skip to main content

Palehound

Palehound

Från 200,00 SEK

Plats

Datum

1 maj 2024 19:00 - 23:00

Beskrivning

Palehound (US)
Venue: Hus 7
Datum: 1 maj, 2024
Insläpp: 19.00
Live: 20.00
Ålder: 18+ år
Biljetter släpps fredag 15 december kl 10.00.

Palehounds nya album "Eye On The Bat" kartlägger ett "före" och ett "efter" – faran med fantasi, hjärtesorgens plåga och smärtan av tillväxt. Hur vi kan överraska oss själva - en dokumentation av illusioner som krossas, både av en själv och av andra. Ett virrvarr av råa nerver som lossnar bland svällande, drivande instrumentation. Det är det största – och bästa – Palehound har låtit på skiva.

Från Palehounds kritikerrosade debutalbum "Dry Food" (2015) till "A Place I'll Always Go" (2017), "Black Friday" (2019) och sedan "Doomin' Sun" (2021) av Bachelor (ett samarbetsprojekt med Jay Soms Melina Duterte), har El Kempners låtskrivande alltid varit generöst och personligt, rapporter från en djup inre värld. På "Eye On The Bat" möter vi dock Kempner på nytt: ett gutturalt vrål; vitglödande och svidande rening; en febrig och visuell och smärtsam närvaro.

Som Palehound har Kempners gitarrspel alltid varit i centrum över projektets diskografi, som rök som rullar runt ångestladdade texter. Det är intellektuellt, försök att förstå sorg i en matbutik eller en diskussion på en parkeringsplats, undersökningar av de ångestfyllda djupen i interiörerna. Självrannsakan, retrospektion - vad du än vill kalla det - har vävt samman Kempners låtskrivande ända från början.

Poesin är fortfarande närvarande – full av smärta och skapande av skrin för småsaker – men den känns verkligt diaristisk och autentisk. I det förflutna erkänner Kempner att ha gömt sig bakom poetiska idéer, begravt smärtan i metaforer. Men här är El som mest öppen och sårbar. "Jag försökte för hårt att ta reda på vem jag är - vilken slags musiker jag vill vara, vilken slags person jag vill vara", förklarar Kempner. "Och nu omfamnar jag bara min instinkt och går emot vad andra förväntar sig. Dessa låtar är verkligen bara för mig. Jag var verkligen avsiktlig med att bearbeta varje detalj. För min egen skull, faktiskt."

Arrangör

Konserter och evenemang! 

Stockholm, Sverige

Lokal

Hus 7, Styckmästargatan 10, 121 62 Johanneshov

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer