Gå til hovedinnhold

Morning Talks by Volante: Ashkan Fardost – Dags att sluta vara maskinmänniska och istället omfamna den digitala revolutionen

Morning Talks by Volante: Ashkan Fardost – Dags att sluta vara maskinmänniska och istället omfamna den digitala revolutionen

Fra 120,00 SEK

Sted

Dato

27. September 2024, 07:30 - 09:00
Billetto Peace of Mind
Stressfri booking: Billetto garanterer refusjon ved avlyste eventer. Les mer
Betalingsmetoder akseptert:

Beskrivelse

AI har tagit världen med storm och spekulationerna har rullat på med full kraft: förändringsresor, nytänk, se framåt, häng med! Farhågorna är gigantiska och sensationella: ”Kommer AI ta våra jobb? Kan AI bli kreativare än oss? Kommer vi erövras av maskinen?”

Den digitala revolutionen med AI i spetsen kommer onekligen forma oss och våra samhällen, inte minst vår syn på ledarskap, innovation och yrkesroller. Men för att få ett grepp om den rådande utvecklingen måste vi börja i en oväntad ände. Frågan vi egentligen bör ställa oss är varför vi levt och arbetat som maskiner i över 200 år. Det som pågår just nu är en massiv kulturkrock:

En krock mellan maskinmänniskan och internetmänniskan.

Vi lämnar en tid där vi kategoriserat, kvantifierat och tämjt allt i vår väg. Som en manisk siffersekt, fullt övertygade om att världen är matematisk, intelligens är lika med rationalitet och att verkligheten kan fångas i ett Excel-ark!

Internetmänniskan har växt upp i en radikalt ny miljö. Ett globalt nätverk av fem miljarder sammankopplade hjärnor där allting händer överallt samtidigt hela tiden. En miljö som inte går att navigera med maskin-människans kultur och världsbild.

Att förstå denna kulturkrock är centralt för att greppa teknologins effekter på vår samtid, våra liv och våra arbetsplatser. Inte minst när det gäller artificiell så kallad “intelligens”.

Hur kan vi förstå och hantera de dramatiska förändringar som AI och annan digitalisering för med sig? Den här föreläsningen visar vilka strategier, förhållningssätt och mänskliga förmågor vi behöver aktivera och utveckla när samhällsstrukturer skakas om och förvandlas.

Ashkan Fardost utmanar vårt tänkande om människans roll, säkerhet och framtid i kölvattnet av AI. Han tar oss med på en svindlande resa där Ashkan berör alltifrån hjärnans utformning, intelligens och kreativitet till historia, innovation och teknologi. Han ger dig ett radikalt annorlunda perspektiv på hur teknologin formar vår samtid och framtid!

Ashkan är framtidsfilosof, doktor, entreprenör och tidigare artist. Hans unika kombination av erfarenheter från konsten, näringslivet och akademin ligger till grund för denna analys som visar på hur framtidens ledarskap, kommunikation, innovation, kultur och samhälle kommer att utvecklas. Som föreläsare är han internationellt eftertraktad såväl på stora scener för globala företag och vid TEDxBerlin, som i mindre sammanhang för ledningsgrupper, eller studenter vid New York University och Hyper Island. Du kan läsa mer om Ashkan här

Du får med dig:

 • En förståelse för sambandet mellan hjärnan, intelligens och AI
 • En spaning om värdefulla yrkesroller, förhållningssätt och förmågor i framtiden
 • En förståelse för AI, dess begränsningar och användningsområden
 • En kompass som hjälper oss att hålla kursen när samhället förändras

Upplägg:

7:30-8:00 frukost
8:00-8:45 föreläsning följt av Q&A
8:45-9:00 boksignering och mingel.

Morning Talks by Volante är en serie frukostföreläsningar om de viktigaste ämnena just nu, med några av Sveriges mest intressanta forskare och experter. Morning Talks arrangeras av Volante och är öppen för dig som anlitar talare professionellt samt press och media. Vi bjuder på frukostmacka och kaffe.

Arrangør

Lokale

Studio SN7, Stora Nygatan 7, 111 27 Stockholm

Hjelp - FAQ

 • Jeg har ikke mottatt billetten min på e-post. Hva gjør jeg?

  Først bør du sjekke reklame og søppelpost på din e-post. Billettene dine ble sendt som et vedlegg og kan ha blitt sortert som reklame hos noen e-posttjenester. Du kan også finne billettene dine på Billetto-kontoen din, som du har tilgang til i nettleseren eller i Billettos app. Les mer her dersom du trenger hjelp.

 • Jeg vil kansellere billetten min og få refusjon. Hva gjør jeg?

  Det er eventarrangøren som kan godkjenne refusjoner, og du bør ta kontakt med eventarrangøren for å diskutere hvilke alternativer som er tilgjengelig for deg. Du kommer i kontakt med arrangøren ved å svare på e-posten med ordrebekreftelsen eller ved å bruke skjemaet "Kontakt arrangøren" på arrangørens profil. Les mer her dersom du trenger hjelp.

 • Jeg har registrert meg på en venteliste. Hva skjer nå?

  Hvis flere billetter bli tilgjengelig, får du beskjed (på e-post) sammen med andre som også har registrert seg på listen. Her følger vi prinsippet "førstemann til mølla". For mer informasjon, klikk her.

 • Hvor finner jeg lenkene til netteventer?

  Sjekk siden eller e-posten med ordrebekreftelsen din. Vanligvis har arrangøren av eventet inkludert informasjon i ordrebekreftelsen, som sendes på e-post, eller så sender de gjerne en oppfølging på e-post med lenke til netteventet. Det kan også være lurt å lese eventets beskrivelse på Billetto, hvor eventets arrangør beskriver hvordan du deltar på netteventet. For mer informasjon, klikk her.

 • Hva er avbestillingsbeskyttelse, og hvorfor trenger jeg det?

  Med avbestillingsbeskyttelse har du rett til å kreve refusjon dersom det skulle oppstå uforventede eller uunngåelige omstendinger som kan komme i veien for din deltakelse på et event. For mer informasjon, klikk her.

Besøk hendelser på nytt

Populære eventer

Nearby events

Events af samme type

Upptäck mer