skip to main content
Skallsjö Sommarorkester

Skallsjö Sommarorkester

Om

Skallsjö Sommarorkester består av en grupp unga musiker som tycker den klassiska musiken har fått ett rykte den inte förtjänar. Vårt mål är att visa världen hur roligt det kan vara med musik. Glöm gamla seder och traditioner, men behåll kärna – det som gör att vi alla dedikerar våra liv till musiken. Det är inte vår musik, det är allas. 

Skallsjö Sommarorkester grundades 2013 och har idag vuxit till en professionell ensemble med ett känt namn i Sverige och utomlands. Orkesterns mål och vision är att förnya och sprida den klassiska musiken till fler och att alla ska känna sig välkomna i publiken, oberoende av bakgrund och musikalisk vana. Varje sommar sedan starten har vi rest runt och mött publik på alla möjliga och omöjliga ställen. Vi har tagit med oss musiken på utlandsäventyr i Tyskland, Norge och Danmark. Vi har besökt otaliga västsvenska småstäder, som vi tycker så mycket om att besöka just för att de, till skillnad från Göteborg, Stockholm, Malmö med flera, inte har en egen orkester som spelar vecka ut och vecka in. Vi har spelat under öppen sommarhimmel vid Vänern, på klippor i skärgården, i kloster och katedraler, såväl som på paradgator och köpcenter.

2021 startade vi vår egen kammarmusikfestival som en plattform för utveckling och nytänk - Evolution Music Festival. I juli varje år bjuder vi in publiken till konserter på Karlsrogården utanför Vänersborg med omnejd, med mat och musik med ensembler ur orkestern och gäster. 

Sociala kanaler