Gå til hovedinnhold
Event er avsluttet - Gikk du glipp av dette event? Sjekk ut disse andre events som skjer snart For tidligere eventsdetaljer, bare rull ned.

Laster ...

 
 

Andre arrangementer fra den arrangøren

Besøk hendelser på nytt

Laster ...

 
 

Laster ...

 
 

Arrangementer du ville elske

Laster ...

 
 

Nearby events

  • Er du en arrangør?

    Maksimer suksessen for ditt event med Billetto - billettplattformen som hjelper deg med å selge flere billetter, markedsføre, og spare tid.

  • Smaka På Stockholm: Chefs Table m. Michel & André Jamais

    arrangementet ble avsluttet

    Smaka På Stockholm: Chefs Table m. Michel & André Jamais

    Fra 2,445,00 SEK

    Sted

    Dato

    3. Juni 2016, 17:30 - 20:00
    Billetto Peace of Mind
    Stressfri booking: Billetto garanterer refusjon ved avlyste eventer. Les mer
    Betalingsmetoder akseptert:

    Beskrivelse

    Den 3 juni kommer kocken, sommelieren och vinvirtuosen Michel Jamais och hans son André, också han kock, att hålla ett Chefs Table i Volvo Showroom. Deras avsmakningsmeny tar som vanligt sin utgångspunkt ur en särskilt vald vinlista, bland annat med vin som Michel själv gör i Kalifornien. Utifrån vinernas smaker och dofter skapas sedan en sjurättersmeny. Det blir en underhållande, lärorik och god vin- och matupplevelse!

    Michel Jamais bor i Stockholm och har sin bakgrund som kock, kökschef och sommelier. Att han har hållit på ”ett tag” förstår man när man läser hans CV på Livets Goda:

    ”Michel är verksam som utbildare och konsult inom dryck och mat och har hållit över tretusen föreläsningar om drycker. De senaste 16 åren har han gjort över 300 vinresor och besökt mer än 1500 vinproducenter i alla världsdelar. Som skribent har Michel figurerat i bloggen Livets Goda sedan 2004 och han har även hunnit skriva 11 böcker om drycker, däribland Destillerat, Lilla Spritboken, Vin & Gastronomi samt två upplagor av En Värld Av Vin samt böckerna Michels Vin & Mat, Michels Ost & Vin och Michels Öl & Mat (Grenadine Förlag).”

    År 2006 belönades Michel med Vinakademiens Stipendium för sina insatser för vinkulturen i Sverige. Svag för storslagna viner från Kalifornien, Bourgogne, Bordeaux, Spanien och Österrike och har alltid kikarsiktet inställt på druvorna Riesling, Pinot Noir och Cabernet Sauvignon.

    Michel Jamais driver vinklubben Michel Wine Club samt Café Rotsunda, den senare är både hemmarestaurang och en blogg där Michel framför allt skriver om alla vinmiddagar han har arrangerar på Café Rotsunda och om andra spännande middagar som upplevs på annat håll (så kallade Bortamatcher). Det blir också ett och annat tips på någon trevlig krog där jag har ätit och druckit gott. I slutändan handlar allt på bloggen Café Rotsunda om njutningen kring det dukade bordet.

    André Jamais är kock med bakgrund på bland annat PM & Vänner, Taverna Brillo och Flying Elk.

    www.caferotsunda.blogspot.com | www.mvg.nu | Facebook

    Menu

    Café Rotsunda på Smaka på Stockholm 2016

    Tid: Fredag 3 juni, start 17:30

    Kockar: Michel Jamais och André Jamais

    Sommelier: Michel Jamais

    Servis: Maria Edblad Rogell

    Tema: Avsmakningsmeny byggt utifrån vinerna

    NV Brut Reserve Taittinger Champagne Frankrike

    Friterad mandelpotatis med färskostkräm och rivet rökt ankbröst

    Terrin av anklever och konfiterad kanin med fint strimlat äpple

    2012 Chablis 1er Cru Montée de Tonnerre

    Domaine Billaud Simon Bourgogne Frankrike

    Skummande ostronsoppa med citrus- och rosmarindoftande tartar av

    pilgrimsmusslor

    2013 Riesling von den Terrassen

    Weingut Sepp Moser Kremstal Österrike

    Sotad havskräfta med havskräftsmajonnäs och mussel- & citrongrässkum

    2013 Gevrey-Chambertin La Justice

    René Bouvier Bourgogne Frankrike

    2013 Spätburgunder R

    Weingut Stadt Klingenberg Franken Tyskland

    Smörstekt röding med svamp och rotgrönsaker, slät rotsellerikräm, konfiterad

    jordärtskocka & kycklingfond med tryffel

    2013 Russian River Valley Pinot Noir

    Hartford Family Winery Sonoma Kalifornien

    Ankbröst 64°C på friterad potatis, tryffelstompade morötter & körsbärsfond

    2012 Ermitage Le Meal

    Ferraton Rhône Frankrike

    Bräckt nötbringa med kryddoftande oxragu, bakad oxmärg, gräddslungad

    sommarkål och friterad salvia

    NV Rosé Prestige Taittinger Champagne Frankrike

    Luftig Brillat-Savarin på rostad brioche med syrlig gelé av hallon & röda vinbär

    2013 Pinot Blanc Beerenauslese

    Weingut Sepp Mosel Österrike

    Vit chokladkräm, chokladjord med mango, passionsfrukt & saltbakad ananas

    Kaffe

    Pris: Sjurätters meny med tilltugg och vinpaket 2 445:- + service avgift

    Lokale

    Volvo Showroom, Kungsträdgårdsgatan 12, 111 47 Stockholm

    Hjelp - FAQ

    • Jeg har ikke mottatt billetten min på e-post. Hva gjør jeg?

      Først bør du sjekke reklame og søppelpost på din e-post. Billettene dine ble sendt som et vedlegg og kan ha blitt sortert som reklame hos noen e-posttjenester. Du kan også finne billettene dine på Billetto-kontoen din, som du har tilgang til i nettleseren eller i Billettos app. Les mer her dersom du trenger hjelp.

    • Jeg vil kansellere billetten min og få refusjon. Hva gjør jeg?

      Det er eventarrangøren som kan godkjenne refusjoner, og du bør ta kontakt med eventarrangøren for å diskutere hvilke alternativer som er tilgjengelig for deg. Du kommer i kontakt med arrangøren ved å svare på e-posten med ordrebekreftelsen eller ved å bruke skjemaet "Kontakt arrangøren" på arrangørens profil. Les mer her dersom du trenger hjelp.

    • Jeg har registrert meg på en venteliste. Hva skjer nå?

      Hvis flere billetter bli tilgjengelig, får du beskjed (på e-post) sammen med andre som også har registrert seg på listen. Her følger vi prinsippet "førstemann til mølla". For mer informasjon, klikk her.

    • Hvor finner jeg lenkene til netteventer?

      Sjekk siden eller e-posten med ordrebekreftelsen din. Vanligvis har arrangøren av eventet inkludert informasjon i ordrebekreftelsen, som sendes på e-post, eller så sender de gjerne en oppfølging på e-post med lenke til netteventet. Det kan også være lurt å lese eventets beskrivelse på Billetto, hvor eventets arrangør beskriver hvordan du deltar på netteventet. For mer informasjon, klikk her.

    • Hva er avbestillingsbeskyttelse, og hvorfor trenger jeg det?

      Med avbestillingsbeskyttelse har du rett til å kreve refusjon dersom det skulle oppstå uforventede eller uunngåelige omstendinger som kan komme i veien for din deltakelse på et event. For mer informasjon, klikk her.

    arrangementet ble avsluttet

    Smaka På Stockholm: Chefs Table m. Michel & André Jamais

    Upptäck mer