Minifestivalen - Civil War + Support

6 feb 2016 20:45 - 7 feb 2016 01:00

Folkets hus blomstermåla, Storgatan 83, 38430 Blomstermåla


En fartfylld kväll med en massa hårdrock, grymma människor och musik i överflöd!

PS! Det är stor chans att kvällen kan komma att dra över med 30-45minuter. Sista bandet går av ca 00:15 ev lite senare. Sedan är det lite signeringar, prata med band och musik från anläggning fram till minst 01:00.

ENGLISH: Four bands on the same night, evening
begins with three bands from Kalmar County that has a strong future.
To top the night it ends with the performance of Civil War.

The release date of the tickets is December 1.

Svenska: Vi kommer att ha tre stycken förband från Kalmar län som behöver ett stöd i form av publik. Vi vill stärka våra unga band från regionen och ge dom möjligheter att få en stor publik och samtidigt få riva järnet innan ett känd och uppmärksammat band!

Rätta tider till detta evenemang kommer att släppas innan 1 Dec.

Så boka in 6:e Februari! Köp en biljett som julklapp till din vän, maka, sambo, barn eller släkting!!

Ett stort slag för kommunen, ett större slag för Civil war och ett hej dundrades slag för våra egna lokala band i länet!

Vill ditt företag, eller du reservera biljetter redan nu!! Hör av er!

(RESERVATION FÖR TIDER, SLUTGILTIG PROGRAM/TIDER GES I DEC.)

18 års åldersgräns då finns alkoholservering på plats.

BILJETSLÄPP I DECEMBER.


Efter många framgångsrika år med Sabaton beslöt de fyra originalmedlemmarna Daniel Mullback, Rikard Sundén, Daniel Myhr och Oskar Montelius att lämna bandet efter inspelningarna av det framgångsrika albumet "Carolus Rex" 2012.

Men de ville fortfarande spela musik tillsammans. Och med nils Patrik Johansson, sångaren känd från Astral Doors och lion share, bestämde de sig för att skapa ett nytt band.

Civil war hade ett skivkontrakt innan de ens hade skrivit en enda melodi tillsammans. Bolaget sa: en EP skall släppas oktober 2012. Sagt och gjort: Skrivprocessen inleddes och det var snart klart att musiken var en hybrid mellan power metal och klassisk heavy metal.

Deras debut album nådde i augusti 2013 Guld-status i Sverige, en utmärkelse som går ut till album som sålde mer än 20 000 exemplar.

Civil war har efter EPn släppt två album vid namn, Killer Angels och Gods and generals.

Civil War har på senast varit ute på spelningar på internationell plan med mycket publik.Förband


Kanske Kalmar läns enda thrashmetal-band. Med meriten att ha varit förband till blackmetal-giganterna Marduk i Ludvika under 2014 så utlovas ett ordentligt röjj och stämning. Den grundläggande ådran trash-metal stänks ständigt ner utav alla möjliga genrer med god bravur. Ifall giganterna Metallica och Lynyrd Skynyrd skulle fatta tycke för varandra skulle avkomman bli Blind Man Stare.


Castella är bandet som levererar skoningslös metalcore och när de exploderar på scen får de hela publiken med sig. Efter de snabba riffen och de tunga breakdownsen lämnas det rum åt att hämta andan när Castella sätter stämningen med sina atmosfäriska mellanspel. Dom ger alltid allt när de spelar live, inför stor som liten publik. Ett band ni inte vill missa!

Dessa fem härliga grabbar med intentioner att sprida sin musik till omvärlden har precis släppt sin fem-låtars debut EP ”NVRLV” (Neverlove) på bland annat Spotify och iTunes.


Going home in a body bag

Going Home In A Body Bag är ett band bestående av fem tunga pojkar från Nybro/Mönsterås/Emmaboda. Dem kommer ge er en show av grövsta kaliber! Stilen är en slags melodisk deathcore och det kommer bjudas på ansiktskrossande riff och snortunga breakdowns! Bered er på en riktig käftsmäll!


Mer info kommer.

Vi reserverar oss för eventuella små justeringar i tider.

18 års åldersgräns då finns alkoholservering på plats.


Biljett

Stängd


Festival + Donation 2017

Stängd