hero-image

Enkla biljettbokningssystem för evenemang

hero bg

Hur du hittar rätt biljettbokningssystem

Det är dags att arrangera ditt spännande evenemang, men det är redan en hel del grejer du behöver hålla koll på så att allt faktiskt går som planerat. Det kan vara allt hur marknadsföringen ska fungera till vad för slags rekvisitor som ska finnas under evenemanget. Det är alltså viktigt att du har stenkoll på allt för att anordna ett så bra event som möjligt, så du helt enkelt inte missar något.


Därför är det också viktigt att du hittar ett bra system för biljetterna som ska säljas. Skulle således fel biljettbokningssystem väljas så finns där risken att inga biljetter säljs alls, vilket praktiskt taget förstör hela evenemanget. Så hur hittar du rätt biljettbokningssystem? Är det saker man bör tänka på innan man väljer ett företag som erbjuder tjänsten? Japp, det är det så därför har vi skrivit denna artikel, så att du hittar ett bra system som fungerar för dig och ditt event.


Planera och förbered er innan ni väljer ert biljettbokningssystem

Innan du börjar leta efter ert nya system, är det bäst att du och dina medarrangörer sätter er ner för att se över era krav ni har på biljettbokningssystemet. Annars finns det en risk att ni bara tar första bästa tjänst, vilket i många fall brukar kan bli en besvikelse.

Det finns en del punkter som är bra att se över först och dessa är:

  • Hur mycket har ni råd att lägga på systemet?
  • Ska eventet vara öppet för allmänheten eller är det ett privat evenemang?
  • Hur ska gästerna få sina biljetter?
  • Vad för slag betalmetoder får besökarna använda sig av?
  • Hur många gäster får komma på evenemanget?
  • Vad för slags biljetter är det du ska erbjuda?

Kolla över budgeten, hur mycket har du tänkt lägga på ditt biljettbokningssystem?

Att arrangera ett evenemang kan vara rätt kostsamt beroende på vad för slags event du ska anordna. I många fall har du redan en tight budget planerad, därför kan det också vara bra att du först och främst hittar billiga biljettbokningssystem, innan du börjar vraka mellan de olika företagen som erbjuder tjänsten. Förmodligen vill du ju också känna dig säker på att allt fungerar, så att du inte bara väljer ett billigt biljettbokningssystem som i slutändan inte levererar den tjänst du faktiskt önskar. Systemet behöver alltså både ligga runt den budget som ni planerat, samtidigt som ni känner att tjänsten faktiskt är pålitlig att den fungerar som den ska och så att gästerna faktiskt får tillgång till sina köpta biljetter.


Är det ett privat evenemang du ska hålla i eller får vem som helst köpa biljetter?

En annan viktig punkt som är bra att tänka på är om biljetterna ska vara tillgängliga för allmänheten eller om det bara är folk som är med på en gästlista som får köpa biljetter. Därför behöver man hitta ett biljettbokningssystem som faktiskt erbjuder alternativ där endast gäster är inbjudna, så att man själv kan ange vilka e-postadresser som ska få tillgång till köpet av biljetter. Är det så att eventet är öppet för allmänheten, är det också viktigt att man ser över hur många biljetter som säljs, så att man inte råkar sälja för många biljetter än vad evenemanget faktiskt klarar av att ta.


Ska gästerna ha möjlighet att hämta ut biljetterna på ett Box Office?

Idag gillar många att köpa sina biljetter online eftersom det är den smidigaste lösningen, speciellt när man har möjlighet att betala med sitt betalkort över internet, enklare än så är det egentligen inte! Tyvärr har inte alla en skrivare i hemmet och därför kan man istället få gästerna att betala biljetten direkt från datorn, men istället för att skriva ut biljetten så kan de gå till närmaste Box Office, så att de har möjlighet att hämta ut biljetten därifrån. Det är viktigt att man tänker på de olika behoven gästerna faktiskt har också, så fler och fler människor kan komma på evenemanget.


Vad ska gästerna få för betalningsmöjligheter?

Hur ska gästerna betala för sina biljetter innan de skickas till dem? En annan viktig sak att se över innan man väljer rätt biljettbokningssystem är att se vad för slags betalningsmöjligheter som tjänsten faktiskt erbjuder. I många fall är de vanligaste betalningsmetoderna som Mastercard och VISA möjliga att betala med, men det finns också system som erbjuder direktbetalning men också på faktura.


Hur stort är evenemanget ni ska hålla i? Hur många gäster ska komma?

En annan bra sak är också om ni hittar ett biljettbokningssystem som ger er möjligheten att själva bestämma hur många biljetter som får säljas. I många fall är det en gräns på hur många människor som får plats i lokalen som tillställningen ska hållas i och därför är det också bra att ha en gräns på hur många biljetter som får säljas.


Vad är det för biljetter som ska säljas på evenemanget?

När man arrangerar ett event så är det inte bara en entrébiljett man kan sälja, det finns också andra biljetter man kan sälja. Detta kan vara värdekuponger för mat- och dryck, biljetter för merchandise som betalas innan man köper klädesplagget eller donations-biljetter där gästerna får donera till evenemanget. Det är således bra om du redan planerat vad för slags biljetter som ska säljas så att du hittar ett biljettbokningssystem som faktiskt erbjuder dessa tjänster. Hos oss på Billetto.se har du möjlighet att boka sådana här biljetter, vilket är toppen när man vill ha lite alternativ att välja mellan!


Har du dessa punkter i åtanke när du letar efter ditt nya biljettbokningssystem, så lär du absolut hitta ett system som passar dig och din situation bäst!

pattern

Redo att testa det själv? Det är helt gratis.