Sundsvall Block Party 2018

24 aug 2018 18:00 - 25 aug 2018 23:59

Pipeline - Sundsvalls Musikforum , Kyrkogatan 6, 852 31 Sundsvall


Ringa in helgen den 24-25 augusti i kalendern, för femte året i rad går nämligen Sundsvall Block Party av stapeln!
Pipeline - Sundsvalls Musikforum, Sensus Studieförbund och First Hotel Strand, Föreningsbyrån, Sundsvalls Museum och Favi Sundsvalls Kommun slår än en gång sina påsar ihop och arrangerar årets kvartersfest.

En både gratis och billig festival, gatuscenen är öppen för alla och har 3 akter per kväll. Inträde krävs för klubb- och hotellscenen. På hotellet gäller även 18-årsgräns.

Där kyrkogatan möter strandgatan samlas 18 akter på 3 scener. Tack vare ett fantastiskt samarbete kan vi stolta presentera ett otroligt bra utbud av artister i olika genres, det finns något för alla smaker.


Sofia Jannok

Med två Grammisnomineringar i ryggen och det megahyllade fjärde albumet ORDA – This is my land, har Sofia Jannok på allvar greppat micken på svenska musikscenen och visat att en drottning från norr är här för att stanna.
Musiken spänner över dynamiska landskap där Sofia Jannoks vida röst påminner om stolt urkraft i popmelodiernas enkla självklarhet.
Sofia Jannok har aldrig varit rädd för att uttrycka sin åsikt. I videor som We are still here och ÁHPI tar hon tydlig ställning mot den massiva exploateringen av naturresurser i Sápmi.
2017 tilldelades Sofia Konstnärsnämndens långtidsstipendium.

-----------

Love Antell

Love Antell föddes av finska föräldrar i Stockholm 1980 och har främst gjort sig känd som frontman för det "The Clash"-doftande punkbandet Florence Valentin, som rönt framgångar med skivor som "Pokerkväll I Vårby Gård" och "Spring Ricco".
Love har också varit gitarrist i legendariska Perssons Pack, samt haft en framgångsrik solokarriär på senare år, med till exempel en hyllad debutplatta i form av "Gatorna Tillhör Oss" och bejublade framträdanden i populära program som "Så Mycket Bättre" och "Så Ska Det Låta".
Love Antell står stadigt på jorden med ena foten i punken och den andra i det folkkära.

-----------

Cherrie

Cherrie debuterade med låten ”Intro” som släpptes 2014 och följde sedan upp med uppmärksammade hiten ”Tabanja” som blev nominerad till ”Årets video” och Cherrie till ”Årets Nykomling” på Grammisgalan 2016. I april 2016 släppte hon sitt debutalbum “Sherihan” och vann bland annat pris på Grammisgalan, P3 Guld, Manifestgalan 2017.
På låten “Aldrig Igen (Må Sådär)” gjorde Cherrie ett uppmärksammat samarbete med Stormzy, ett samarbete som ledde till att hon åkte med som support till Stormzy på hans europaturné våren 2017. Under sommaren var Cherrie en av sommarpratarna i programmet Sommar i P1.
Cherrie handplockades till 30 Days i LA och 30 Days in Chicago, med talanger från hela världen. Under sin månad i Kalifornien prydde hon billboards runt om i Los Angeles och öppnade för Jhené Aiko inför ett utsålt Avalon. I Chicago gjorde hon ett hyllat framträdande då hon uppträdde samma kväll som Daniel Caesar.
Under hösten 2017 släppte Cherrie låten ”163 För Evigt” som blev en viral succé som plockades upp av radio i bland annat Storbritannien och Kanada. På bara någon vecka fick videon en miljon visningar på Youtube och Rihanna, SZA och Kehlani uppmärksammade låten.
Med ett nytt album i maj samt artistsamarbeten från USA och UK, så står 2018 inför Cherries fötter.

--------


Louise Lemón

Det skandinaviska mörkret, kylan och blåsten flätas in som en konstant underton i Louise Lemóns låtar.
Hon spelade in sitt debutalbum i en hemsökt stuga i norra Sverige och flög sedan till Seattle för att mixa den tillsammans med Randall Dunn (Sunn O))), Myrkur, Chelsea Wolfe m.fl). Inramningen är kuslig och befinner sig ljusår ifrån det nutida poplandskap vi blivit vana vid.
Vad blir då resultatet? Sångerna låter som att de hör hemma i en av södra Kaliforniens musikaliska kanon av gotiska album. På samma sätt förpassar de lyssnaren till en dystrare, råare plats och de har den hypnotiska, övernaturliga skärpa som uppstår när en skitig blandning av gitarrer tar över.
Louise Lemón är utan tvekan en av de mest hajpade artisterna i Sverige för tillfället, med bland annat kommande spelningar på till exempel mytomspunna festivalen Roadburn.

-----------

Death Injected Black Metal

Gillar du tunga riff, svängigt groove och wahwah-pedaler? Då är garagedoftande stonerrockarna Death Injected Black Metal någonting för dig!
Bandet bildades av rutinerade musiker från bland annat Kill Kill Pussycat, i januari 2017.
Sedan dess har bandet levererat attityd och boogie av högsta klass.
Saknar du Iggy & The Stooges samt undrar vad som hände med amerikanska Kyuss har vi kanske inte svaren, men åtminstone en lösning och den heter Death Injected Black Metal!

----------


Johan Airijoki & Malmfältens Trio

I Johan Airijokis musik hörs Norrland, bakom hans egensinnigt vackra melodier hörs ljud från snöskotrar på väg hem från bykrogen efter en blöt kväll. Och om man lyssnar riktigt noga bakom hans starka röst som skulle kunna få en arena att kännas intim så kan man nog höra en varm brasa uppe på ett fjäll eller kanske en malmtruck som jobbar oförtrutet för att försörja alla de som väljer den enkla vägen och flyttar till Stockholm.
EPn "Jag tror det handlar om att" skapades i samarbete med The Tallest Man On Earth och följdes upp av en turné med fullsatta konsertlokaler runt om i landet.
I April 2017 släppte Johan sitt andra soloalbum "Allting kommer att bli bra", ett album som rosades av kritiker och publik. Redan nu, drygt ett år senare är han tillbaks med albumet "En blyg viol" som har hyllats av så väl kritiker som publik.
För instrumenthanteringen står fortfarande polarna i Malmfältens Rockklubb.

"Tänk dig en lägereld i kraftiga minusgrader där de alkoholfyllda ångorna syns i luften. Tänk dig en trubadur som sjunger för att överleva. Där har du Johan Airijoki." -NSD
Länkar:
Youtube
https://www.youtube.com/watch?v=hhMrQIiDgOg
Recension-DN
http://www.dn.se/…/johan-airijoki-allting-kommer-att-bli-b…/
Spotify
https://open.spotify.com/artist/44QHMw19l7LtXTOsgBcFzv

-------

Animal Nights

Animal Nights är en melodisk punktrio från Sundsvall, med erfarna ansikten från Sundsvalls musikliv.
Samtliga bandmedlemmar har bland annat spelat i ”cirkuspunkbandet” Psycho Poetry – men inte samtidigt.

Influenser kommer främst från den amerikanska punkscenen, och ligger genremässigt nära band som
Descendents, All och The Living End – ösigt, melodiskt, välsnickrade låtar och snygga harmonier.

Animal Nights:
Theresa Bystedt: sång, bas
Thomas Björling: gitarr, sång
Olle Groth: trummor

Facebook:
http://www.facebook.com/animalnightsband

Video: They Live
https://www.youtube.com/watch?v=_DS5esxye6o

Singel: They Live
https://open.spotify.com/album/2jt3ecA98ykV519D2pHh4W

3-spårs självbetitlad EP (2017)
https://open.spotify.com/album/0dCe2TSX7IYTMj6rtpYHJG

--------

Trenne

Trenne är en trio bestående av Jenny Runa, Hanna Fällgren och Ida Viklund. Aktuell med en konsert där Trenne tonsatt dikter av den amerikanska poeten Emily Dickinson. Live blir det en intim föreställning med piano, tvärflöjt och stämsång.

---------

DRÅP
Sedan 2013 har Sundsvalls egna dödsmaskin DRÅP spridit hat för en livstid, med sin andra fullängdare 'Roten Till Allt Ont' i bagaget målar dom upp en tydlig bild av den sanna skräcken som endast går att finna i den yttersta domen.
En explosiv urladdning till liveband som inte lämnar något åt slumpen.

Musik Videon till spåret 'Ner På Knä'
https://www.youtube.com/watch?v=KC4X-HjUjfA

Bandcamp
https://drapofficial.bandcamp.com/

Spotify
https://open.spotify.com/album/1N0KAxPj5W8aPh5Y4VAkt1…

Facebook
https://www.facebook.com/drapswe/


-------

Vasas Flora och Fauna
På debutalbumet Släkt med Lotta Svärd avhandlade Vasas flora och fauna det österbottniska livets små och stora eskapader – berättat genom vackra, melankoliska sånger på finlandssvenska.
Albumet blev en Amors pil rakt in i mångas hjärtan och trion blev en av 2015 års mest älskade debutanter.

https://open.spotify.com/artist/0ZpIOvLXBgAdqQdG4FSOXc…

-----

Melpa-Jockes Jam Club

Ett gäng muntra musiker från Sveriges mitt.

Med en fot fast förankrad i den traditonella myllan och den andra i den svenska 90- tals punken och ett par fingrar i som rufsar runt i metal och hårdrock så skapar dom medryckande arr på traditionella låtar.

Låtar med anor från det agrara samhället, tiden före elektriciteten och den prefabricerade maten.

www.melpa-jocke.com
www.facebook.com/melpajockesjamclub/

-----

Erika och Sofia

Tvillingsystrarna Erika & Sofia är en singer-songwriter duo som sedan 2013 spelat och skrivit musik tillsammans. I somras stod de på scener som Visfestival Holmön, Stockholm Pride och Inlandsbanefestivalen, där de var förband åt bl.a Py Bäckman, Janne Bark och Kristian Anttila.

De senaste 2 åren har de varit finalister i P4-nästa med låtarna All of the stars och Tallest girl around.

Deras texter handlar till stor del om att allt är möjligt när man lämnar sina egna tvivel bakom sig. Det som till en början var peppande texter i anteckningsblocket övergick snabbt till färdiga låtar med ambitionen att stärka och inspirera andra människor till att vara skaparna av sitt eget liv.

-----

Supersci

Deras musikaliska kombination av norrländskt vemod och engelskspråkig rap har hyllats i många länder världen över. I augusti spelar Supersci på hemmaplan på Sundsvall Block Party och utlovar både nytt och äldre material.

Supersci från Sundsvall ansågs länge vara ett av Sveriges mest mytomspunna hiphopkollektiv. De är också en av få svenska hiphopakter som nått framgångar utomlands. Avskilda från trender och strömningar har de vunnit fansens respekt med ett melodiöst och vinylkrispigt sound med inslag av soul, jazz, tunga beats och suggestiva syntslingor med folkton.

Arka, Mr Noun och Erik L började släppa vinyltolvor redan i slutet av 90-talet. 2006 tog de steget från undergroundakt till internationell angelägenhet. Rapparen och sångerskan Remedeeh kom med i gruppen och fullängdsdebuten Pinetrees On The Pavement ledde till flitig radiorotation med hits som On The Grind och Get!, samt skivkontrakt i bl.a Japan och Tyskland.

Efter ett mixape, en EP och flitigt livespelande åren därefter kom uppföljaren Timelines 2010. Den fick mycket positiva recensioner och bl.a. en P3 Guld-nominering i kategorin bästa hiphop/soul. Det ledde också till kontrakt i Sydkorea och flertalet spelningar runtom i Europa.

-------

Landslide

Tjejerna i bandet Landslide träffades under gymnasiet när de gick i samma musikestetklass på Skvadern i Sundsvall. Intresset för countrymusik förde dem samman och hösten 2003 bildades bandet Landslide. Bandet influerades av artister som Dixie Chicks, Bonnie Raitt, Dolly Parton och musik från filmen O brother, where art thou. Till en början spelade de covers med en sättning som bestod av sång, bas, gitarr, piano, gitarr, trummor och fiol med stämsång. De sjöng också en del acapella. Under gymnasiet svetsades gänget samman och en nära vänskap utvecklades.

Så småningom började Landslide skriva egna låtar med ett pop- och countryinfluerat sound och alltid med stämsång i fokus. Trots att de under långa perioder bott i olika städer och ibland länder så har vänskapen bestått precis som viljan att sjunga och spela tillsammans.

Efter en stunds uppehåll medverkade Landslide i TV4s program Talang 2007 där de gick vidare till semifinal. Efter det turnerade de i mellansverige på countryfestivaler och andra events.

Bandet har spelat in två demos med egenskrivna låtar, Leaving och Song for you.

Hösten 2017 startade bandet ett samarbete med låtskrivaren och musikern Fredrik Wiklander.

-----

Sisanda Nilsson

Sisanda är en sångerska och låtskrivare från Sydafrika som sedan 2014 bor i Östersund med sin man och en nyfödd liten son.

Sisandas musikaliska karriär tog fart 2011 då hon började spela på olika jazzfestivaler i Sydafrika främst på modersmålet Xhosa. Xhosa med sina klickljud är mest känt från Miriam Makeba som Sisanda delat scen med i början av sin karriär.

Hennes första singel Indlela Yami släpptes 2015 i södra Afrika och spelas fortfarande på Sydafrikansk radio.

Sedan några år tillbaka har hon också genom flera tidigare besök i Sverige jobbat ihop med producenten och låtskrivaren Markus Göranson och sakta men säkert hittat ett nytt sound genom att mixa hennes musikaliska Xhosa-rötter med retrodoftande soul och pop.

I maj vann hon Jämtlandfinalen av P4 Nästa och var en av de 8 finalisterna som tävlade i riksfinalen i Linköping.

Hon har precis släppt sin nyaste singel Gone Crazy.

----

Hurricane Souls

Ösig och svängig Rock n roll från Frösön.

Fullt ställ, öppna spjäll helt enkelt.


1 Dag över 18år

150,00 SEK + 16,24 SEK avgift


1 Dag under 18år

100,00 SEK + 12,49 SEK avgift


2 Dagar över 18 år

200,00 SEK + 19,99 SEK avgift


2 Dagar under 18år

150,00 SEK + 16,24 SEK avgift