Gå til hovedinnhold

Beethovens andra symfoni - Söderhamn

Beethovens andra symfoni - Söderhamn

Fra 170,00 SEK

Sted

Dato

29. August 2024, 19:00 - 20:30
Billetto Peace of Mind
Stressfri booking: Billetto garanterer refusjon ved avlyste eventer. Les mer
Betalingsmetoder akseptert:

Beskrivelse

Beethovens andra symfoni - Söderhamn
Torsdag 29 augusti
Söderhamns Teater 19.00
Biljetter: 170 kr
Arr: Söderhamns Kammarmusikförening i samarbete med Söderhamns Kommun & Gävle Symfoniorkester

Julio Garcia Vico DIRIGENT
Gävle Symfoniorkester

R. GIPPS Seascapes

E. ELGAR Serenad för stråkar

L. v. BEETHOVEN Symfoni nr 2

Upplev en kväll fylld av skönhet, passion och musikaliska mästerverk med Ruth Gipps, Edward Elgar och Ludwig van Beethoven. Låt dig förtrollas och inspireras av dessa tidlösa kompositioner som berör hjärtat och stannar kvar i minnet. Välkommen till en oförglömlig konsertupplevelse! Allt underledning av den spanske dirigenten Julio García Vico.

Följ med på en musikalisk resa till havets mystiska och skiftande värld med Ruth Gipps' "Seascapes". Denna fantastiska komposition fångar havets majestätiska skönhet och dess dramatiska temperament. Upplev vågornas brus och vindens viskningar genom orkesterns levande klanger. "Seascapes" är en känslomässig och visuell fest för sinnena som tar dig direkt till kusten, där du kan känna saltstänket och höra måsarnas rop. Låt dig svepas med av denna undersköna skildring av naturens kraft och elegans.

Edward Elgars "Serenad för stråkar" är en tidlös pärla i den klassiska musikens skattkista. Denna tre-satsiga serenad utstrålar värme, charm och en elegant enkelhet som omedelbart fångar lyssnaren. Elgars geniala användning av stråkinstrumenten skapar en intim och innerlig atmosfär, perfekt för att drömma sig bort till en förtrollande värld av melodisk skönhet. Missa inte chansen att njuta av denna utsökta komposition, där varje ton känns som en kärleksfull omfamning.

Beethovens andra symfoni är en levande explosion av energi och kreativitet. Trots att den skrevs under en tid av personlig kris, där Beethoven kämpade med sin tilltagande dövhet, är denna symfoni fylld av livsglädje och triumferande optimism. Från den sprudlande öppningen till den mäktiga finalen, tar Symfoni nr 2 med lyssnaren på en dynamisk och känslosam resa. Det är ett kraftfullt bevis på Beethovens obevekliga ande och hans förmåga att skapa oförglömlig musik som inspirerar och lyfter själen.

Julio García Vico är en framstående spansk dirigent som har gjort sig känd för sin mångsidighet och tekniska skicklighet. Född 1992 i Cádiz, Spanien, inledde han sin musikaliska utbildning vid en tidig ålder. Han har studerat vid prestigefyllda institutioner som Escuela Superior de Música Reina Sofía och Hochschule für Musik Franz Liszt i Weimar. García Vico har arbetat med flera framstående orkestrar, inklusive London Symphony Orchestra, NDR Elbphilharmonie Orchester och Kungliga Filharmonikerna i Stockholm. Hans repertoar sträcker sig från barock till samtida musik, och han är särskilt uppskattad för sina tolkningar av romantiska och impressionistiska verk. 2018 vann han det internationella Cadaqués Conducting Competition, vilket cementerade hans position som en av de mest lovande unga dirigenterna på den internationella scenen. García Vico är känd för sitt dynamiska och engagerade dirigentskap, som inte bara inspirerar musikerna han arbetar med utan också fängslar publiken. Med en karriär som fortsätter att blomstra, förväntas han bli en ledande figur inom klassisk musik under de kommande åren.

Arrangør

Enheten Kultur och bibliotek, Söderhamns kommun arrangerar kulturevenemang på Söderhamns teater samt på andra platser i samverkan med det lokala föreningslivet.

Lokale

Söderhamns Teater SE Söderhamns Teater, Norrtullsgatan 12, 826 31 Söderhamn

Hjelp - FAQ

 • Jeg har ikke mottatt billetten min på e-post. Hva gjør jeg?

  Først bør du sjekke reklame og søppelpost på din e-post. Billettene dine ble sendt som et vedlegg og kan ha blitt sortert som reklame hos noen e-posttjenester. Du kan også finne billettene dine på Billetto-kontoen din, som du har tilgang til i nettleseren eller i Billettos app. Les mer her dersom du trenger hjelp.

 • Jeg vil kansellere billetten min og få refusjon. Hva gjør jeg?

  Det er eventarrangøren som kan godkjenne refusjoner, og du bør ta kontakt med eventarrangøren for å diskutere hvilke alternativer som er tilgjengelig for deg. Du kommer i kontakt med arrangøren ved å svare på e-posten med ordrebekreftelsen eller ved å bruke skjemaet "Kontakt arrangøren" på arrangørens profil. Les mer her dersom du trenger hjelp.

 • Jeg har registrert meg på en venteliste. Hva skjer nå?

  Hvis flere billetter bli tilgjengelig, får du beskjed (på e-post) sammen med andre som også har registrert seg på listen. Her følger vi prinsippet "førstemann til mølla". For mer informasjon, klikk her.

 • Hvor finner jeg lenkene til netteventer?

  Sjekk siden eller e-posten med ordrebekreftelsen din. Vanligvis har arrangøren av eventet inkludert informasjon i ordrebekreftelsen, som sendes på e-post, eller så sender de gjerne en oppfølging på e-post med lenke til netteventet. Det kan også være lurt å lese eventets beskrivelse på Billetto, hvor eventets arrangør beskriver hvordan du deltar på netteventet. For mer informasjon, klikk her.

 • Hva er avbestillingsbeskyttelse, og hvorfor trenger jeg det?

  Med avbestillingsbeskyttelse har du rett til å kreve refusjon dersom det skulle oppstå uforventede eller uunngåelige omstendinger som kan komme i veien for din deltakelse på et event. For mer informasjon, klikk her.

Besøk hendelser på nytt

Populære eventer

Nearby events

Events af samme type

Upptäck mer