Stuck On - LUKE ELLIOT

Stortorget 7, 831 30 Östersund
12 sep 2021 19:00 - 21:00
Superarrangör
Biljetter 300,00 SEK
Biljetter 300,00 SEK
STUCK ON - LUKE ELLIOT

Äntligen har vi då ett nytt datum för spelning med Luke Elliot.
Söndagkvällen den 12/9 ger han en intim och unik spelning solo på Storsjöteaterns Studioscen.

Vi släpper 100 biljetter till att börja med och avvaktar utvecklingen av restriktioner kring publika musikevenemang, eventuellt släpps fler biljetter om det är möjligt.

18:00 är du välkommen att ta plats, baren är öppen och spelningen är för sittande publik.

Ni som sett Luke tidigare vet att det kommer bli vackert, intensivt och intimt.Aftonbladets journalist Per Bjurman utsåg nyligen Luke Elliots debutalbum ”Dressed For The Occasion” till ett av 2010-talets 30 bästa album. Det nya albumet ”The Big Wind” blev genast lika hyllat när det släpptes i april och fick bland annat av betyget 5 av 5 i Rolling Stone Magazine och 4 av 5 i klassiska magasinet Mojo. ”The Big Wind” har en djärv struktur och en touch av film noir, som för tankarna till Tom Waits och Nick Cave. Samtidigt är produktionen, förutom filmisk, modern på ett elegant sätt.

Luke Elliot har samlat på sig en stor mängd fina jämförelser med roots-, folk- och rockikoner såsom Hank Williams, Big Joe Turner, Bob Dylan, Elmore James och PJ Harvey. Hans närmast filmiska musik är både elegant och jordnära och framförs med djärv känslighet, poetiska texter, kusliga, episka berättelser och en röst som utsöndrar sårbarhet med mycket patina.

Luke Elliot har tidigare släppt en EP, samt debutalbumet ”Dressed for the Occasion”, som producerades av indie-ikonen John Agnello (Sonic Youth, Dinosaur Jr, Kurt Vile). Albumet blev vida kritikerhyllat. Luke är född och uppväxt i New Jersey, men hans utveckling som artist har skett i hela tri-state-området (New York, New Jersey och Connecticut). Vid det här laget har Luke profilerat sig som artist på en internationell nivå och har turnerat mycket i USA, Australien samt europiska länder som Tyskland, Österrike, Grekland, Schweiz och Norge.

När Luke Elliot spelade i Sverige 2018 kallade Kvällspostens Olle Berggren spelningen ”HISTORISK MALMÖKONSERT” med versaler, och fortsatte ”Vi kan ha upplevt årets bästa konsert på Folk å Rock”. Missa inte chansen att uppleva denna hyllade artist live när han äntligen återvänder till Sverige!

Föreningen Stuck Ons kanal för livemusik vi arrangerar framförallt i Östersund. Här skapas event för våra arrangemang följ den för att hålla koll!

Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.