Gå til hovedinnhold
Event er avsluttet - Gikk du glipp av dette event? Sjekk ut disse andre events som skjer snart For tidligere eventsdetaljer, bare rull ned.

Besøk hendelser på nytt

Laster ...

 
 

Laster ...

 
 

Populære eventer

Laster ...

 
 

Nearby events

Inåt Bakåt: 100% depp

arrangementet ble avsluttet

Inåt Bakåt: 100% depp

Fra 170,00 SEK

Sted

Dato

7. Juni 2024, 20:00 - 8. Juni 2024, 01:00
Billetto Peace of Mind
Stressfri booking: Billetto garanterer refusjon ved avlyste eventer. Les mer
Betalingsmetoder akseptert:

Beskrivelse

Oceanen presenterar: Inåt Bakåt: 100% depp

Åldersgräns: 20 år

Våren är över och deppen är total. Efter grusade planer på att få Anja Huwe eller Lebanon Hannover till Oceanen krävdes en helomvändning vid skissbordet och ett grundligt trålarbete genom de mörkaste hörn av Europa påbörjades för att få fram en bokning intressant nog. Resultatet för denna kväll ger oss dimmiga vågor från Dortmund, mardröms-wave från skogen, men framförallt är det en sjuhelsikes släppfest. Förutom release tillika premiärspelning för det senaste tillskottet i Inåt Bakåt-familjen, Slokwill, som debuterar med den drömska darkwave/gaze-skivan “All things must end” (IB007), så kommer också synthskruvarnas mästare och solo-bodyns fanbärare Majestoluxe och firar släppet av sin kommande EP “Stolid State”. Obligatorisk närvaro för samtliga.

Isla Ola

Kalla gitarrer blandat med dov sång och catchiga rytmer, insvept i ett hav av dimma. Rent inåt bakåt-mässigt kan en bokning nog inte bli mycket bättre än en okänd coldwave-duo från Dortmund! De landar för en Göteborgs-helg med en fantastisk depp-svängig debut i bagaget, och de har så mycket mer att komma med framöver. Var med och upplev den från Dortmund uppfunna genren Nebelwave. För konsertkonnässören: en akt med hög “-Jag såg dom först”-potential!

Lyssna: https://open.spotify.com/artist/5CGEQ65ppwM7dsUev1M0hc?si=Yjo10WuuRPG9A2rH4oC2Ag

https://islaola.bandcamp.com/album/nebelmond

Slowkill

Tyvärr hittar man som skivbolag inte längre demokassetter i brevlådan när man kommer hem från jobbet (däremot svarar jag alltid konstruktivt på diverse mail och länkar som skickas), men aldrig någonsin har jag fått ett gäng låtar skickat till mig där allt redan varit så färdiggjutet. Mörka suggestiva basgångar möter drömska jangle-slingor och reverbdränkt shoegaze-mummel. Slowkill går i gränslandet mellan lek och död, vackert och äckligt. En fantastisk och tidlös värld att vara i. Ett och ett halvt års mailkonversation senare så är det inte mer än dags att den får se ljuset; debutskivan "All things must end", vilken kommer att framföras live, finnas till försäljning och hyllas unisont under kvällen.

Tjuvlyssning (och förbeställning av den extremt välfyllda kassetten) kommer på inatbakat.bandcamp.com bandcamp-fredagen den 3e Maj.

Majestoluxe

Med rostskadade beats och betongdammiga basgångar spänner ebm-pionjären och modulärmogulen Conny Fornbäck musklerna ordentligt ikväll då releasesläppet av nya EPn “Stolid State” ska firas av. Med sin bakgrund i konstellationer som Sound Manufacturers, Seaweed och The Queeweed är Conny utan tvekan en av landets viktigaste ursprungspersoner när det kommer till experimentell elektronisk undergroundmusik. Med tre fullängdare samt ett gäng år av flitigt turnerande bakom sig under aliaset Majestoluxe förväntar vi oss inget annat än ett redigt sjöslag, någonstans mellan gränslandet 80-talsindustri, body/prototechno och experimentell elektroakustisk minimalsynth, allt med hjärtat och svärtan på rätt ställe.

Lyssna:

https://open.spotify.com/artist/4qsuZ5uim8vzSdoY7nxtbb?si=PQcNqJGLQUy_oVbKjSOV1g

https://majestoluxe.bandcamp.com/album/kess14-dry-cold-free

Bird and beast

Efter ett par mytomspunna spelningar bakom sig lurar denna mörka duo i skogarna utanför stan. Ikväll ställer de sig på scen med sin vackra och maffiga, trip hop-släpande hauntwave. Hade stjärnorna stått fel så hade bird and beast vart upplockade av något 90tals-suktande majorbolag, haft a-rotation på radio, och de hade varit någon helt annanstans än på Oceanen ikväll. I alla fall jag är glad att det inte är så. (Än). Glöm inte att det alltid är förbandet som är bäst! Det är sedan gammalt.

Lyssna:

https://open.spotify.com/artist/00ef3vgjdeaQwrQmn1QjQO?si=qmV_emIFROa1_4OTbgsV6w

https://ofbirdandbeast.bandcamp.com/album/vinter-ep

Djs:

Från Stockholm har vi nöjet att välkomna Sam Caval från DJ-kollektivet Other Voices som levererar postpunk, all form av wave och annat underjordiskt material till alternativscenen i Europa (eller i alla fall från München och uppåt). Sam är en rutinerad personlighet inom “München Schwarze Szene” där hon spelar på Katzen Club, HEX:A och Kafe Kult. I Berlin hittar du henne regelbundet på Heiners Bar, och i Stockholm på Yttons eller Synth After Work. Mycket spännande!

Den som öppnar upp kvällen är dock ingen annan än den schweiziske wave-pionjären Christian Mock aka DJ Anarkrist. Christian har DJ:at i Schweiz sedan 1991 och var under lång tid den enda som försåg det lilla landet i mitten av ingenting med mörk musik. 1999 var han med och grundade den fortsatt aktiva och smått legendariska underground-klubben Electrodark Party i Genéve. På senare år promenerar han dock likt en Mr Walker, som en vanlig man på gatorna i Majorna, när han inte är hemma och kokar ihop sin egenkomponerade absinth. Ikväll har han lovat att röra ihop en alldeles speciell, rituell helvetes-brygd åt oss. Det kan bli riktigt otäckt.

Kort och gott - en sjuhelsikes släpp/depp-fest deluxe. Var först med det allra senaste, var sist med det mest inaktuella. Väl mött.

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss. Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen. Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com.

Återköp av biljetter

Vi återköper inte köpta biljetter. Detta gäller alla våra arrangemang förutom Barnens Ocean. Vid avbokning av biljetter för Barnens Ocean maila till info@oceanen.com

Om vi ställer in ett arrangemang betalas samtliga biljetter exkl. serviceavgift automatiskt tillbaka till det konto som du köpte biljetten/biljetterna med.

Arrangør

Kulturhuset Oceanen is located in the district of Majorna in Gothenburg, Sweden and has been officially running as a culture house since 1995. Oceanen represents innovative scenic concepts with more than 100 public events every year.

Lokale

Oceanen, Stigbergstorget 8, 414 63 Göteborg

Hjelp - FAQ

 • Jeg har ikke mottatt billetten min på e-post. Hva gjør jeg?

  Først bør du sjekke reklame og søppelpost på din e-post. Billettene dine ble sendt som et vedlegg og kan ha blitt sortert som reklame hos noen e-posttjenester. Du kan også finne billettene dine på Billetto-kontoen din, som du har tilgang til i nettleseren eller i Billettos app. Les mer her dersom du trenger hjelp.

 • Jeg vil kansellere billetten min og få refusjon. Hva gjør jeg?

  Det er eventarrangøren som kan godkjenne refusjoner, og du bør ta kontakt med eventarrangøren for å diskutere hvilke alternativer som er tilgjengelig for deg. Du kommer i kontakt med arrangøren ved å svare på e-posten med ordrebekreftelsen eller ved å bruke skjemaet "Kontakt arrangøren" på arrangørens profil. Les mer her dersom du trenger hjelp.

 • Jeg har registrert meg på en venteliste. Hva skjer nå?

  Hvis flere billetter bli tilgjengelig, får du beskjed (på e-post) sammen med andre som også har registrert seg på listen. Her følger vi prinsippet "førstemann til mølla". For mer informasjon, klikk her.

 • Hvor finner jeg lenkene til netteventer?

  Sjekk siden eller e-posten med ordrebekreftelsen din. Vanligvis har arrangøren av eventet inkludert informasjon i ordrebekreftelsen, som sendes på e-post, eller så sender de gjerne en oppfølging på e-post med lenke til netteventet. Det kan også være lurt å lese eventets beskrivelse på Billetto, hvor eventets arrangør beskriver hvordan du deltar på netteventet. For mer informasjon, klikk her.

 • Hva er avbestillingsbeskyttelse, og hvorfor trenger jeg det?

  Med avbestillingsbeskyttelse har du rett til å kreve refusjon dersom det skulle oppstå uforventede eller uunngåelige omstendinger som kan komme i veien for din deltakelse på et event. For mer informasjon, klikk her.

Upptäck mer