Varje event är unikt, så långt är allt precis som det ska vara. Vi har däremot samlat några tips som kan vara användbara för alla slags event, så att du får lite hjälp på vägen.


Tips 1: Tänk till när du väljer lokal

Lokalen du väljer kan bli avgörande för hur lyckat ditt evenemang blir. Är det ett fett ställe, men svårt att ta sig till? Du kanske ska överväga att erbjuda transport dit och hem om det finns utrymme i din budget, eller se om du kan samarbeta med något företag som kan bidra med skjuts. Givetvis är det också bra att fundera på om du kommer lyckas fylla stället, om det passar ditt tema och om det har alla faciliteter dina gäster förväntar sig.


Tips 2: Planera din budget

Att gissa sig till en budget fungerar sällan särskilt bra. När du är i startgropen kan det vara bra att utgå från ett minsta antal biljetter sålda, så att du kan få en uppfattning om hur mycket pengar som kommer att gå till lokal, mat, dryck och liknande som kommer att gå åt exempelvis. När biljettförsäljningen kickar igång kan du såklart uppdatera budgeten så att du vet hur du ligger till. Glöm inte att alltid be om skriftliga offerter från leverantörer!


Tips 3: Bli mästare på tid

Som arrangör är du ofta den första på plats, och den sista som lämnar, så att planera i förväg är förstås a och o. Se till att du har vänner eller personal som kan backa upp, och räkna med att oförutsedda situationer kommer att dyka upp.


Tips 4: Planera mat & dryck

Precis som med allt annat, måste förstås mat och dryck också planeras i detalj. Om du tänker servera mat kan det vara bra att höra med gästerna på förhand om de har några allergier eller liknande. Om dina gäster själva betalar för maten så är ett säkert kort att ge dem valuta för pengarna.


Tips 5: Ha en vattentät plan och ett pålitligt team

Självklart har du nu en vattentät plan på gång, och förhoppningsvis har du också någon som kan hjälpa dig med uppgifterna. Även om det bara är en mindre fest kan det vara bra om ni är några stycken som ser till att allt går smidigt. Som du säkert redan vet, är det ju gästen som räknas så sätt igång nu för att ge dem den bästa möjliga upplevelsen!


Första steget på vägen till ditt nästa event


Alla resor känns långväga fram tills att du tar det första steget. Skapa ditt första event idag för att se hur enkelt det är att göra en idé till verklighet med de rätta verktygen.

Skapa ett utkast, lägg till biljetter (eller gratisbiljetter), skapa VIP-åtkomst och hantera din gästlista - alla dessa tjänster är tillgängliga för dig, oavsett tid på dygnet.

Det är bara din idé som saknas.


Sätt igång och planera ditt event