spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Sköldkörteldagen 2017

Afholdt event

Sköldkörteldagen 2017

Fra SEK 525,00

Sted

Dato

20 maj 2017 kl. 10:00 - 18:00

Beskrivelse

Biljetter:
Medlem i Sköldkörtelföreningen Inträde & Fika: 350 kr inkl hanteringsavgift (kräver skickad kod)
Ej Medlem: Inträde & Fika: 600 kr + hanteringsavgift 25 kr
Medlemskap & Inträde samt fika 525kr + hanteringsavgift 22 kr

Vill du sponsra denna dag med en donation kan du välja valfritt belopp för alternativet "donation"

Detta ger inget inträde. Vi tackar ödmjukast för ditt/ert stöd!


VÅRA FÖRELÄSARE:
Lars Omdal, Läkare & Funktionsmedicin från Balderklinikken i Norge

www.balderklinikken.no

Ämnet för diskussion kommer att fortsätta att leta efter en logisk förklaring till varför vissa metabola patienter på T4 mono behandling fortfarande kämpar med symtom som trötthet och hjärndimma. Lars kommer att gå igenom den historiska användning av NDT och vad som hände när T4 tog över som standardbehandling, vad som är normalt T4 T3 fysiologi, titta närmare på den senaste forskningen om dejodinaser (enzymer som omvandlar T4 till T3), med särskilt fokus på hjärnan och de potentiella "bias" som kan uppstå när T4 mono behandling av hypotyreos. Och vidare att del två av föreläsningen mer praktiskt om att använda T4 + T3 kombinationsbehandling, särskilt NDT och vår positiva kliniska erfarenhet med en holistisk behandlingsmodell genom 15 år, och en del medvetna punkter.



Karin Nordlander - Lycklig på riktigt!
www.karinnordlander.se

Man måste vara frisk för att orka vara sjuk - så hur gör jag för att må bättre?

Är du trött på att vara sjuk? Valsar du runt i vårdkarusellen utan att få den hjälp du behöver? Blir relationerna därhemma ansträngda för att du inte mår bra? Då är du inte ensam.

”Man måste vara frisk för att orka vara sjuk – så hur gör jag för att må bättre?” fokuserar vi på Dig och vad Du kan göra för att må bra, oavsett hur din situation ser ut.

Karin Nordlander är terapeut och meditationslärare. Hon har mångårig erfarenhet av att hjälpa människor må bättre i sin vardag och hon har själv varit svårt sjuk i MS.

I sin föreläsning varvar hon fakta om dagens samhälle med personliga berättelser och konkreta verktyg för ett lyckligare liv.

Välkommen till en föreläsning som kan ge dig inspiration för stunden och välmående på lång sikt!




Helene Kjellin - Tarmhälsan!
www.helenekjellin.se

Föreläsning som handlar om varför problem med sköldkörteln uppstår, vad som påverkar med mera. Helene kommer att prata om att naturliga preparat som Thyro samt ex. Lio faktiskt hjälper men att det i förlängningen är "medicin" som man troligtvis får fortsätta med om man inte reder ut grundorsaken. Sköldkörteln är det av kroppens organ som är allra känsligast för påverkan av gifter och tungmetaller och här kommer kopplingen till tarmen in och att läckande tarm i princip alltid ligger till grund för sköldkörtelproblematik. Så tarmen i fokus och kopplingen till sköldkörtelhälsan.

"Om du väljer mat din kropp är designad för blir du pigg och frisk!
Alla äter. Alla har en åsikt om mat....

För många blir maten ett problem, något jobbigt och ibland till och med något farligt. Så ska det inte vara. Mat ska vara något naturligt. Det ska vara självklart, okomplicerat, näringsrikt, mättande och gott!

I dag äter vi en allt mer artfrämmande föda. Ur ett evolutionärt perspektiv äter vi ny mat vilket resulterar i helt nya sjukdomar och problem i våra kroppar. Maten är för ren ur två perspektiv. Dels innehåller den för lite goda bakterier som man förr fick i sig via konserveringsmetoden mjölksyrajäsning.

Ökad användning av antibiotika gör problemet ännu större då det dödar den naturliga flora vi bör ha i tarmen. Jästsvamp som Candida Albicans som för övrigt lever på socker och stärkelse tar över tarmar och matsmältningssystem.

Maten är också ren i bemärkelsen raffinerad. Vi äter muskelkött men ratar inälvor, brosk, märg mfl. nyttigheter. Vi tar bort skal och grova delar på frön, grönsaker och frukt och kvar blir ex. mjöl och juice med lågt innehåll av näring och fibrer.
Det kan gå ganska lång tid innan kroppen säger ifrån eftersom den gör allt för att överleva på det den får men till slut säger den stopp.

Det är då du kan välja att besöka en läkare och börja medicinera mot dina åkommor men du kan också välja att hjälpa din kropp att reparera sig genom att äta den mat vi är anpassade att äta.

Diabetes, hjärt och kärlsjukdomar, högt blodtryck, övervikt, värk och inflammationer, hormonella obalanser, astma och allergier, krånglande mage, kroniska tarmsjukdomar, migrän m.m... är bara några exempel på vår moderna ohälsa.
Moderna sjukdomar är orsakade av modernt leverne i form av mat vi inte är anpassade för och stress vilket kan kännas lite jobbigt. Men det betyder ju också att vi har väldigt stora möjligheter att själva påverka vår hälsa vilket ju i sig är helt fantastiskt!
Helene Kjellin, näringsterapeut"



Lymfmassage med Eva Demburg

Presentation av Egenvårdsmassage Lymfsystem:

Lymfsystemet är kroppens cirkulations -och reningssystem. Lymfvätskan är en färglös vattnig vätska som rör sig långsamt i kroppen. Huvudfunktioner: Utgör den viktigaste delen av kroppens infektionsbekämpning och immunförsvar. Samt för transport av fett från tunntarmen till blodet och avlägsnande av gamla celler samt överskott från vävnadsvätska. Lymfnoder sitter på olika ställen i kroppen som, armhålor, hals, mage, ljumskar, buk och knäveck samt även i mage, tarmar och hud. Organ som spelar en stor roll är mjälten, brässen, tonsillerna och benmärgen. Ju äldre vi blir desto mer ”skit” samlar vi på oss från tex ärr, skador,stress, trauman, brännskador, sjukdom, felaktig kost och motion mm. Typiska tecken på ett trögt lymfsystem är mycket extra vätska i kropp, ödem, ”restless legs, känsla av att vara ”tjock”, oförklarlig värk, spänd hud, celluliter, långvarig trötthet. Det är stopp i avgiftningssystemet kort sagt.

För att kicka igång ett trögt system rekommenderas lymfmassage. Lymfsystemet är som muskler, det är färskvara som behöver underhållas regelbundet. Så genom att du själv underhåller med egenmassage håller du effektivt igång cirkulation och får ett bättre immunförsvar. Vi gör djupandning, stryker, drar, puttar och pumpar på huden. När flödet är igång så kan du rysa, bli knottrig och skrynklig. Lymfsystemet tömmer sig i de stora venerna vid halsen. Genom att dra händerna mot lymfstationerna, gropen vid nyckelbenen, armhålor, ljumske, mage, då ”sugs” vätskan dit med självmassagen.

Presentation av Eva:

Driver företaget Strong & Healthy InsideOut som verkar brett inom friskvård med fokus på massage och gruppträning för privatpersoner och företag. Är utbildad inom kost, träning, tarm och hormoner, med passion för hur balansen mellan olika delar skapar en plushälsa för individen. Har stort fokus på lymfmassage och andningens påverkan på vårt välmående. Har verksamhet i Farsta, söder om Stockholm men arbetar även runt i Stockholm.

Hemsida: http://strong-healthy.se/

Boka via Boka Direkt, MariCare Hälsocentrum eller via mail:

https://www.bokadirekt.se/places/maricare-h%C3%A4lsocentrum-farsta-12288

kontakt@strong-healthy.se



SPONSORER

Unikt blodprovspaket framtaget för Sköldkörteldagen där du via e-post kommer att erhålla en rabattkod om 20% rabatt! Ett paket kommer dessutom lottas ut under dagen!
SE BLODPROVSPAKET


Holistic bjuder i år igen på fina produkter till alla deltagare!

Sofia Edholm målar en tavla enkom för denna dag som kommer att lottas ut!
SE MER AV HENNES ARBETEN

Alla åhörare kommer att erbjudas en unik kod på plats under dagen från Werlabs där de bjuder dig på ett blodprov med TSH, Fritt T4 och Fritt T3. Se mer om blodprovet här


Preliminärt schema:

10:00: Insläpp och fika
10:30: Presentation och Sköldkörtelföreningen hälsar välkommen!
11:00: Karin Nordlander - Föreläsning
12:30: Eva Demburg visar lymfmassage
12:50: Lunch, valfri restaurang i området Restaurangkartan
14:15: Lars Omdal - Föreläsning
15:45: Fika med kaffe/te/vatten
16:15: Helene Kjellin - Föreläsare
17:30 Tack för idag!

Hoppas vi ses!

Mari, Anna, Carolina, och Nadja
kontakt: Nadja.ostrom@skoldkortelforeningen.se


Lokation

ABF Stockholm,, Sveavägen 41, 111 83 Stockholm

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

Upptäck mer