Anna Stadling

28 sep 2017 20:00 - 29 sep 2017 01:00

Scalateatern, Wallingatan 32-34, 111 24 Stockholm


ANNA STADLING

Den 15 september kommer Anna Stadling med det nya albumet ”Efter stormen” som är ett samarbete med låtskrivaren och artisten Andreas Mattson som även producerat skivan. Första singeln från det kommande albumet, duetten ”Den här sången är till dig” som släpptes i april, gick direkt in på P4s spellista!

Såhär berättar Anna Stadling om arbetet med det kommande albumet: ”Låtarna och texterna liksom bara rann fram. Otvunget och direkt. Jag förvånades över hur viktiga våra träffar blev det där märkliga året. Så även mina resor över Mälaren med båtlinje 85 mellan Kungsholms Torg (där jag bor) och Söder Mälarstrand där Andreas håller till. Allt för att stanna i den magiska känslan av att befinna mig på vattnet utan fast mark under min fötter med dessa texter och låtar. Jag kände att det här kommer att bli en platta jag länge längtat efter att göra” säger Anna Stadling och fortsätter:

”Vi träffades alltid först på Kaffebar på Bysistorget i Stockholm nära Andreas studio. Jag hade ingen aning om vad som skulle komma i livet men just då och där pratade vi om allt och försökte känna lite på hur det skulle vara att jobba ihop. Vi möttes i känslan av ”att jobba halvtid med livet”, och att det alltid är något som strular till vardagen för oss, om att lämna en stad bakom sig, om längtan bort, om sjukdomar som letar sig in under huden och påverkar hela livet, om rädsla för att förlora det man älskar så högt, om vemod och bara det märkliga i att faktiskt få leva. Vi hann gå igenom mycket innan vi gick in i studion… Andreas presenterade en idé som blev låten ”Bussen” och från den stunden var det som att vi kom in i ett opretentiöst flow. Varje tillfälle kändes, om inte livsviktigt, så nära inpå. Han har en unik förmåga när det gäller att skriva utifrån det han iakttar. Och han har verkligen hjälpt mig att formulera mig och jag känner mig så otroligt inspirerad av hans låtskrivarkonst”.

Soundet på albumet är popigare och luftigare än vad vi är vana vid när Anna dyker upp med sin musik men så är det ju också en poplegendar av rang som har producerat! Vår ”Emmylou Harris-doftande” sångerska har tagit ett litet kliv från americana-genren till ett lättare sound, en större klangvärld och en drömskare ljudbild, signerat maestro Andreas. Raspigheten och sprödheten finns där fortsatt om än med ett större djup, trots högre tonarter.

”Efter stormen! är fylld av en stark livsluft med stråk av vemod. Just vemodet går som en röd tråd genom hela min karriär, som den norrlänning jag trots allt är. Jag har en amerikansk vän som funderade på hur hon skulle översätta ordet vemod. Så sa hon - Anna, I think I will say sad but beautiful, beautiful but sad”.


Efter stormen släpps den 15 september 2017 på skivbolaget OLGA produktion/Border Music.


I oktober ger sig Anna ut på turné med start i Stockholm den 28/9.
I samband med albumsläppet och turné kommer Anna att driva en insamling till förmån för Cancerfonden i rosa bandets tecken. Insamlingen kommer att bidra till forskningens framsteg och stödja arbetet för att färre ska drabbas och fler ska överleva cancer.
- När man som jag varit med om en svår och stor händelse i livet och kommit ut på andra sidan känns det absolut viktigt och självklart att bidra med det jag kan. Den här insamlingen ligger mig nära hjärtat just för att jag själv drabbats och vet vad det innebär. Insamlingen kommer pågå under hela oktober som är ”Rosa Bandets” kampanjmånad och alla Annas lyssnare kommer kunna bidra till insamlingen på ett enkelt sätt. Mer info kommer.

28/9 Scalateatern, Stockholm
6/10 Kapellet, Norrtälje
7/10 Lilla K, Bollnäs
11/10 Humlebacken, Avesta
12/10 Katalin, Uppsala
13/10 East West, Örebro
19/10 Kulturbaren, Trollhättan
20/10 Kafé de Luxe, Växjö
21/10 Christinae Kyrka, Alingsås
22/10 Backstage Konsert & Kongress, Linköping

Biljett

Stängd