Logga in / Skapa konto

SHORT FILM NIGHT #6 - Identity

22 mar 2017 19:00 - 22:00

Umeå Folkets Hus - Studion, Skolgatan 59, 903 29 Umeå


Äntligen har det blivit dags för vårens Short Film Night - en kväll som bjuder på prisbelönta kortfilmer, regissörsbesök och livemusik i en mysig och avslappnad barmiljö i Studion på Folkets Hus. Temat för kvällen är identitet och sex kortfilmer som på olika sätt utforskar temat visas.

Till denna sjätte upplaga av Short Film Night har vi ett riktigt starkt startfält där vi kastas mellan thriller, drama och komedi i kortfilmer från Japan, Frankrike, Sverige och Storbritannien. Filmerna är alla handplockade från några av världens högst rankade filmfestivaler: Sundance, Cannes, Annecy mf. och en av filmerna nominerades även på 2017 års Oscarsgala.

KVÄLLENS GÄSTREGISSÖR
Vi avslutar kvällen med Umeåpremiären av kortfilmen ”Turkkiosken” regisserad av Bahar Pars, en film som på ett skickligt sätt behandlar strukturell rasism i vardagliga situationer.

Bahar Pars har tidigare regisserat kortfilmen ”Rinkebysvenska” samt skådespelat på Dramaten, i TV-produktioner och långfilmer bland annat ”En man som heter Ove”. Hon gästar Umeå och Short Film Night för ett spännande Q&A efter visningen.

MUSIK
I pausen mellan filmblocken får vi njuta av livemusik från jazzgruppen Thomas Burström Trio (Thomas Burström - piano, Oscar Fridolfsson - trummor & Arvid Fahlander - bas).
___

19:00 Baren öppnar
19:30 Kortfilmsblock 1
20:15 Livemusik: Thomas Burström Trio
20:45 Kortfilmsblock 2
21:30 Q&A med Bahar Pars

Filmerna visas med Engelska undertexter.

// Eventet arrangeras i samarbete med Umeå Jazz Studio, med stöd från Film i Västerbotten, Umeå Kommun & Studiefrämjandet.

// Åldersgräns 18+ (pga. alkoholpolicyn)

Student

Stängd


Standard

Stängd