Gå til hovedinnhold
Event er avsluttet - Gikk du glipp av dette event? Sjekk ut disse andre events som skjer snart For tidligere eventsdetaljer, bare rull ned.

Besøk hendelser på nytt

Laster ...

 
 

Laster ...

 
 

Populære eventer

Laster ...

 
 

Nearby events

Jag kan - praktiska och kreativa redskap för lösningsfokuserat föräldraskap.

arrangementet ble avsluttet

Jag kan - praktiska och kreativa redskap för lösningsfokuserat föräldraskap.

Fra 800,00 SEK

Sted

Dato

14. September 2017, 18:30 - 21:00
Billetto Peace of Mind
Stressfri booking: Billetto garanterer refusjon ved avlyste eventer. Les mer
Betalingsmetoder akseptert:

Beskrivelse

Jag Kan - praktiska och kreativa redskap för lösningsfokuserat föräldraskap.


Innehåll i Jag Kan:

Tyngdpunkten i höstens kurs är den lösningsfokuserade metoden "Jag kan" som utformats av Ben Furman:

Jag Kan baseras på idén att barns problem kan ses som brister på färdigheter. Även om barnet inte har något problem, finns det alltid färdigheter som man behöver lära sig eller bli bättre på. Som förälder får du lära dig hur du kan göra för att stödja och uppmuntra ditt barn att lära sig saker med hjälp av Jag Kan. Dessutom går vi igenom hur du får ditt barn att lyda dig, hur du säger nej, hur du får ditt barn att göra sker som han/hon inte vill göra samt hur du lär ditt barn att ta ansvar över sina handlingar.Läs mer om jag kan här.

Deltagarna i Jag Kan kursen kommer att få varsin Jag Kan föräldraguide. (40 sidigt häfte) samt ytterligare material.

Vi kommer även att gå igenom mer kring anknytning, om hur vi pratar med barn, konflikthantering, stärka barns självkänsla m.m

Antal tillfällen: 7 st 21/9, 28/9, 5/10, 12/10, 19/10, 26/10 och 2/11

När: Torsdagar 18:30 - 21.00

Var: Qvinnokällans lokal på Södra Stapeltorgsgatan 13, Gävle

Kostnad: 1000 kr inkl moms och kursmaterial.

Målgrupp: För föräldrar och de som arbetar med barn från treårsåldern och uppåt.

Antal deltagare: 10 st. Anmälan är bindande den 14/9.

(Deltagare tar själv ansvar för att avanmälan, om det inte sker får deltagare betala halva anmälningsavgiften 500 kr. Kontakta Eva-Lena eftersom det görs undantag till detta vid sjukdom eller liknande hinder.)

Ledare: Eva-Lena Edholm; utbildad handledare för föräldrar, förskollärare, magister i barn- och ungdomsvetenskap. Mer info finns här: www.evalenaedholm.se

 • Seminarie- och Familjehandledarutbildning med Jesper Juul och Family-Lab.
 • Distansutbildning: ”Intensive 1: Making senes of kids”, ”Intensive 2: Challening childhood problems” med Dr Gordon Neufeld, Kanadas främste barn- och ungdomspsykolog med ett utvecklingsvetenskapligt perspektiv.
 • Magisterexamen i Barn- och Ungdomsvetenskap.
 • Grupphandledare på Systemteoretisk och Salutogen grund.
 • Ambassadör för ”Jag Kan-metoden” en lösningsfokuserad metodik för barn och ungdomar utformad av Ben Furman.
 • Flera kurser på Stockholms Universitet med inriktning mot Barn- och Ungdomar i svåra livssituationer.
 • Förskollärare.

Respons från deltagare på föräldrakursen våren 2017:

”Du kan förklara på ett enkelt och informativt sätt. Intressant att lyssna på dina egna erfarenheter. Jag har aldrig gått någon liknande kurs och tycker att denna varit väldigt bra, personligen så gillar jag mindre grupper. Blir det en fortsättningskurs hade jag gärna gått den. Jag tar med mig frustrationsrondellen och anknytning. Att överbrygga separationen, speciellt för pappan som jobbar borta.”
Malin Karlsson

”Du kan visa på ett enkelt sätt hur tokigt det kan bli i vardagen och att det finns massor att göra för att förändra! Jag kommer att använda mig av så mycket som möjligt. Jag kommer gärna tillbaka på fler föräldragrupper framöver.”
Annika Björn

”Jag tycker att kursen har varit bra och innehållsrik. Bra verktyg för att fostra barn och att få en rikare relation. Dina styrkor: Enkel, lättsam, öppen, härlig personlighet. Jag tar med mig många saker och känner mig berikad av de verktyg som jag har fått med mig från kursen. Tusen Tack Eva-Lena för en lärorik kurs. Fick med mig många positiva tankar & verktyg. Hoppas du tar Sverige med storm & får sätta din kunskap & verktyg i mångas huven. Kram & fortsätt lära ut, du är grym.”
Veronica Persson

”Jag är jätteglad att jag fått gå kursen. Känns som vi har tur som har dig här i stan. Styrkor: öppen, okonstlad, kunnig! Bra med konkreta exempel. Bra med rondellövningen. Pedagogiskt. Bra att det fanns tid att diskutera mycket. Jag tar med mig mycket! Frustrationsrondellen, anknytningsteorin m.m Jag kommer gärna på en fortsättning, både för att repetera och för att lära mig mera.”
Maria von Hofsten

”En jättebra kurs. Mycket lärorikt. många aha upplevelser. Keep up the good work. Om det blir en fortsättning så vill jag gå. Jag tar med mig att inte prata ner barnet utan prata med. Ta reda på hur de känner, mår osv.”
Thomas Gustavsson

Arrangør

I mina föreläsningar är det viktigt att det finns en ordentlig vetenskaplig grund att utgå i från, men att jag berättar så att alla kan förstå och ta till sig.

Jag är förskolläraren som blev familjehemsmamma under nio år och började utbilda mig vidare vidare år efter år. Numera arbetar jag med föreläsning och utbildningsdagar, handledning enskilt och i grupp samt föräldrautbildningar.

Mina övriga utbildningar: Magister i Barn- och Ungdomsvetenskap. Utbildad inom systemteori, lösningsfokuserad metodik för barn och ungdomar samt det salutogena synsättet. Ett års distansutbildning med fördjupning inom anknytning genom Dr Gordon Neufeld. Seminarie- och familjehandledarutbildning med Jesper Juul och Family-Lab. Flera kurser på Stockholms Universitet med inriktning mot Barn- och Ungdomar i svåra livssituationer.

Lokale

Qvinnokällans lokal , Södra stapeltorgsgatan 13, 80253 Gävle

Hjelp - FAQ

 • Jeg har ikke mottatt billetten min på e-post. Hva gjør jeg?

  Først bør du sjekke reklame og søppelpost på din e-post. Billettene dine ble sendt som et vedlegg og kan ha blitt sortert som reklame hos noen e-posttjenester. Du kan også finne billettene dine på Billetto-kontoen din, som du har tilgang til i nettleseren eller i Billettos app. Les mer her dersom du trenger hjelp.

 • Jeg vil kansellere billetten min og få refusjon. Hva gjør jeg?

  Det er eventarrangøren som kan godkjenne refusjoner, og du bør ta kontakt med eventarrangøren for å diskutere hvilke alternativer som er tilgjengelig for deg. Du kommer i kontakt med arrangøren ved å svare på e-posten med ordrebekreftelsen eller ved å bruke skjemaet "Kontakt arrangøren" på arrangørens profil. Les mer her dersom du trenger hjelp.

 • Jeg har registrert meg på en venteliste. Hva skjer nå?

  Hvis flere billetter bli tilgjengelig, får du beskjed (på e-post) sammen med andre som også har registrert seg på listen. Her følger vi prinsippet "førstemann til mølla". For mer informasjon, klikk her.

 • Hvor finner jeg lenkene til netteventer?

  Sjekk siden eller e-posten med ordrebekreftelsen din. Vanligvis har arrangøren av eventet inkludert informasjon i ordrebekreftelsen, som sendes på e-post, eller så sender de gjerne en oppfølging på e-post med lenke til netteventet. Det kan også være lurt å lese eventets beskrivelse på Billetto, hvor eventets arrangør beskriver hvordan du deltar på netteventet. For mer informasjon, klikk her.

 • Hva er avbestillingsbeskyttelse, og hvorfor trenger jeg det?

  Med avbestillingsbeskyttelse har du rett til å kreve refusjon dersom det skulle oppstå uforventede eller uunngåelige omstendinger som kan komme i veien for din deltakelse på et event. For mer informasjon, klikk her.

Upptäck mer