Stories of Our Lives

12 sep 2015 18:00 - 13 sep 2015 01:00

Helios13 c/o Delight Studios, Heliosgatan 13, 120 30 Stockholm


CinemAfrica och Helios13 visar årets viktigaste HBTQ-film – kenyanska STORIES OF OUR LIVES – och bjuder på en fullmatad helkväll med regissören Jim Chuchu och producenten George Gachara på plats.

Stories of Our Lives är en unik film som helt och hållet är gjord och självfinansierad av HBTQ-personer i Kenya, som berättar sina egna historier helt utan västvärldens stereotyper, i en film från början tänkt bara för den egna gruppen.

Med enkla tekniska medel, ett ofantligt researcharbete och ett kollektivt filmskapande har produktionskollektivet The Nest skapat ett visuellt och konceptuellt mästerverk. En bedövande vacker dramafilm om HBTQ-personer i Kenya, både i storstad och på landsbygd, som följer dem i drömsk kärlek och i djupaste mörker, i små mellanmänskliga möten och uppfångade i stora politiska skeenden.

STOR GALAVISNING MED SAMTAL, WORKSHOP OCH FEST
Åldersgräns: 18 år

17:30 DÖRRARNA ÖPPNAS

18:00 FILMVISNING, STORIES OF OUR LIVES
Kenya 2014, 60 minuter. Regissör: Jim Chuchu

19:15 SAMTAL MED REGISSÖREN OCH PRODUCENTEN
Hör Jim Chuchu och George Gachara berätta allt om Stories of Our Lives – om projektet, researcharbetet, filminspelningen och inte minst – allt det dramatiska som hände när filmen väl släpptes.

20:00 MINGEL
Möjlighet att köpa enklare mat eller ett glas vin.

21:00 WORKSHOP
Vad kan olika communities i Sverige lära sig av Jim, George, och historien om hur Stories of our Lives blivit till? Det är temat för kvällens workshop, där publiken får möta Jim och George och får en detaljerad inblick i kollektivt filmarbete och hur det går att motstå trycket utifrån när man berättar om sig själv i film. På plats för att guida publiken i samtalet finns de communitybaserade filmarbetarna Alle Eriksson och Tine Alavi, två av svensk films viktigaste makthavare i SFI:s långfilmskonsulent Baker Karim och Film Stockholms chef Joakim Blendulf, den afrikansksvenska queeraktivisten Justine Balagade och journalisten tillika redaktören Fatima Osman.

22:00-01:00 FEST
DJ SISTER JUSTICE, En av Stockholms hetaste och flitigast anlitade DJs och en del av SUGARCANE, spelar skivor när vi dansar genom natten.

Visningen görs med stöd av Forum Syd. I samarbete med Cinema Queer och Hotell Hellstens Malmgård.

Biljett

Stängd