Anders Wijkman om den globala miljöförstörelsen

6 mar 2018 18:00 - 20:00

ABF Stockholm,, Sveavägen 41, 111 83 Stockholm


Med det nuvarande ekonomiska systemet kan den globala miljöförödelsen inte hejdas. Växande inkomstklyftor är en annan utmaning. Fakta talar sitt tydliga språk. Vi kan inte lösa problemen med samma tänk som skapade dem. Systemet måste förändras. Men är det möjligt?

Anders Wijkman har under många år varit verksam, nationellt och internationellt, i kampen mot miljöförödelsen och för en annan utvecklingsmodell. Han har bland annat varit generalsekreterare i Svenska Röda Korset, biträdande generalsekreterare i FN samt ledamot i Europaparlamentet. Han är för närvarande Co-Chairman i Rom-klubben samt ordförande i Climate-KIC – ett innovationsprogram på EU-nivå för klimatsmarta lösningar.

Tillsammans med Ernst von Weizsäcker har han nyligen publicerat boken Come On – Capitalism, Short-termism, Population and the Destruction of the Planet, (Springer).

Medverkande:
Anders Wijkman

Samtalsledare:
Carl Tham

Lokal: Katasalen, 1 trappa.
Observera att föreläsningssal kan ändras vid behov, uppdaterad information om föreläsningssal finns alltid på skärmarna i ABF-husets entré. Välkommen!

Biljett

Stängd


Student, pensionär, arbetssökande

Stängd