hero-image

Enkla biljettsystem för evenemang

hero bg

Hitta ett smidigt biljettsystem för evenemang


Planerar du ett evenemang?


Planerar du att anordna ett evenemang och funderar på hur du ska sköta biljetthanteringen? Då har du kommit rätt. Här kommer vi fördjupa oss i frågan om biljetthantering för evenemang och titta närmare på några olika sätt att ta hand om detta. Idag köps de flesta biljetter via smartphones och det gäller att hänga med i teknikutvecklingen om man inte ska tappa besökare till sina evenemang.


Efter att du har läst den här artikeln hoppas vi att du har lärt dig något nytt om biljettsystem och att du kan komma fram till vilken lösning du ska välja.Att göra det själv

En variant som många kanske tänker sig är att sköta biljetthanteringen manuellt på egen hand. En del gör detta genom att ta emot bokningar via e-post eller telefon och att sedan notera bokningarna i ett Excel-ark. Visst, detta är fullt möjligt men det innebär också en del merarbete och begräsningar som är bra att vara medveten om.


Ska du göra jobbet manuellt på egen hand så kommer du behöva ägna en hel del tid åt att svara i telefon och på mejl. Du kommer dessutom behöva ta fram en mall i Excel för att skriva in alla bokningar. Vad gör du om någon vill avboka, boka om eller göra någon annan ändring? Det kan faktiskt vara svårt att förutse all hantering som kan uppkomma. Dessutom behöver du hitta ett sätt att ta betalt.


Att göra det själv är alltså inte helt enkelt.Enkla och smidiga webbtjänster

Idag finns det gott om smidiga och enkla webbtjänster som man kan använda sig av för att skapa evenemang och sälja biljetter. Ett bra exempel är Billetto. Den här typen av tjänsten låter dig på några minuter sätta upp ett evenemang och börja sälja biljetter. Dessutom finns det inbyggda verktyg för marknadsföring och spridning av eventet.


Några av fördelarna med biljettsystem för evenemang är följande:

 • Enkla och smidiga betalningar för kunderna
 • Du kan själv välja typ av biljett (t.ex. PDF-fil via mejl)
 • Du kan hålla koll på bokningsstatistik direkt via webbplattformen
 • De flesta tjänster låter dig sälja biljetter utan fast månadskostnad eller förbetalningar
 • Enkelt och användarvänligt webbgränssnitt för både dig och kunderna
 • Du kan presentera ditt evenemang på ett snyggt och attraktivt sätt
 • Snabba utbetalningar till ditt bankkonto
 • Anpassat för smartphones
 • Du sparar tid
 • Du slipper manuell hantering
 • Mindre risk för fel i hanteringen av kunders information

Vilka funktioner kan du förvänta dig?

När du använder dig av ett biljettsystem på webben så registrerar du först ett konto, sedan lägger du snabbt och enkelt upp ditt evenemang, marknadsför det och vips så är du igång och kan börja sälja biljetter!


De allra flesta biljettsystemen på nätet låter dig beskriva ditt evenemang med text och bild. Betalningsalternativen för kunden brukar vara de vanligaste kontokorten, PayPal eller andra betaltjänster.


Du väljer själv hur många biljetter du vill sälja och hur mycket de ska kosta. Dessutom brukar du kunna välja vilken typ av biljett som ska säljas. Det kan till exempel vara en PDF-fil som skickas via mejl, men det kan också vara en gratisbiljett eller en fysisk biljett som du själv distribuerar.


När du väl har genomfört ditt evenemang så betalar tjänsten ut pengar till ditt bankkonto. Allt du behöver göra är att ange dina bankuppgifter.


Många tjänster har stöd för mobil hantering av biljetter. Det kan till exempel innebära att kunden kan köpa biljetter via en app i sin smartphone. Det kan också innebära att du som arrangör kan administrera ditt evenemang med hjälp av din smartphone, antingen med hjälp av en mobilanpassad webbsida via en app. De flesta tjänster har stöd både för Android och iPhone.


En annan bra funktion som flera av tjänsterna erbjuder är en så kallad platskarta. Där kan kunden själv välja var i lokalen som han eller hon vill sitta när han eller hon besöker evenemanget. Det brukar också finnas möjlighet för kunden att låta systemet välja ”bästa möjliga lediga plats”.


Jämför gärna några olika system innan du väljer och fundera på vilka behov du har när det gäller funktionalitet. Ska du anordna ett stort evenemang där det är viktigt att kunden har många betalalternativ och tillgång till avancerad funktionalitet via sin smartphone? Eller räcker det med något lite enklare för ett mindre arrangemang?


Vilka behov du har och hur mycket pengar du är beredd att lägga på tjänsten ska styra vilken tjänst du väljer.Vad kostar det?

De flesta webbaserade biljettsystem tar inte ut några fasta kostnader. Istället så tar de en låg avgift för varje biljett som du säljer. Det kan handla om ett fast belopp plus en procentuell avgift baserat på biljettens pris.


Detta är en riktigt smart och användarvänlig betalningsmodell som gör att du kan skapa evenemang utan att behöva oroa dig för att kostnaderna ska bli högre än vad du klarar av. Du betalar ju bara om du faktiskt får besökare!


Dessutom är betalningsmodellen rättvis eftersom små arrangörer inte kommer att behöva betala särskilt mycket medan den som har möjlighet att anordna ett större evenemang med dyrare biljetter får betala lite mer.Sammanfattning och avslutning

Att använda sig av en webbaserad tjänst för sin biljetthantering är verkligen framtiden för alla arrangörer. Med dessa enkla tjänster kan du vara säker på att du hänger med i teknikutvecklingen och inte tappar några besökare för att du inte finns i rätt kanaler.


Med biljettsystem för evenemang sparar du både tid och pengar och kan fokusera på annat som rör förberedelserna av ditt evenemang. Systemen fungerar bra för så väl riktigt stora evenemang som små intima event.


Vi hoppas att du med hjälp av denna artikel har lärt dig mer om biljettsystem för evenemang och att du kan känna dig trygg i ditt val oavsett vad det blir.


Lycka till med ditt evenemang!

pattern

Redo att testa det själv? Det är helt gratis.