hero-image

5 tips till dig som ska arrangera ett utomhusevent

hero bg

Som eventarrangör är det mer eller mindre ett måste att köra åtminstone ett event utomhus under sommaren. Det ger dig fria tyglar, och du får mer utrymme att röra dig med. Här kommer 5 tips som får dig att lyckas med evenemanget, oavsett väder.


1. Vädret

Tänk om det regnar? - kanske den mest uppenbara frågan alla ställer sig inför ett utomhusevent. Vi gissar att du varken kan spå framtiden eller är vädergud, så vi rekommenderar att planera för det värsta tänkbara scenariot. Med andra ord regn. Hyr ett tält, välj en plats där det redan finns regnskydd, eller ta med ponchos att dela ut till gästerna. Om du redan är i full gång med planeringen och inte har ordnat något av ovanstående kan du alltid be gästerna ta med regnjackor och paraplyn.


2. Förbered dina gäster

Preppa, preppa, preppa - så får dina gäster det så bra som möjligt. Skicka ut info via dina marknadsföringskanaler på förhand, så att de vet vad de ska ha med sig. Vatten, solskydd, snacks, paraplyn, något at sitta på, badkläder... Fundera över vad de kan tänkas behöva på ditt event, och kolla upp vilka butiker som finns i närheten om de behöver köpa med sig något.


3. Var redo för det oväntade

Allt kan hända oavsett om du är inne eller ute, men just vår kära natur kan vara lite besvärlig ibland. Om olyckan är framme är det bra att ha en plan för nödsituationer, men det kan också vara värt att ha ett kit på plats för att plåstra om småsår, irriterande insektsbett och de värsta solbrännorna. Dina gäster kommer troligtvis också uppskatta om det finns en toalett på plats, och något ställe att tvätta väderbitna händer.


4. Maxad ljudnivå?

Bara för att man är utomhus betyder det inte att man kan maxa volymen och köra på. Kolla upp med kommunen vad som gäller på den platsen där du har tänkt hålla eventet. Får man ens ha ett event där överhuvudtaget? Hur länge får man hålla igång? Vad är reglerna kring ljud? Bjud grannarna på kaffe så har du dem på din sida.


5. Lämna platsen utan spår

Var du än håller ett event - se till att lämna platsen så som du fann den. Packa alla prylar smart, så har du mindre skräp att samla ihop när eventet är över. Självklart har du också redan planerat att ha papperskorgar på plats. Det är förstås ditt ansvar att se till att det inte finns några spår efter era festligheter, men du kan också be deltagarna att städa upp allt som de själva hade med sig till platsen.

pattern

Redo att testa det själv? Det är helt gratis.