5 tips på hur du skapar det perfekta juleventet

Ska du arrangera ett event till jul, som du vill sälja biljetter till? Din eventsida inne på Billetto kan vara helt avgörande när det kommer till att faktiskt sälja biljetter. Läs vidare, så får du tips på hur din perfekt designade eventsida kan boosta försäljningen.


1. Börja med en bild


Med en snygg bild blir din eventsida automatiskt snygg. Har du ingen bra bild? Behöver du inspiration? Kolla in 11 snygga eventbilder från Billetto-arrangörer och hitta en åt dig själv genom vår lista över de bästa sidorna med gratisbilder.


2. Lägg till biljetter


Lägg till biljetter till ditt event, även om de är gratis. Fundera på olika alternativ för varje biljett: vad som ingår i biljetten, vad den ska kallas och hur länge den ska finnas till försäljning. Ett bra trick för att boosta försäljningen till ditt julevent är att erbjuda en "Early Bird"-biljett, en "Early Bird VIP"-biljett och andra begränsade kampanjer. Se till att dina potentiella gäster vet om när kampanjpriserna slutar, så att de snabbar sig att köpa.


3. Jobba på din beskrivning


Du har nu fångat besökarens uppmärksamhet med en schysst bild och titel, så nu är hög tid att informera om vad de får för sina pengar. Använd beskrivningen för att detaljerat berätta vad dina gäster kan förvänta sig på eventet: om du har musik, en agena för uppträden, eller en speciell middagsmeny. Om du har bilder från tidigare event med liknande upplägg är det guld. De lägger du till i eventbeskrivningen. Vill du se hur andra har gjort? Spana in hur 11 andra arrangörer har lagt upp sina beskrivningar.


4. Samla in extra information från gästerna


Julen är en speciell tid på året, och du vill säkert ta hand om dina gäster lite extra. Se till att du vet så mycket om dem möjligt, genom att be dem fylla i uppgifter om sig själva vid köpet. Vad vill de ha att äta och dricka? Har de allergier? Om du arrangerar ett sportevent kan det vara bra att fråga vilken storlek vill de ha på t-shirten de får att springa i. Bara se till att gästerna får en så personlig upplevelse som möjligt.


5. Maxa försäljningen


Sälj mer än bara biljetter. Dra in lite extraintäkter genom att sälja merchandise till ditt event. Det kan vara allt från brandade produkter (tänk perfekta julklappen) till dryckeskuponger. På så sätt boostar du din försäljning, samtidigt som du får en bättre uppfattning om hur mycket du behöver köpa in till eventet.

Har du fått inspiration nog? Börja skapa ditt event till jul nu.

Kom igång!

Skapa en snygg eventsida på Billetto och lägg till biljetter (gratis eller betalda)

Promota & dela

Dela ditt event genom dina sociala medier, eller använd vår widget för att sälja biljetter på din egen hemsida

Häng med i siffrorna

Få statistik över din dagliga försäljning och se var köparna kommer från med Billetto Insights

Gå med i vår community

Lägg till ditt i event i en av kategorierna så att vår existerande community lätt kan se vad du har på gång

Undvik köer

Låt inte dina gäster stå i kylan och vänta - använd Billetto-appen för att scanna in alla gäster i ett nafs

Ta vara på gästlistan

Exportera din gästlista så att du kan kontakta dina gäster när du har ett nytt event på gång

Nu kör vi