Med en inbäddad widget kan du nu sälja biljetter direkt på din hemsida eller blogg. Vi hjälper dig gärna att komma igång, så här har du en snabb genomgång så att du vet hur widgeten ser ut (snygg såklart), vad den gör (allt du behöver) och hur du aktiverar den för dina egna event nu. Om du sitter där som en frågetecken nu behöver du inte oroa dig, vi förklarar alltihop om ett ögonblick.


Vad är en widget?

Säg att du har en blogg, och du vill lägga till en något som visar dina senaste tweets, eller dina senaste Facebook-inlägg. Detta "något" är precis vad en widget är. Du behöver alltså en Twitter-widget för att få en feed med dina senaste tweets, eller en Facebook-widget för att visa upp dina senaste inlägg. I all sin enkelhet kan en widget beskrivas som ett externt element som du kan lägga till på din blogg eller hemsida.Vad gör Billettos widget?

Här nedan har du exempel på en widget.

Billettos widget visar biljetterna till dina event och vad biljetterna kostar. Om du har flera olika biljettyper, merchandise eller en gästlista så visas även det i widgeten. Bredvid varje biljettyp visas också dess status, med andra ord kommer det att stå om en biljett är slutsåld eller om den inte har släppts ännu. Om du behöver ändra något inne på Billetto (ex. biljettpris, biljettnamn, datum för släppet), så kommer widgeten att uppdateras automatiskt. Du behöver alltså bara bädda in den en gång.

I widgeten ligger också en "Hitta biljetter"-knapp som länkar direkt till köpsidan på Billetto. Inga extra klick. Straight to business.Därför är detta goda nyheter.

När dina fans besöker din hemsida eller blogg kan de snabbt och enkelt köpa biljetter till dina event, direkt genom din nya widget. Det betyder förstås också att du mysigt och bra kan bädda in biljettköpet på din alldeles egna sajt, där dina besökare redan känner sig hemma.

Självklart kommer din eventsida på Billetto fortfarande att dra trafik, både genom vår egen community och våra nya besökare som kommer både från sociala medier och andra källor. Man kan också se biljett-widgeten som ett extra sätt för dina besökare att köpa biljetter, lite som pricket över i:et.


Så här fixar du din widget.

För er som har koll på bloggande och hemsidor kommer det att vara hur enkelt som helst att bädda in er nya biljett-widget. För er andra - bara följ stegen nedan så är ni snart hemma:

1. Logga in på ditt Billetto-konto.

2. Gå in på din profil via länken uppe i det högra hörnet, där du hittar alla dina aktiva event.

3. Välj vilket event du vill skapa en widget åt, och klicka på "Hantera" så att du kommer till översikten för ditt event.

4. Hitta "Dela event" i menyn till vänster och klicka in dig där.

5. Klicka på knappen "Biljett-widget" så att en textruta dyker upp under "Inbäddningskod".


6. Kopiera koden i textrutan (du behöver den om en liten stund).


7. Gå till hemsidan eller bloggen där du vill bädda in din widget. Gå in i HTML-läge i blogginlägget eller där du redigerar sidan - oftast finns det en knapp med '<>' eller 'source mode'.

8. När du är i HTML-läge är det bara att klistra in koden som du just kopierade inne på Billetto. Klistra in din widget där du vill ha den, och justera längd och höjd om du vill.

9. Förhandsvisa sidan för att se att allt ser rätt ut och dubbelkolla gärna så att "Hitta biljetter"-knappen länkar till rätt köpsida på Billetto.

Contact Billetto Support

Behöver du hjälp att komma igång?

Vårt team finns här för dig! Kika gärna på våra FAQ's för tips och råd kring din biljettförsäljning.