Skapa ett Privat Facebook event

Detta alternativ är perfekt om du endast vill bjuda in dina nära vänner eller önskar hålla ett event hemligt. Hur du skapar ett Privat event:

 1. Gå till Facebook
 2. Klicka “Event” På den vänstra sidan
 3. Klicka ”Skapa event" och välj alternativet “Skapa privat event”
 4. Bild
 5. Välja en titel för eventet
 6. Välja en plats för eventet
 7. Skriva en beskrivning till ditt event och hålla informationen kort. Om du har någon viktigt information, inkludera det alltid i början av beskrivningen. (Det är inte alla som läser hela beskrivningen.)
 8. Välja start- och slut datum för ditt event
 9. Om du har ett schema för ditt event, med aktiviteter uppdelade i olika tider så kan du lägga till ett “schema” .På så sätt kan du välja en tid för varje aktivitet och skriva en liten förklaring.
 10. Du borde nu vara klar! Bara klicka “Skapa privat event” och du är redo!

När du plublicerar ett privat event så är det endast du som kan se det. Du kan nu välja att “bjuda in” dina vänner att delta i eller att vara “medvärdar” i eventet.

Skapa ett offentligt Facebook event

Du kan arrangera ett offentligt event som dig själv eller på uppdrag av en Facebook sidasom du hanterar.

Vi rekommenderar starkt det andra alternativet. Detta kommer låta dig lägga till en kategori för ditt event. Samt att det kommer låta dig skapa upprepande events och direkt länka biljetter till eventet från Facebook. (Om du inte redan har en Facebook profil till eventet/arrangör så kan du skapa en via denna guide.)

 1. Gå till Facebook
 2. Klicka “Events” på den vänstra sidan
 3. Klicka “Skapa event”ochvälj alternativet “Skapa offentligt event”
 4. Du kan nu välja vem som är värd för eventet. Du kan välja din personliga Facebook eller den Facebooksida som du hanterar.
 5. Nästa steg, välj en bild till ditt event. Du kan välja en bild från dina profilbilder/ bilder från sidan du hanterar eller ladda upp en ny bild till eventet. Du kan också lägga till en video – det är ett väldigt effektfullt sätt att få uppmärksamhet på Facebooks nyhetsflöde.
 6. Välj ett namn till ditt event
 7. Välj en platstill ditt event. Se till att du har rätt adress. Gästerna kommer att använda denna adress för att hitta till ditt event vid tillfälle.
 8. Skriv en beskrivning till ditt event. Var kortfattad och om du har någon viktig information som de inbjudna måste veta, försök att inkludera det i början av beskrivningen.
 9. Välj en kategori till ditt event. Detta steg är väldigt viktigt då det kommer att hjälpa medverkande att upptäcka ditt event via rekommendationer på Facebook.
 10. Om ditt event upprepas regelbundet (tex. En gång i månaden/veckan), kan du ställa in extra tidsluckor i “Frekvenser” . Det enda du behöver göra är att välja datum och tid(er) för de upprepande eventen. Facebook kommer då att skapa en separat lista för varje enskilt event.
 11. Om en annan person eller sida arrangerar detta event tillsammans med dig kan du lägga till dem som “Medvärdar” . (De måste ha ett Facebook konto för att kunna vara en värd.
 12. Följande så kan du lägga till nyckelord för att hjälpa eventuell deltagare att upptäcka ditt event på Facebook. Vanligtvis föreslår Facebook de mest populära nyckelorden. Du kan endast lägga till tre olika nyckelord.
 13. Om du säljer biljetter till ditt event kan du dela en link till biljettförsäljningssidan. (Om du inte har skapat en link ännu kan du skapa ett event på Billetto på bara 5 minuter.)
 14. Du kan välja hur du önskar att gästerna kontaktar dig angående eventet. (Kan de publicera ett inlägg på eventets sida eller ställa frågor via Messenger?) Du kan också välja om du vill att gästlistan ska vara synlig för andra gäster eller hålla det privat.
 15. Äntligen, nu kan du välja att Spara eventet som ett utkast, Skapa ett synligt event som alla kan hitta, eller Ställa in en tid för eventet att bli publicerat vid senare tillfälle.

När ditt Facebook event är publicerat kan du börja med att bjuda in vänner eller skapa ett inlägg angående eventet på sidan du hanterar.

Professionellt tips: Hitta lokala intressegrupper i ditt område där du kan sätta upp posters angående ditt event. Men kom ihåg att fråga administratörerna i gruppen om det är tillåtet att du delar informationen.

Video

Vi har färdigställt en kort video för att visa dig hur enkelt det är att skapa ett event på Facebook:

pattern

Redo att testa det själv? Det är helt gratis.