Gå til hovedinnhold
Event er avsluttet - Gikk du glipp av dette event? Sjekk ut disse andre events som skjer snart For tidligere eventsdetaljer, bare rull ned.

Besøk hendelser på nytt

Laster ...

 
 

Laster ...

 
 

Populære eventer

Laster ...

 
 

Nearby events

Skraeckodlan w/ Vokonis

arrangementet ble avsluttet

Skraeckodlan w/ Vokonis

Fra 180,00 SEK

Sted

Dato

17. Mai 2019, 21:00 - 18. Mai 2019, 02:00
Billetto Peace of Mind
Stressfri booking: Billetto garanterer refusjon ved avlyste eventer. Les mer
Betalingsmetoder akseptert:

Beskrivelse

Outbreak of Evil, Make it Sound och Blackbird Artists presenterar stolt:
SKRAECKODLAN w/ VOKONIS

Åldersgräns 18 år
På scen 21.30-00.00
Dörrar och middag från 17.00
Omnipollo Guest Bar & Pabst Blue Ribbon
DJ Joy Sandberg spelar doom, stoner och fuzz före, mellan och efter livemusiken. 

Omnipollo Guest Bar & Pabst Blue Ribbon

Skraeckodlan (Norrköping, SE)

Bandet släpper sin tredje fullängdare, Eorþe (‘Earth’), den 15:e februari 2019, på Fuzzorama Records.
2009 hördes Ödlans vrål för första gången eka över den skandinaviska tundran, startskottet för ett av de mest ambitiösa och multidimensionella band att träda fram ur nordens skogar på senare år. Från psykedelia och progressiv rock bygger de häpnadsväckande världar fyllda av mystik och kryptozoologiska väsen, sinneslandskap i eskapismens rofyllda tecken. Deras senaste och hittills mest fulländade skapelse väntar lockande runt hörnet och kommer i februari månad att släppas lös på jorden. Eorþe (‘Earth’).

Earth utspelar sig på 1920-talet och är ett Lovecraft-inspirerat mysterium som filosofiskt berättas genom åtta låtar. Det är en berättelse av sci-fi-författaren Nils Håkansson, specifikt skriven för att musiksättas av Skraeckoedlan. Aldrig tidigare har deras berättande tagit avstamp i ett koncept så tydligt som detta, men det suggestiva narrativ som blivit något av ett signum för bandets låtskrivande färgar historien i vacker gåtfullhet. 

Bandet berättar: “Det här är utan tvekan vårt mest ambitiösa projekt hittills. Det har varit en verklig utmaning att göra Nils verk rättvisa och samtidigt få låtarna att fungera som helhet och var för sig, men ihärdighet och otaliga sömnlösa nätter har resulterat i det mäktigaste vi någonsin skapat.”
Utöver CD och vinyl kommer Earth även i en väldigt limiterad utgåva, en box i vilken skivan har delats upp i två gatefoldvinyler, Earth: Above och Earth: Below. I boxen hittar man också exklusiv merch som relaterar till skivans handling.

Korta fakta:● Earth är ett samarbete med en svensk författare● Bandets debut, Äppelträdet (2011), låg på 18:e plats på Sverigetopplistan då det släpptes● Bandets andra släpp, Sagor (2015), låg på andra plats på Svenska Vinyltopplistan månaden efter släpp● Kent-covern Pärlor låg 1:a på Spotifys Viral Topp 50 kort efter dess release● Flertalet turnéer, bland annat som förband till Danko Jones sent 2017● Över 300 gig runtom i Europa ● Årets band på Dalecarlia Music Awards 2016● Spelningar ihop med bland annat Kadavar, Orange Goblin, Kylesa, Greenleaf, Monolord

Vokonis (Borås, SE)

Den tunga prog-metal trion, Vokonis, har anlänt för att chocka dig med ilsken sludge och melodiska passager. Dränkt i skrikande dist, melodier och rå energi är nu Vokonis redo att släppa loss den progressiva best de hållit inom sig sedan starten 2015. Deras nya stil sträcker sig från de tyngsta riffen och sången från Baroness till det mest dynamiska Pink Floyd har levererat. Du kommer bli indragen i deras ljudlandskap, du kommer göra en resa i tung rock.Vokonis kommande skiva “Grasping Time” är deras tredje och definierande giv som är redo för ett släpp på The Sign Records Augusti 2019. Simon sade såhär om skapandeprocessen ”Vi har praktiskt taget bott i replokalen, för oss är det helt naturligt att skapa musik så det är inte konstigt att vi har skrivit 3 skivor på nästan tre år. Det har resulterat i att vi möjligen skrivit vår alldeles egna Crack The Skye.”. Simon, Emil och Jonte har alltså dragit i högsta växeln från start. Medan de släppt 2 skivor har de även medverkat i ”The Planet of Doom” - en animerad film som handlar om allt som hör den tunga doom-subkulturen till. Deras bidrag släpptes nu i somras som del av en samlings-EP och filmen beräknas komma i slutet av 2019 eller 2020.


Att spela live har kommit i allt större fokus för Vokonis och de har tidigare delat scen med band som Monolord, Skraeckoedlan och Bombus. Deras live-framträdanden har varit en stor bidragande faktor till utvecklingen av soundet. Live vill de framhäva en rå punk-känsla, något de nyttjat i studion för att få fram en organisk ljudbild, så som bara en trio kan låta. Medan de har skrivit sina absolut tyngsta låtar hittills har de även tagit fram ett nytt suggestivt sound. Jonte har axlat en ny roll i bandet och bidrar med en clean sång som tar huvudfokus i nya låtar som ”I Hear The Siren” & ”Sunless Hymnal”.Nu när de tar steg framåt från sitt andra album “The Sunken Djinn” (2017), som mest fokuserar på hur långt en kan ta rått fuzz-dyrkande, har Vokonis nu satt upp ett nytt mål. 

Inspirationen drar de från naturen och tankar kring universum samt hur vi påverkar vår omvärld. Detta manifesterar sig i ett sångupplägg som kan liknas vid ett visst annat tungt prog-band - Mastodon.Då Emil ville lägga om fokus på annat i sitt liv valde han att hoppa av bandet. Vokonis hittade snart sin nya batterist i Peter Ottoson (Let Them Hang).Vokonis är redo för nästa kliv. Med ett nytt dynamiskt sound och ett sikte fäst vid att dominera den tunga underjorden, är de ute efter era öron. Gör dig redo.

Arrangør

UÅ METAL | EST. 2019

Lokale

Droskan Droskan, Storgatan 60, 903 30 Umeå

Hjelp - FAQ

 • Jeg har ikke mottatt billetten min på e-post. Hva gjør jeg?

  Først bør du sjekke reklame og søppelpost på din e-post. Billettene dine ble sendt som et vedlegg og kan ha blitt sortert som reklame hos noen e-posttjenester. Du kan også finne billettene dine på Billetto-kontoen din, som du har tilgang til i nettleseren eller i Billettos app. Les mer her dersom du trenger hjelp.

 • Jeg vil kansellere billetten min og få refusjon. Hva gjør jeg?

  Det er eventarrangøren som kan godkjenne refusjoner, og du bør ta kontakt med eventarrangøren for å diskutere hvilke alternativer som er tilgjengelig for deg. Du kommer i kontakt med arrangøren ved å svare på e-posten med ordrebekreftelsen eller ved å bruke skjemaet "Kontakt arrangøren" på arrangørens profil. Les mer her dersom du trenger hjelp.

 • Jeg har registrert meg på en venteliste. Hva skjer nå?

  Hvis flere billetter bli tilgjengelig, får du beskjed (på e-post) sammen med andre som også har registrert seg på listen. Her følger vi prinsippet "førstemann til mølla". For mer informasjon, klikk her.

 • Hvor finner jeg lenkene til netteventer?

  Sjekk siden eller e-posten med ordrebekreftelsen din. Vanligvis har arrangøren av eventet inkludert informasjon i ordrebekreftelsen, som sendes på e-post, eller så sender de gjerne en oppfølging på e-post med lenke til netteventet. Det kan også være lurt å lese eventets beskrivelse på Billetto, hvor eventets arrangør beskriver hvordan du deltar på netteventet. For mer informasjon, klikk her.

 • Hva er avbestillingsbeskyttelse, og hvorfor trenger jeg det?

  Med avbestillingsbeskyttelse har du rett til å kreve refusjon dersom det skulle oppstå uforventede eller uunngåelige omstendinger som kan komme i veien for din deltakelse på et event. For mer informasjon, klikk her.

Upptäck mer