Logga in / Skapa konto

Doc Lounge: Förhandsvisning av Sök och du skall finna

29 mar 2017 18:00 - 22:00

Pygméteatern , Vegagatan 17, 113 29 Stockholm


Träd in i fantasins värld med oss!

Den 29:e mars gästar Doc Lounge Stockholm Pygméteatern med förhandsvisning av filmen “Sök och du skall finna”.

Varje gång vi ser en film, läser en bok eller lyssnar på musik, gör vi en resa in i nya världar som ofta känns lika verkliga som den faktiska. Men vad är då skillnaden mellan fiktion och verklighet? “Sök och du skall finna” bygger upp ett visuellt äventyr kring samtalet mellan Eric Schüldt och Per Johansson, kända från podden Människan och maskinen. Eric och regissören Thomas Jackson finns på plats och samtalar med oss efter filmen!

Under kvällen hyllar vi historieberättande och resan till inre världar. Förutom film och samtal läser, Lisa Ambjörn en nyskriven fantasynovell och AmberValent spelar några av sina senaste låtar live!

PROGRAM

▶︎18.00 Bar och musik.
▶︎19.00 Sagostund: Lisa Ambjörn läser ungdomsfantasy!
▶︎19.15 Film: Sök och du skall finna. Efter filmen samtalar Lisa Ambjörn med Eric Schüldt och Thomas Jackson.
▶︎21.30 Live: AmberValent!

▶︎FILM: Sök och du skall finna (Thomas Jackson, 2017, Sverige)

Människan har en magisk förmåga att med fantasins hjälp skapa nya världar, både faktiska fysiska och fiktiva, och göra dem verkliga för oss själva. Men vad är det som sker när vi läser en bok eller ser en film och förmår att i våra huvuden skifta värld och verklighet? Vad säger det egentligen om oss människor att vi kan skapa egna världar i våra inre, och vad betyder denna skaparkraft för hur vår fysiska värld har kommit att se ut?

I vår rationella tid har fantasin kommit att tas på allt mindre allvar. “Sök och du skall finna” söker svaret på fantasins gåta och finner att den kanske spelar en större roll i vår moderna värld än vi oftast låtsas om.
Språk: Svenska

▶︎FANTASY SAGOSTUND:
Lisa Ambjörn studerar till manusförfattare och skriver svensk science fiction och fantasy i olika format, allt från film och VR-spel till prosa. Hon kommer läsa en specialskriven novell kvällen till ära.

▶︎LIVE: AmberValent
Musikern, producenten, dj:n, och klubbarrangören AmberValent tar oss till nya världar med sin drömska musik. Hon har precis släppt singeln IDK och turnerar med Gnučči i vår, och vi är galet glada att hon gästar oss med några låtar! Lyssna mer på: https://soundcloud.com/iamambervalent

TILLGÄNGLIGHET: Teatern ligger i en källarlokal med trappa med ledstång. För mer information kontakta Pygméatern på 08-31 03 22 eller Doc Lounge på 073-939 51 60.

Visningen sker i samarbete med K-Special och med stöd av Svenska Postkodlotteriet, Svenska Filminstitutet, Stockholms Stad och Stockholms Läns Landsting.

För mer information - besök doclounge.se/stockholm

Ordinarie pris

Stängd


Student, pensionär, arbetslös

Stängd