Gå til hovedinnhold
Event er avsluttet - Gikk du glipp av dette event? Sjekk ut disse andre events som skjer snart For tidligere eventsdetaljer, bare rull ned.

Besøk hendelser på nytt

Laster ...

 
 

Laster ...

 
 

Populære eventer

Laster ...

 
 

Nearby events

Stilla Havet & Majorelle Blue på Heaven Up Here, Landet

arrangementet ble avsluttet

Stilla Havet & Majorelle Blue på Heaven Up Here, Landet

Fra 86,00 SEK

Sted

Dato

30. November 2019, 20:00 - 1. Desember 2019, 01:00
Billetto Peace of Mind
Stressfri booking: Billetto garanterer refusjon ved avlyste eventer. Les mer
Betalingsmetoder akseptert:

Beskrivelse

Live: Stilla Havet & Majorelle Blue
Lördag 30 november 20:00-01:00
Åldersgräns 18 år
Förköp 86 kr + service

STILLA HAVET

Lagom till Novotons 15-årsfest släpptes Stilla Havets andra album som Elias beskriver så här: ”’Brinnande horisont’ är ett kondensat av känslan när livet rinner mellan fingrar som spärrats upp för att försöka fånga drömmar och lycka. Det är tyvärr en feeling som är rå och kall.”

Hyllade debutalbumet ’Början på ett slut’ följdes upp i höstas med Pyongyangtriologin, en EP framdriven några intensiva dygn, under atombombshot, i Nordkorea. Sen landade Stilla Havet tillbaka i vardagsmelankolin på Ringvägen och tvingades ta tag i spruckna läppar och relationer, tomma drömmar och de sociala mediernas självbedrägeri. Jakten på nya känslor, och omvärldens tvång att slipa ner alla starkare förnimmelser än lättnaden över att allt ännu inte krossats, krockade och resulterade i stoffet ’Brinnande horisont’ bygger på.

”För femton år sen satt August och jag i en ockuperad lägenhet i Gomel och slevade i oss svampsoppa på väg till en hemlig punkspelning i en vitrysk fabrikskantin tolv mil från Tjernobyl. Vi var lika livrädda för säkerhetstjänsten som för uransvampen. Idag har kärnvapenhoten och atomkraftens vålnader vaknat igen, som skuggor över våra liv och våra barn är fjärde generationen som fötts med cesium i benmärgen.”

Man hör Reagans stjärnornaskrigs-lasrar i skivans syntar, och jobbpendlandets monotoni i rytmerna. Melodram är en del i livet och Stilla Havet smälter samman det där, en legering som ger hopp i natten och i den karga morgontimmarna.

’Brinnande horisont’ blir Stilla Havets andra LP och fortsättning på bandets utveckling mot ett uttryck som fångar samtidens elektroniska mörker, 80-talets dramatik och popmusikens tröstande melodier. Suicide’s kemiska New York-rytmer och Indochine’s frankofona kolonialpanik landar på ett kaosigt Madchesterdansgolv när Stilla Havet gör bokslut över sakernas tillstånd. Albumet är producerat av Stilla Havet och Daniel Fagerström.

Stilla Havet på Spotify


MAJORELLE BLUE

Majorelle Blue

Precis när du trott att sommaren var helt slut, så släpper Majorelle Blue sin EP ”Forever etc.” som får dig att tänka på slöa semesterdagar, leriga festivalkonserter och en trasig högtalare på stranden. Musiken är indiepop i avspänd styrka med inspiration från garage, lo-fi och shoegaze. Texterna rör sig fritt mellan vardag, sarkasm och ofiltrerat näckande och berör allvarliga ämnen med en komisk touch.Melodierna kommer du att tralla på i veckor efter att du gått hem från spelningen.

Majorelle Blue föddes ur resterna av musikprojektet Kiss Me Stupid som efter tio år började kännas som en tvångströja. Nu har de bytt tvångströja mot en löst sittande t-shirt, som du kan se svettas på Landet vid Telefonplan 30/11, där de kör sin första spelning i Stockholm. EPn ”Forever etc.”, med låtar som Dudes, Forever naive och Dont have time to be your boyfriend släpptes i september på Spotify, Soundcloud och Bandcamp.

Majorelle Blue på Spotify


Arrangemanget görs i samarbete med Studiefrämjandet och med stöd från Kulturrådet och Stockholms stad

Arrangør

Lokale

Restaurang Landet Restaurang Landet, Lm Ericssons väg 27, 126 37 Hägersten

Hjelp - FAQ

 • Jeg har ikke mottatt billetten min på e-post. Hva gjør jeg?

  Først bør du sjekke reklame og søppelpost på din e-post. Billettene dine ble sendt som et vedlegg og kan ha blitt sortert som reklame hos noen e-posttjenester. Du kan også finne billettene dine på Billetto-kontoen din, som du har tilgang til i nettleseren eller i Billettos app. Les mer her dersom du trenger hjelp.

 • Jeg vil kansellere billetten min og få refusjon. Hva gjør jeg?

  Det er eventarrangøren som kan godkjenne refusjoner, og du bør ta kontakt med eventarrangøren for å diskutere hvilke alternativer som er tilgjengelig for deg. Du kommer i kontakt med arrangøren ved å svare på e-posten med ordrebekreftelsen eller ved å bruke skjemaet "Kontakt arrangøren" på arrangørens profil. Les mer her dersom du trenger hjelp.

 • Jeg har registrert meg på en venteliste. Hva skjer nå?

  Hvis flere billetter bli tilgjengelig, får du beskjed (på e-post) sammen med andre som også har registrert seg på listen. Her følger vi prinsippet "førstemann til mølla". For mer informasjon, klikk her.

 • Hvor finner jeg lenkene til netteventer?

  Sjekk siden eller e-posten med ordrebekreftelsen din. Vanligvis har arrangøren av eventet inkludert informasjon i ordrebekreftelsen, som sendes på e-post, eller så sender de gjerne en oppfølging på e-post med lenke til netteventet. Det kan også være lurt å lese eventets beskrivelse på Billetto, hvor eventets arrangør beskriver hvordan du deltar på netteventet. For mer informasjon, klikk her.

 • Hva er avbestillingsbeskyttelse, og hvorfor trenger jeg det?

  Med avbestillingsbeskyttelse har du rett til å kreve refusjon dersom det skulle oppstå uforventede eller uunngåelige omstendinger som kan komme i veien for din deltakelse på et event. For mer informasjon, klikk her.

Upptäck mer