hero-image

12 gratissidor med royaltyfria bilder som inte suger

hero bg

Att hitta gratisfoton nuförtiden är inte så svårt, men att hitta snygga bilder är däremot lite klurigare. Få inte panik, vi har nämligen också letat oss fördärvade efter de bästa sidorna en gång i tiden. Nu kan vi fotovärlden utan och innan, och har samlat alla de bästa sidorna med royaltyfria foton i en och samma lista. Här hittar du högupplösta bilder med fin kvalitét, som är estetiskt tilltalande och fungerar till vilken design som helst.


Unsplash

Om du har varit på jakt efter gratisfoton innan, har du garanterat snubblat över Unsplash. Det är sidan med stort S för alla slags desginers, eftersom fotografer själva lägger upp sina bilder, och administratörerna handplockar de allra bästa. Litet tips: Förstasidan på Unsplash visar de alltid de senast utvalda bilderna, men om du klickar på "New" får du se alla bilder de har.


Stocksnap

Stocksnap fungerar som ett stort lager för alla möjliga sidor med royaltyfria bilder. Troligtvis hittar du bilder som du redan sett på Unsplash och andra sidor, men då och då dyker det upp pärlor som inte finns någon annanstans. Om du letar efter något specifikt är detta alltså din sida, och sökfunktionen är dessutom top-notch.


Gratisography

Gratisography drivs av Ryan McGuire - en "mångfacetterad eklektiskt kreativ visuell konstnär", som han själv säger. Om du letar efter något som är #färgglatt, #kreativt, #hippt and #funky, så är Ryans sida ditt nya hem. Det finns massor av bilder att välja mellan redan, och med jämna mellanrum tillkommer det nya.


Splitshire

Splitshire är ytterligare en sida med gratisfoton som drivs av en enda fotograf - Daniel Nanescu. Hans bilder är snygga och journalistiska, men ibland kan det vara lite svårt att navigera sidan med så många alternativ. Men, den som söker finner.


Life of pix

Life of Pix är en fin liten sida som lagts upp av en reklambyrå i Montreal. Bilderna laddas upp av olika användare, och är gratis att använda både för privat och kommersiellt bruk. Helt fritt från copyright med andra ord! Du kan söka, eller bara scrolla igenom alla vackra bilder genom att klicka "Next", där en handfull bilder visas åt gången.


Refe

Detta är en Tumblr-sida som erbjuder gratisbilder som är royaltyfria och som kan användas för kommersiellt bruk. De som driver menar att de bara accepterar foton från användare som är naturliga. De tar också emot bilder tagna med iPhones, sålänge de är högupplösta. Kolla in Refe om du letar efter genuina fotografier.


Jay Mantri

Jay Mantri är en resefotograf som bestämt sig för alla dela sina allra bästa foton med omvärlden, i riktigt Creative Commons-anda. Hans sida är ligger också på Tumblr, och tyvärr går det inte att söka bland bilderna, så du måsta scrolla igenom. Bilder är förstås så fina att man mer än gärna tittar igenom hela högen.


Foodies Feed

Varning: gå inte in här på tom mage. Foodies Feed är den självklara sidan för gratis och royaltyfria matbilder. Den ena bilden efter den andra får munnen att vattnas, vilket kan göra det svårt att välja den perfekta bilden. Du betalar genom att dela bilden på Facebook eller Twitter, men det är det helt klart värt.


ISO Republic

ISO Republic är en riktig liten skattkista full med gratis arkivbilder. Utbudet är inte lika brett som på andra ställen, men om du letar efter bilder från en särskild stad eller byggnad, så är deras portfoilo perfekt. Bilderna med folk som tittar på konst, och går förbi stora grafittiväggar är våra favoriter.


Värt att ta en titt på

Det finns faktiskt några fler... De är värda att nämna, fast att de inte alltid är helt gratis, eller helt lätta att navigera. Om du mot all förmodan inte hittar något intressant på sidorna vi nämnt här ovan, så kan du kika in på dessa tre också.Snapwire


Det finns några riktigt fina foton här, men andra sidor är bättre på att highlighta och välja ut guldkornen.Raumrot


Ett lite mindre utbud av gratisbilder från en tysk fotograf.Tookapic


Fint utbud av bilder som inte är upphovsrättsskyddade, men bara några av dem är gratis.


Om Billetto

Billetto är en plattform för att upptäcka event. Hitta event nära dig, eller håll i ett evenemang helt gratis. Skapa en eventsida, sälj biljetter och merchandise, ta emot kortbetalningar och mer därtill. Allt är kostnadsfritt för dig som arrangör.


Planerar du ett evenemang?

pattern

Redo att testa det själv? Det är helt gratis.