Klubb Ankaret: Tango Extremo + Anna Heikkinen och Larisa Ljungkrona

13 sep 2017 19:00 - 14 sep 2017 00:00

Oceanen, Stigbergstorget 8, 414 63 Göteborg


Säsongpremiär för Klubb Ankaret med argentinsk och finsk tango. ANNA HEIKKINEN och LARISA LJUNGKRONA ger er Satumaa - Sagolandet, tango, vals och polka på finska och svenska. Holländska världsturnerande TANGO EXTREMO bjuder på eldig argentinsk tango, groovig Latino-jazz, passionerad barockmusik och smäktande vals, allt i sin skräddarsydda Holländska tangokostym.

Plats: Oceanen, Stigbergstorget
Datum: 13 september
Tid: 19.00 / på scen 20.00
Åldersgräns: 20 år

Anna Heikkinen och Larisa Ljungkrona.
Finsk tango, vals och polka framförs på svenska och finska i sökande efter Sagolandet. Med dragspel och sång vävs längtans väv av toner och ord.

Denna duo har med stor kärlek tagit till sig den finska musiken. Vare sig Anna eller Larisa är födda i Finland men tillsammans dyker de nyfiket in i och utforskar en för dem ny värld av språk och toner.

Anna är född i Göteborg men växte upp i Bohuslän. Hennes far är däremot född i Karelen.Tidigt blev hon förälskad i latinamerikansk musik och det är via den Argentinska tangon som hon för några år sedan hittade fram till den finska tangon.

Larisa är en dragspelare från Göteborg och en dynamisk musiker i vilken genre hon än ger sig på. Intresset och kärleken till finsk tango och folkmusik väcktes under ett studieår vid Sibeliusakademin i Helsingfors.

Medverkande:
Anna Heikkinen - sång
Larisa Ljungkrona - dragspel, sång

samt inbjudna gäster:
Ida Gillner - sopransaxofon, sång
Leonor Palazzo - cello


TANGO EXTREMO
Trion TangoExtremo, under ledning av violinisten Tanya Schaap, tillför en alldeles särskild arom till den argentinska tangons passion och övertygande uttryck. Med sin musik färgar de, möblerar om och utmanar de traditionella argentinska tangodragen genom att mixa genren med klassisk och brasiliansk traditionell musik samt jazz och improvisation. Sättet på vilket de utmanar och vidareutvecklar musikstilen gör TangoExtremo till så mycket mer än ett traditionellt tangokapell.

Sedan starten 2003 har Tango Extremo, förutom att turnera flitigt i Holland och övriga Europa, också gjort sig ett namn över hela världen. De har synts på scener i Argentina, Uruguay, Kina, Ryssland, Kurdistan, Sydafrika, Botswana, Venezuela, Colombia, Ecuador och Sydkorea. Gruppen har framträtt i varierande storlek och gjort många samarbeten genom åren.

Under Sverigeturnén i september kommer de att spela som trio medans gruppen även finns i större konstellation vilken står att läsa mer om på deras hemsida.

Tanya Schaap - violin/konstnärlig ledare
Rob van Kreeveld - piano
Sandor Kem - kontrabas

www.tangoextremo.com

Ordinarie

Stängd


Medlem

Stängd


Student

Stängd