hero-image

Skapa ett event online med Billetto

hero bg

Det tar bara 5 minuter att skapa ditt event hos Billetto, även om det är första gången.

Namn

Välj ett namn till ditt evenemang, gärna så kort och relevant som möjligt. Nämn vem det är som håller i eventet, så att besökaren kan hitta alla andra grejer ni har på gång.

Datum & plats

Välj datum och ange var eventet kommer att hålla hus. Fyller du i adressen så kommer platsen att visas på en karta på eventsidan. Det kunde inte vara lättare att hitta till ditt evenemang!

Beskrivning

Låt kreativiteten flöda. Skriv en ordentlig beskrivning så att dina gäster vet vad de kan förvänta sig, och krydda med bilder, videos och annat extramaterial.

Kategori

Sist men inte minst, välj en kategori för ditt event. På så sätt blir det enklare för Billetto-medlemmar att hitta ditt evenemang när de är på jakt efter något att göra.
Välj biljettyper

Välj de olika biljettyper du vill erbjuda dina gäster. Håller du i ett gratisevenemang? Välj "Gratisbiljett" eller "Gästlista" för att skapa exklusivitet, eller för att ha koll på exakt hur många som kommer.

Vill du få fart på biljettförsäljningen snabbt? Begränsa antalet biljetter och ha olika priskategorier med olika släpp, så kommer garanterat fler gäster att köpa sina biljetter längre i förväg.

Tips: merförsäljning. Lägg till försäljning av merchandise, eller något annat material som du vill erbjuda på förhand. Samtidigt som du gör det lättare för dina gäster att köpa dessa extraprodukter, ökar du också din försäljning.
Välj en bild

En bild säger mer än tusen ord. Ja, vi drar till med den gamla klyschan, men sanningen är att bilden är det allra första dina potentiella gäster får syn på. Använd gärna en bild med en tydlig visuell profil, som går hand i hand med vad ditt event handlar om. Och du, spara helst på detaljerna i bilden. Text och information kan du skriva i beskrivningen.

Tips: Om du inte har någon tjusig bild till ditt event finns det flera fotohemsidor med gratis bilder. Kolla in Unsplash till exempel.
Spara, schemalägg eller publicera

Vill du fila lite till på ditt event? Spara det och fortsätt senare. Är allt klappat och klart? Klicka "Publicera" så att du kan börja sälja dina biljetter direkt, eller välj ett datum då du vill att eventsidan går live.

Tips: Vill du ha ett hemligt event, som inte kan hittas via sök? Klicka ur "Offentligt" så är ditt event privat.
Skicka inbjudningar och marknadsför

Nu när ditt event ligger online och biljetterna är till salu, så är det dags att ge det lite uppmärksamhet. Dela eventet på sociala medier, integrera en biljett-widget direkt på din hemsida, eller skicka ut inbjudningar till dina fans via e-post.

Tips:Vet du inte vad en biljett-widget är? Vi har en guide där vi steg för steg förklarar hur man gör för att koppla biljettförsäljningen direkt till den egen hemsida eller blogg.
Extragrejer

Snyggt jobbat! Du är i full fart att börja sälja biljetter till ditt evenemang. Om du behöver hjälp med ditt event, så kan du alltid kika på Billettos guide till event management och vår guide till eventplanering där det finns fler tips och råd.

Redo?

pattern

Redo att testa det själv? Det är helt gratis.