Logga in / Skapa konto

Littfest: Sarah Riedel tolkar Kristina Lugn

16 mar 2017 18:00 - 19:15

Umeå Folkets Hus, Skolgatan 59, 903 29 UmeåNyskriven musik och poesi vävs samman när poeten Kristina Lugn och sångerskan Sarah Riedel möts i en gemensam, unik föreställning tillsammans med Viktor Skokić på kontrabas och Jonas Östholm på piano.

Kristina Lugn är en av Sveriges mest lästa och älskade poeter, vars lyrik är både galghumoristisk och våldsamt sorglig. Lugn är även en framstående dramatiker, och var under många år konstnärlig ledare för Teater Brunnsgatan 4. I dag är hon ledamot i Svenska Akademien. Sarah Riedel är flerfaldigt prisbelönt sångerska, musiker och kompositör och en av våra storheter inom visa och jazz. I denna musikaliska föreställning har hon tonsatt Lugns dikter, som framförs både i sång av Riedel och läses av Lugn själv. Även nyskrivet material kommer att framföras.

Föreställningen är ett samarrangemang mellan Littfest, Umeå Teaterförening och Umeå Jazzstudio.

Observera att separat biljett krävs till föreställningen. Dessa biljetter släpps torsdag 15 december 12:00, och säljs på webben på denna sida, och över disk i Umeå hos Biljettcentrum.com. Biljettpris 100 kronor.

Övriga biljetter till Littfest fredag och lördag hittar du genom att klicka här, eller över disk på Bokcafé Pilgatan, Eljest Shop och Bildmuseet.