Logga in / Skapa konto

The Hidden Cameras

26 jan 2017 21:00 - 27 jan 2017 01:00

Grand Öl & Mat, Monbijougatan 17, In på gården, upp för trappan, 211 53 Malmö


Grand presenterar stolt kanadensiska the Hidden Cameras som live är ett vilt skenande väckelsemöte som ifrågasätter normer, sexualitet och religion. Med låttitlar som The Man I Am With My Man, Ban Marriage och Gay Goth Scene så har de glimten i ögat och partynivån uppskruvad till elva.

Grand Öl & Mat

Torsdag 26 januari, 2017, ca kl 21:30–01

The Hidden Cameras är sångaren, låtskrivaren och gitarristen Joel Gibbs skapelse som uppstod 2001. I Torontos kyrkor har han satt upp några av stadens mest legendariska kvällar med manliga gogo-dansare, ifrågasättande av normer, religioner och hyllande av sexualiteten.

Gibb formade Torontos musikscen vid en tid då den i princip var icke-existerande. Han blev den första kanadensiska artisten att signas till Rough Trade. På nya albumet “Home On Native Land”, vars titel ifrågasätter Kanadas definition och identitet, refereras den pågående rasande debatten om ursprungsbefolkningen ur ett personligt och ur ett poilitiskt perspektiv.

Som en ledande och provokativ gestalt i LGBTQ rörelsen tar Gibb på sig en “lonesome cowboy” karaktär och rider sig igenom musikaliska minnen och historia mot en färgsprakande livsglädje istället för en solnedgång.

‘Home On Native Land’ spelades in under tio år och har gäster som bland annat Rufus Wainwright, Feist, Neil Tennant, Bahamas, Ron Sexsmith and Mary Margaret O’Hara.

General Admission

Stängd