Robert Laul i samtal med Anders Bengtsson

25 apr 2018 18:00 - 20:00

Pustervik, Järntorgsgatan 12, 413 01 Göteborg


På dagarna rapporterade jag om svensk och internationell fotboll för Aftonbladet. På nätterna drack jag mig så berusad att jag inte mindes vad som hände. Det utvecklades till en historia på liv och död med många offer. Efter ett års nykterhet började jag skriva boken Alkisbarn // Fotboll, fylla och fajt. Det handlar om ögonblicket då jag blev alkoholist och hur jag övertygade mig att dricka vidare trots att konsekvenserna blev värre och värre. Ända tills jag slog i botten och stod vid vändpunkten. Skulle jag sluta leva eller börja leva?

I ett samtal med Offsides chefredaktör Anders Bengtsson berättar Robert om ett liv som profilerad fotbollsjournalist samtidigt som han brottades med ett eskalerande missbruk. Om hur han lurade Zinedine Zidane, ett turbulent mötet med Zlatan Ibrahimovic i Turin och hur han till slut blev Laul hjärta Lasse med Sveriges förre förbundskapten Lars Lagerbäck. Och förstås om kärleken till Blåvitt, Brasilien och allsvenskan. Men också om hur konflikten med en våldsbenägen fotbollsfirma med kopplingar till AIK höll på att driva honom till att ta sitt eget liv.

Robert Laul är född och uppvuxen i Göteborg. Han är före detta elitfotbollsspelare i Jonsereds IF och Ljungskile SK. 1998-2000 läste han Ljungskile folkhögskolas journalistlinje, och sedan 2001 har han arbetat på Aftonbladet. Robert har bevakat sju internationella mästerskap på plats, hundratals fotbollslandskamper och tusentals matcher i herrallsvenskan. Efter att ha bott i Washington en tid är han i dag tillbaka i Stockholm.

Ticket 489159

Stängd