Smaka På Stockholm: Chefs Table m. Michel & André Jamais
Smaka På Stockholm: Chefs Table m. Michel & André Jamais
Sted
Dato
Beskrivelse
Den 3 juni kommer kocken, sommelieren och vinvirtuosen Michel Jamais och hans son André, också han kock, att hålla ett Chefs Table i Volvo Showroom. Deras avsmakningsmeny tar som vanligt sin utgångspunkt ur en särskilt vald vinlista, bland annat med vin som Michel själv gör i Kalifornien. Utifrån vinernas smaker och dofter skapas sedan en sjurättersmeny. Det blir en underhållande, lärorik och god vin- och matupplevelse!
Michel Jamais bor i Stockholm och har sin bakgrund som kock, kökschef och sommelier. Att han har hållit på ”ett tag” förstår man när man läser hans CV på Livets Goda:
”Michel är verksam som utbildare och konsult inom dryck och mat och har hållit över tretusen föreläsningar om drycker. De senaste 16 åren har han gjort över 300 vinresor och besökt mer än 1500 vinproducenter i alla världsdelar. Som skribent har Michel figurerat i bloggen Livets Goda sedan 2004 och han har även hunnit skriva 11 böcker om drycker, däribland Destillerat, Lilla Spritboken, Vin & Gastronomi samt två upplagor av En Värld Av Vin samt böckerna Michels Vin & Mat, Michels Ost & Vin och Michels Öl & Mat (Grenadine Förlag).”
År 2006 belönades Michel med Vinakademiens Stipendium för sina insatser för vinkulturen i Sverige. Svag för storslagna viner från Kalifornien, Bourgogne, Bordeaux, Spanien och Österrike och har alltid kikarsiktet inställt på druvorna Riesling, Pinot Noir och Cabernet Sauvignon.
Michel Jamais driver vinklubben Michel Wine Club samt Café Rotsunda, den senare är både hemmarestaurang och en blogg där Michel framför allt skriver om alla vinmiddagar han har arrangerar på Café Rotsunda och om andra spännande middagar som upplevs på annat håll (så kallade Bortamatcher). Det blir också ett och annat tips på någon trevlig krog där jag har ätit och druckit gott. I slutändan handlar allt på bloggen Café Rotsunda om njutningen kring det dukade bordet.
André Jamais är kock med bakgrund på bland annat PM & Vänner, Taverna Brillo och Flying Elk.
www.caferotsunda.blogspot.com | www.mvg.nu | Facebook
Menu
Café Rotsunda på Smaka på Stockholm 2016
Tid: Fredag 3 juni, start 17:30
Kockar: Michel Jamais och André Jamais
Sommelier: Michel Jamais
Servis: Maria Edblad Rogell
Tema: Avsmakningsmeny byggt utifrån vinerna
NV Brut Reserve Taittinger Champagne Frankrike
Friterad mandelpotatis med färskostkräm och rivet rökt ankbröst
Terrin av anklever och konfiterad kanin med fint strimlat äpple
2012 Chablis 1er Cru Montée de Tonnerre
Domaine Billaud Simon Bourgogne Frankrike
Skummande ostronsoppa med citrus- och rosmarindoftande tartar av
pilgrimsmusslor
2013 Riesling von den Terrassen
Weingut Sepp Moser Kremstal Österrike
Sotad havskräfta med havskräftsmajonnäs och mussel- & citrongrässkum
2013 Gevrey-Chambertin La Justice
René Bouvier Bourgogne Frankrike
2013 Spätburgunder R
Weingut Stadt Klingenberg Franken Tyskland
Smörstekt röding med svamp och rotgrönsaker, slät rotsellerikräm, konfiterad
jordärtskocka & kycklingfond med tryffel
2013 Russian River Valley Pinot Noir
Hartford Family Winery Sonoma Kalifornien
Ankbröst 64°C på friterad potatis, tryffelstompade morötter & körsbärsfond
2012 Ermitage Le Meal
Ferraton Rhône Frankrike
Bräckt nötbringa med kryddoftande oxragu, bakad oxmärg, gräddslungad
sommarkål och friterad salvia
NV Rosé Prestige Taittinger Champagne Frankrike
Luftig Brillat-Savarin på rostad brioche med syrlig gelé av hallon & röda vinbär
2013 Pinot Blanc Beerenauslese
Weingut Sepp Mosel Österrike
Vit chokladkräm, chokladjord med mango, passionsfrukt & saltbakad ananas
Kaffe
Pris: Sjurätters meny med tilltugg och vinpaket 2 445:- + service avgift
Arrangør
Lokale
Volvo Showroom, Kungsträdgårdsgatan 12, 111 47 Stockholm
Hjelp - FAQ
-
Jeg har ikke mottatt billetten min på e-post. Hva gjør jeg?
Først bør du sjekke reklame og søppelpost på din e-post. Billettene dine ble sendt som et vedlegg og kan ha blitt sortert som reklame hos noen e-posttjenester. Du kan også finne billettene dine på Billetto-kontoen din, som du har tilgang til i nettleseren eller i Billettos app. Les mer her dersom du trenger hjelp.
-
Jeg vil kansellere billetten min og få refusjon. Hva gjør jeg?
Det er eventarrangøren som kan godkjenne refusjoner, og du bør ta kontakt med eventarrangøren for å diskutere hvilke alternativer som er tilgjengelig for deg. Du kommer i kontakt med arrangøren ved å svare på e-posten med ordrebekreftelsen eller ved å bruke skjemaet "Kontakt arrangøren" på arrangørens profil. Les mer her dersom du trenger hjelp.
-
Jeg har registrert meg på en venteliste. Hva skjer nå?
Hvis flere billetter bli tilgjengelig, får du beskjed (på e-post) sammen med andre som også har registrert seg på listen. Her følger vi prinsippet "førstemann til mølla". For mer informasjon, klikk her.
-
Hvor finner jeg lenkene til netteventer?
Sjekk siden eller e-posten med ordrebekreftelsen din. Vanligvis har arrangøren av eventet inkludert informasjon i ordrebekreftelsen, som sendes på e-post, eller så sender de gjerne en oppfølging på e-post med lenke til netteventet. Det kan også være lurt å lese eventets beskrivelse på Billetto, hvor eventets arrangør beskriver hvordan du deltar på netteventet. For mer informasjon, klikk her.
-
Hva er avbestillingsbeskyttelse, og hvorfor trenger jeg det?
Med avbestillingsbeskyttelse har du rett til å kreve refusjon dersom det skulle oppstå uforventede eller uunngåelige omstendinger som kan komme i veien for din deltakelse på et event. For mer informasjon, klikk her.
Smaka På Stockholm: Chefs Table m. Michel & André Jamais
Fra 2,445,00 SEK