Gå til hovedinnhold
Event er avsluttet - Gikk du glipp av dette event? Sjekk ut disse andre events som skjer snart For tidligere eventsdetaljer, bare rull ned.

Besøk hendelser på nytt

Laster ...

 
 

Laster ...

 
 

Populære eventer

Laster ...

 
 

Nearby events

Linchpin Workshop 14-15.30 (7 år o uppåt max 20)

Få billetter igjen
arrangementet ble avsluttet

Linchpin Workshop 14-15.30 (7 år o uppåt max 20)

Fra Gratis

Sted

Dato

29. Oktober 2023, 14:00 - 15:30
Billetto Peace of Mind
Stressfri booking: Billetto garanterer refusjon ved avlyste eventer. Les mer
Betalingsmetoder akseptert:

Beskrivelse

Rytmikworkshop med Ebba Westerberg –
slagverk

Strömstad på Skagerack kl. 14.30
Innan vi får njuta av duon Linchpin så ordnar vi en
workshop där vi få leka med rytmer och rytminstrument
tillsammans med Ebba Westerberg. Det är en workshop
som är lika lämpad för unga som äldre (men kanske inte
de allra yngsta förskolebarnen)

Musikerna Joona Toivanen (piano) och Ebba Westerberg (slagverk) har samarbetat som duon Linchpin under ett flertal år. De delar glädjen i improvisation och suggestiva klanger, likväl som det perkussiva samspelet, leken med rytmiska förskjutningar och överlagringar. De komponerar båda musik för gruppen, musik som är både minimalistisk och dansant, ofta med en nordisk ton och sångbara melodier.

Hösten 2021 bokade Linchpin en inspelningssession på Equmeniakyrkan Floda tillsammans med gästerna Lisen Rylander Löve/ sax och elektronik och Jonas Franke-Blom/ cello. Inspelningstekniker var Åke Linton. Resultatet har blivit Linchpins debutalbum ”Most Def” som ges ut den 13:e oktober 2023. Den fina miljön vid Garveriet och Säveåns naturreservat har gett sin prägel för albumet, som kännetecknas av en stark närvaro och lyhördhet.

Joona Toivanen – piano
Joona Toivanen, en respekterad jazzpianist och kompositör, ursprungligen från Jyväskylä, Finland och nu bosatt i Lerum, har arbetat länge den internationella musikscenen i olika konstellationer. Hans karriär inkluderar prisbelönta album under prestigefyllda skivbolag som Blue Note, CAM Jazz och We Jazz. Med en imponerande meritlista av turnéer runt om i världen, belönades Joona med det prestigefyllda Teosto-priset 2018 och har blivit flerfaldigt nominerad för finska Grammis.

www.joonatoivanen.com

Ebba Westerberg – slagverk

Ebba Westerbergs slagverksarbete omfattar huvudsakligen jazz och improvisationsmusik, som i kvintetten Corpo och duon Linchpin med pianisten Joona Toivanen. Hon engageras även inom teater och dans för sin unika blandning av traditionell och samtida percussion, senast i den kritkerrosade uppsättningen ”Carmen med förhinder”. Hon samarbetar även med nutida kompositörer såsom Lina Järnagard och ensemble Dråpera och har senaste året medverkat på debutalbum med såväl Klara Goliger som Livet Nord.

www.ebbawesterberg.se

Kontakt och bokning:

Ebba Westerberg

+46 70 372 47 00 www.ebbawesterberg.se


Kosteröarna är belägna strax utanför Strömstad i norra Bohuslän. De består av två öar, Nord- och Sydkoster som skiljs åt av ett smalt sund och ligger i Sveriges enda marina nationalpark. Du kan resa ut med passagerarfärjor från norra hamnen i Strömstad med avgång dagligen under hela året. Överresan tar mellan 30-50 min beroende på var på Koster du ska gå av. Hela resan går att boka på Västtrafiks hemsida från Strömstad norra hamn till Ekenäs, Strömstad (som ligger på Syd-Koster). Du kan också boka på SJs hemsida till Koster Ekenäs SY koster. Mer info: http://kosteroarna.com/resa-hit/ Strömstad infocenter: +46 0526 623 30 Förslag på boende på Koster kontakta: info@kostersframtid.se

Hösten 2019 tog en projektgrupp och samhällsföreningen initiativ till en kultursatsning på Kosteröarna, det första rejäla kulturevenemanget någonsin – under lågsäsong. Många samarbetar idag kring att skapa en levande miljö på öarna året om, där konst- och kulturupplevelser ska bidra. De senaste åren har det genomförts flera evenemang och Koster har haft besök av flera musikresidens som jobbat i inspirerande miljö.

Kulturhösten på Koster har arrangerats av Kosters Samhällsförening, AB Kosters framtid i samarbete med Förvaltningen för kulturutveckling VGR, Kulturrådet, naturum - Kosterhavets nationalpark, Strömstads Kommun, Kosterstiftelsen, Pensionat Ekenäs och i samarbete
med lokala aktörer, föreningar och näringsliv på Koster.

Arrangør

Kosteröarna är belägna strax utanför Strömstad i norra Bohuslän. De består av två öar, Nord- och Sydkoster som skiljs åt av ett smalt sund och ligger i Sveriges enda marina nationalpark. Du kan resa ut med passagerarfärjor från norra hamnen i Strömstad med avgång dagligen under hela året.

Överresan tar mellan 30-50 min beroende på var på Koster du ska gå av.

Hela resan går att boka på Västtrafiks hemsida från Strömstad norra hamn till Ekenäs, Strömstad (som ligger på Syd-Koster). Du kan också boka på SJs hemsida till Koster Ekenäs SY koster. Mer info: http://kosteroarna.com/resa-hit/ Strömstad infocenter: +46 0526 623 30 Förslag på boende på Koster kontakta: info@kostersframtid.se

Hösten 2019 tog en projektgrupp och samhällsföreningen initiativ till en kultursatsning på Kosteröarna, det första rejäla kulturevenemanget någonsin – under lågsäsong. Många samarbetar idag kring att skapa en levande miljö på öarna året om, där konst- och kulturupplevelser ska bidra. De senaste åren har det genomförts flera evenemang och Koster har haft besök av flera musikresidens som jobbat i inspirerande miljö.

Kulturhösten på Koster har arrangerats av Kosters Samhällsförening, AB Kosters framtid i samarbete med Förvaltningen för kulturutveckling VGR, Kulturrådet, naturum - Kosterhavets nationalpark, Strömstads Kommun, Kosterstiftelsen, Pensionat Ekenäs och i samarbete med lokala aktörer, föreningar och näringsliv på Koster.

Lokale

Kulturhuset Skagerack, Badhusgatan 10, 452 30 Strömstad

Hjelp - FAQ

 • Jeg har ikke mottatt billetten min på e-post. Hva gjør jeg?

  Først bør du sjekke reklame og søppelpost på din e-post. Billettene dine ble sendt som et vedlegg og kan ha blitt sortert som reklame hos noen e-posttjenester. Du kan også finne billettene dine på Billetto-kontoen din, som du har tilgang til i nettleseren eller i Billettos app. Les mer her dersom du trenger hjelp.

 • Jeg vil kansellere billetten min og få refusjon. Hva gjør jeg?

  Det er eventarrangøren som kan godkjenne refusjoner, og du bør ta kontakt med eventarrangøren for å diskutere hvilke alternativer som er tilgjengelig for deg. Du kommer i kontakt med arrangøren ved å svare på e-posten med ordrebekreftelsen eller ved å bruke skjemaet "Kontakt arrangøren" på arrangørens profil. Les mer her dersom du trenger hjelp.

 • Jeg har registrert meg på en venteliste. Hva skjer nå?

  Hvis flere billetter bli tilgjengelig, får du beskjed (på e-post) sammen med andre som også har registrert seg på listen. Her følger vi prinsippet "førstemann til mølla". For mer informasjon, klikk her.

 • Hvor finner jeg lenkene til netteventer?

  Sjekk siden eller e-posten med ordrebekreftelsen din. Vanligvis har arrangøren av eventet inkludert informasjon i ordrebekreftelsen, som sendes på e-post, eller så sender de gjerne en oppfølging på e-post med lenke til netteventet. Det kan også være lurt å lese eventets beskrivelse på Billetto, hvor eventets arrangør beskriver hvordan du deltar på netteventet. For mer informasjon, klikk her.

 • Hva er avbestillingsbeskyttelse, og hvorfor trenger jeg det?

  Med avbestillingsbeskyttelse har du rett til å kreve refusjon dersom det skulle oppstå uforventede eller uunngåelige omstendinger som kan komme i veien for din deltakelse på et event. For mer informasjon, klikk her.

Upptäck mer