skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

MUSIKULINARISK RUNDTUR #5 | LUCIA CADOTSCH "SPEAK LOW" (Berlin)

Eventet är avslutat

MUSIKULINARISK RUNDTUR #5 | LUCIA CADOTSCH "SPEAK LOW" (Berlin)

Från 60,00 SEK

Plats

Datum

25 apr 2017 19:30 - 23:45

Beskrivning

GUIDÉ, MAT & MUSIK I GAMLESTAN

Musikulinarisk runtur #5: Guidé (Lena Torquato Lidén), Mezebuffé (Bab al Hara), Antipasto (Italienska klubben), VJ, DJ, Livemusik: Hilal Draghma

Följ med på en spännande runtur i föreningsmyllan. I stadsdelen Gamlestaden besöker vi den arabiska föreningen Bab Al Hara och den italienska föreningen Casa degli Italiani. Det här är en rundtur för dig som vill veta mer om hur detta föreningsliv i Sverige är organiserat och hur maten smakar och tillagas. På köpet får du träffa många människor som representerar sitt kulturarv i sitt nya hemland och är stolta över den rikedom som det ger Sverige. Vår guide Lena Torquato Lidén (nuvarande producent på Folkets Hus Hammarkullen, tidigare 13 års erfarenhet som kultursekreterare i Borås och Alingsås samt boende i Gamlestaden) som vart med och utveckla dessa rundvandringar under ett års tid följer er och introducerar till dem som driver föreningarna. Den nystartade kulturscenen ÖGAT (Östra göteborgs alternativa träffpunkt) har tillsammans med Lena och föreningarna vi besöker festivalkryddat vandringen lite extra just för er, med livemusik, filmprojektioner och överraskningar och konsert.

För er som endast vill gå på konserten går direkt till Italienska klubben, olika tider och priser framgår nedan. Glöm inte att det är obligatoriskt att vara bli medlem i Italienska klubben innan konserten för att komma in, se anmälningslänk nedan.
Varmt välkomna!

KONSERT: LUCIA CADOTSCH SPEAK LOW (BERLIN)

ÖGAT presenterar under GMLSTN JAZZ 2017:
SPEAK LOW is Lucia Cadotsch’s new working band in Berlin. With Petter Eldh on Double Bass and Otis Sansjö on Tenor Saxophone, she sings a captivating beautiful collection of modern classics, like Gloomy Sunday, Strange Fruit and Moon River. The versions carry the unmistakable stamp of Berlin 2016. Live, minimalistic, symphoni, raw like ceviche, analog is the new Berghain! ”I haven’t heard anything this impressive in a while” – JAZZPODIUM
”Kolossal.” – JAZZTHING ”Edgy, compelling refits of famous songs” – 5 Star album review in the Guardian

(Swe)
Västkustsönerna Petter Eldh och Otis Sandsjö mötte upp med den schweiziska sångerskan Lucia Cadotsch i Berlin för att försöka göra sina favoritstandardlåtar till sina egna. Resultatet blev debutskivan LUCIA CADOTSCH ”SPEAK LOW” som blivit väl mottagen runt om i Europa. Förutom stor uppmärksamhet i tyskspråkiga medier märks bland annat en femstjärnig recension av engelska The Guardian (UK) en fin recension av Jazzwise Magazine (UK) samt Album of the Year on Jazzpossun (FI).

Tider:
18.00 Samling hpl. SKF (Välkomstdrink)
18.30 BAB AL HARA (Arabisk förening) – MEZE (Middagsbuffé)
19.30 ITALIENSKA KLUBBEN Casa degli Italiani – Bar, antipasti / konsert med LUCIA CADOTSCH ”SPEAK LOW” (Berlin) / VJ/DJ

Priser:
MKR#5 (Runtur, guidé, buffé, antipasto, arabisk livemusik: Hilal Draghma, klubb, Vj, Dj, bar)
Pris: | 250kr | (Allt ovan ingår, OBS! begränsat antal platser, köp förköp)

ITALIENSKA KLUBBEN (Konsert, vj/dj/bar):
Pris: 100kr | 75kr (Festivalpass) | 60kr (Stud/ungd/barn/Ögats medlemmar)

OBS! Medlemskap ITALIENSKA KLUBBEN obligatoriskt för både rundturen och klubben – medlemskapet är gratis. Klicka här

Om ÖGAT:

ÖGAT – Ny ambulerande kulturscen i GMLSTN
Nu byggs grunden till en ny kulturscen i Gamlestaden med hjälp av ideella krafter. Idag inom föreningen ÖGAT (Östra Göteborgs alternativa träffpunkt) finner vi ett kollektiv av konstnärer, musiker, keramiker, producenter och grafiker som alla idag är verksamma runt om i östra Göteborg. Med hjälp av medlemmarnas kunskaper söker föreningen kontinuerligt olika kulturbidrag för att kunna finansiera projekt mellan lokala föreningar, kulturinstitutioner, stadsfestivaler. lokala företag och boende.

Projekten består oftast av publika arrangemang, workshops, klubbar och popup-event. Genom dessa stärks medlemmars möjligheter att nå ut med sitt konstnärskap och föreningslivet integreras med de boende i närområdet kring Gamlestaden på ett positivt samt nyskapande sätt. Känn dig varmt välkommen till oss! Läs mer om oss och vårt arbete via vår hemsida www.ögat.net

Ögats kontor i Medborgarhuset/Gmlstn
Götholmsgatan 22 (Under biblioteket)
Öppet: vardagar 9-15
Tel: 0730-296798

LÄNKAR:
www.ögat.net
www.gmlstnjazz.com
www.babalhara.se
Italienska klubben

Arrangör

Nu skapas en ny mötesplats och scen i Gamlestan (GBG) driven av ideella krafter för alla som vill vara kreativa och finna gemenskap i östra Göteborg. www.ögat.net

Lokal

Italienska klubben, Gamlestadsvägen 1, 415 02 Göteborg

Vanliga frågor

  • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

    Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

  • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

    Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

  • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

    Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

  • Var hittar jag länken till ett online-event?

    Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

  • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

    Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer