Kollaborativ ekonomi? Cirkulär ekonomi?
Kollaborativ ekonomi? Cirkulär ekonomi?
Fra Gratis
Sted
Dato
Beskrivelse
Cirkulär ekonomi? Kollaborativ ekonomi?
Har du hört de här koncepten nämnas någon gång de senaste åren? Då är du inte ensam. Kanske vet du att det handlar om att utveckla smartare materialflöden, resurseffektiva affärsmodeller och samverkan mellan människor för att låna och dela istället för att äga.
Men vad är egentligen vad? Och vilka skillnader och likheter finns mellan cirkulär ekonomi och kollaborativ ekonomi? Tobias Jansson och Emma Öhrwall reder ut begreppen under en förlängd lunch i centrala Göteborg.
Datum & tid
21 mars 12.00-14.00
Program
12.00-12.30 Mingelunch
12.30-12.50 Presentation av cirkulär ekonomi (Tobias Jansson)
12.50-13.10 Presentation av kollaborativ ekonomi (Emma Öhrwall)
13.10-13.30 Likheter, skillnader och utmaningar med de både modellerna (Emma & Tobias)
13.30-14.00 Diskussion & miniworkshop
Pris (inklusive lunch)
Early bird 695 kr
Standard 895 kr
Kollaborativ ekonomi?
I det kollaborativa samhället skapas mellanmänsklig tillit, demokrati och decentraliserade nätverk vilket utmanar den rådande samhällsstrukturen. I den kollaborativa ekonomin går vi från passiva konsumenter till aktiva deltagare – vad innebär detta för vår framtid?
Föreläsningen är en inspirerande introduktion till den kollaborativa ekonomin med fokus på kollaborativ konsumtion, och belyser samhällsvinster och miljövinster med att allt fler väljer att hyra, dela, byta, låna och ge.
— Deltagandekultur
— Från att konkurrera till att kollaborera
— Hållbar livsstil
— Rättvis resursfördelning
— En mängd exempel från offentlig och ideell sektor
Emma Öhrwall är humanekolog och en av Sveriges främsta kännare av kollaborativ ekonomi. Hon har föreläst för uppdragsgivare som CSR Västsverige, Göteborgs Stad och Kjellgren Kaminsky Architecture. Emma är medgrundare till föreningen Kollaborativ Ekonomi Göteborg och hamnade på 28:e plats på Miljöaktuellts lista över de 100 tyngsta opinionsbildarna inom hållbarhet i sociala medier.
Cirkulär ekonomi ekonomi?
I grunden handlar cirkulär ekonomi om att bygga ett samhälle där avfall inte existerar. Vår nuvarande ekonomi är linjär på så sätt att vi tar ut råvaror, tillverkar produkter som konsumeras och sedan slängs. I den cirkulära ekonomin är material, produkter och affärsmodeller designade för att ingå i kretslopp, precis som i naturen där avfall alltid blir näring till nya processer. När material och produkter cirkuleras i högre utsträckning skapas också affärsnytta.
— Biologiskt och tekniskt kretslopp
— Återvinning 2.0
— Cirkulära affärsmodeller
— Det cirkulära skiftet: Att maximera det positiva istället för att endast minimera skada
— Exempel från näringsliv och offentlig verksamhet
Tobias Jansson är sociolog och skribent som ägnat de senaste fyra åren åt att åka runt i Sverige och föreläsa och hålla workshops om cirkulär ekonomi, för uppdragsgivare som Vinnova, Tillväxtverket, ICA, Swedish Fashion Council och flertalet kommuner, regioner och länsstyrelser. Tobias driver också bloggen CircularEconomy.se, och var 2006 med och grundade magasinet Camino som skriver om hållbar livsstil.
Lokale
Nudie, Gatan 93, 41714 Göteborg
Hjelp - FAQ
-
Jeg har ikke mottatt billetten min på e-post. Hva gjør jeg?
Først bør du sjekke reklame og søppelpost på din e-post. Billettene dine ble sendt som et vedlegg og kan ha blitt sortert som reklame hos noen e-posttjenester. Du kan også finne billettene dine på Billetto-kontoen din, som du har tilgang til i nettleseren eller i Billettos app. Les mer her dersom du trenger hjelp.
-
Jeg vil kansellere billetten min og få refusjon. Hva gjør jeg?
Det er eventarrangøren som kan godkjenne refusjoner, og du bør ta kontakt med eventarrangøren for å diskutere hvilke alternativer som er tilgjengelig for deg. Du kommer i kontakt med arrangøren ved å svare på e-posten med ordrebekreftelsen eller ved å bruke skjemaet "Kontakt arrangøren" på arrangørens profil. Les mer her dersom du trenger hjelp.
-
Jeg har registrert meg på en venteliste. Hva skjer nå?
Hvis flere billetter bli tilgjengelig, får du beskjed (på e-post) sammen med andre som også har registrert seg på listen. Her følger vi prinsippet "førstemann til mølla". For mer informasjon, klikk her.
-
Hvor finner jeg lenkene til netteventer?
Sjekk siden eller e-posten med ordrebekreftelsen din. Vanligvis har arrangøren av eventet inkludert informasjon i ordrebekreftelsen, som sendes på e-post, eller så sender de gjerne en oppfølging på e-post med lenke til netteventet. Det kan også være lurt å lese eventets beskrivelse på Billetto, hvor eventets arrangør beskriver hvordan du deltar på netteventet. For mer informasjon, klikk her.
-
Hva er avbestillingsbeskyttelse, og hvorfor trenger jeg det?
Med avbestillingsbeskyttelse har du rett til å kreve refusjon dersom det skulle oppstå uforventede eller uunngåelige omstendinger som kan komme i veien for din deltakelse på et event. For mer informasjon, klikk her.
Kollaborativ ekonomi? Cirkulär ekonomi?
Fra Gratis