Skip to main content

Vinkurs på Julie Vinbar - Mat och dryck i kombination

Photo by Juliette F @ Unsplash

Vinkurs på Julie Vinbar - Mat och dryck i kombination

From SEK 595.00

Location

Date

Apr 13 2025 13:00 - 16:00
Billetto Peace of Mind
Book with confidence: Billetto guarantees refunds for cancelled events, ensuring your peace of mind. Learn more
Payment methods accepted:

Description

Välkommen till vinets värld på Julie

Del 5 - Mat och dryck i kombination

Vi kommer att ha en kurs om vin på söndagar klockan 13-16. Ni kan boka in er till en eller flera eller boka in som ett paket med alla tillfällen. Den här kursen är för den som vill lära sig mer om vin, den som kan en del om vin redan men som vill bli bättre på att prova vin. Kursen är väldigt bra även för serveringspersonal som arbetar med vin och vill lära sig mer för egen del men också för att kunna hjälpa gäster med vinval och förklara olika viner på vinlistan. Varje kursdag har sitt specifika tema men under kursens gång kommer vi även att väva in moment som dekantering, glasprovning, temperatur och servering av vin, lagring av vin, skapa en vinkällare.

Provningsledare för kursen är en våra sommelier Katarina Hoverman från Spirit by Me.

Ni kommer att för varje provning få olika hjälpmedel som ni sedan kan fortsätta att använda hemma. För den som verkligen vill toppa sin kunskapsbas så kommer det att finnas rekommendationer om vad man kan läsa och prova mellan kurstillfällena.

Det här är en gedigen kurs med mycket innehåll.

Tänk att få förgylla flera söndagar framöver med kunskap och god dryck.

Under provningen kommer det att serveras kaffe/te med smörgås.

595 kr/provning eller 3000 kr/alla 6 provningar

13/4 Tema Mat och dryck i kombination

Allt fler ägnar sig åt att förgylla stunder att umgås med god mat och intresserar sig för olika tillagningstekniker och utforskar nya råvaror. Samtidigt blir fler och fler intresserade av vin och att lära sig om olika regioner. På den här provningen kommer vi att kombinera dessa intressen och utveckla den kunskapen med mer kring matsensorik. Vilka smaker finns det i mat och vin? Vilka smaker passar bättre ihop eller sämre? Hur bygger man broar med mat och vin så det blir en ny smakupplevelse? Och måste man alltid ha vitt till fisk och rött till kött? Eller vad passar till rätter med grönsaker? Idag när fler och fler väljer att minska på sitt köttintag och öka den vegetariska delen så blir det också mer intressant att se vad som passar till olika grönsaker.

Efter den här provningen kommer ni att kunna tyda en maträtt och tolka vilka smaker man behöver prioritera ihop med vinet. Ni kommer att ha mer kunskap kring hur smaker fungerar och vad man kan göra för att harmonisera måltiden.

En kväll fylld av nya kunskaper och glada smaklökar!

Om ni vill gå hela kursen är övriga teman och datum:

2/2 Introduktion till vinets värld

Under den här dagen kommer vi att gå igenom tillverkning av vin från året i vingården till skörd och själva processen i vineriet, information kring tillsatser i vin, olika certifieringar som eko/biodynamiskt och naturvin. Vi kommer att gå igenom hur man provar vin i olika steg enligt samma metod som på utbildningar för sommelier och som används världen över. Vi provar 5 olika viner som exemplifierar olika certifieringar samt övar på våra nya kunskaper inom att prova vin.

16/2 Gröna Druvor

På den här provningen fokuserar vi på gröna druvor och tittar på olika länder och olika regioner. Ni får lära er om terroir och hur det kommer sig att samma druva kan ge viner med olika karaktär beroende på ursprungsland men även beroende på vilka sida av en dal man växer på. Alla druvor trivs inte på alla växtplatser och när vi går igenom olika druvor så får ni lära er mer om hur väder, vind, sol och jord påverkar.

Ni kommer att få prova en del druvtypiska viner för att lära er att försöka känna igen de aromer som är typiska för de vinerna. Men vi kommer också prova blandviner och specialviner. Efter den här provningen kommer ni att känna till de mest typiska gröna druvorna men också fått en bra översikt över världens gröna druvor.

2/3 Blåa druvor

På den här provningen fokuserar vi på blåa druvor och tittar på olika länder och olika regioner. Ni får lära er om terroir och hur det kommer sig att samma druva kan ge viner med olika karaktär beroende på ursprungsland men även beroende på vilka sida av en dal man växer på. Alla druvor trivs inte på alla växtplatser och när vi går igenom olika druvor så får ni lära er mer om hur väder, vind, sol och jord påverkar.

Ni kommer att få prova en del druvtypiska viner för att lära er att försöka känna igen de aromer som är typiska för de vinerna. Men vi kommer också prova blandviner och specialviner. Efter den här provningen kommer ni att känna till de mest typiska blå druvorna men också fått en bra översikt över världens blå druvor.

16/3 Tema Mousserande viner

Mousserande vin kommer i många stilar – från okomplicerad mingeldryck till nyanserat vin som kan lagras länge. Lär dig hur du skiljer på bubbel och bubbel. Vi kommer inte att prova på det vanliga sättet och jämföra prosecco mot cava mot champagne utan på den här provningen blir det mer att prova olika metoder för att tillverka vinet och få de härliga bubblorna.

Pét Nat (pétillant naturel), Charmat Méthode, Méthode Traditionelle, Méthode Ancestrale – är de olika metoder vi kommer att prova från olika länder. Ni kommer att få reda på vad som skiljer dem åt i tillverkningsprocessen och olika regler som finns för olika områden.

När vi provar så kommer vi att prata om vad ”brödig ton” kommer ifrån och vad det betyder. Vad händer under lagring med doft och smak? Och varför är en del viner väldigt torra och andra mer söta, har det med dosage att göra och vad är det i så fall?

13/4 Tema Mat och dryck i kombination

Allt fler ägnar sig åt att förgylla stunder att umgås med god mat och intresserar sig för olika tillagningstekniker och utforskar nya råvaror. Samtidigt blir fler och fler intresserade av vin och att lära sig om olika regioner. På den här provningen kommer vi att kombinera dessa intressen och utveckla den kunskapen med mer kring matsensorik. Vilka smaker finns det i mat och vin? Vilka smaker passar bättre ihop eller sämre? Hur bygger man broar med mat och vin så det blir en ny smakupplevelse? Och måste man alltid ha vitt till fisk och rött till kött? Eller vad passar till rätter med grönsaker? Idag när fler och fler väljer att minska på sitt köttintag och öka den vegetariska delen så blir det också mer intressant att se vad som passar till olika grönsaker.

Efter den här provningen kommer ni att kunna tyda en maträtt och tolka vilka smaker man behöver prioritera ihop med vinet. Ni kommer att ha mer kunskap kring hur smaker fungerar och vad man kan göra för att harmonisera måltiden.

En kväll fylld av nya kunskaper och glada smaklökar!

27/4 Tema Dessertviner och dessert

Botrytis, fortifierat, Vin doux naturel – är olika typer av söta viner baserat på olika tillverkningsmetoder, vad är skillnaden mellan dem och hur använder man dem? Desssertvin är underskattat men på den här provningen är förhoppningen att ni ska lära er hantverket bakom dessa viner och känna inspiration att börja att använda dem. Och litet tips, man kan spara sin flaska med dessertvin – förvara den i kylen när den inte används så klarar den sig ett bra tag.

Vi kommer att prova 5 stycken olika ihop med olika tillbehör både salta och söta.


Organiser

Katarina Hoverman, Spirit by Me en del av Hoverman Konsulting AB.

Diplomerad Sommelier WSET, Restaurangakademien

Tequila Maestro

Arbetar som provningsledare, upplevelsekreatör, föreläsare, yrkeslärare på gymnasium inom servering/mat&dryck, konsult.

Utgår från Nyköping med hela Sverige som mitt arbetsfält.

Arrangerar egna event men blir även inhyrd av restauranger, företag, föreningar, privatpersoner att föreläsa om dryck.

Brinner för gott värdskap, mat&dryck i kombination, alkoholfria alternativ, och vurmar för naturvin, vin från udda ställen och engelskt bubbel. Älskar att resa, se världen och få inblick i andra kulturer blandat med god mat och dryck.

Hemsida

Följ mig gärna på Facebook

Eller på Instagram

Venue

Julie Vinbar, Tegelgårdsgatan 9, 211 33 Malmö

FAQ

  • I have not received my Vinkurs på Julie Vinbar - Mat och dryck i kombination ticket via email. What should I do?

    The first thing to do is check your spam/junk filters and inboxes. Your Vinkurs på Julie Vinbar - Mat och dryck i kombination tickets were sent as an attachment and can be thought of as spam by some email services. Alternatively, you can always find your Vinkurs på Julie Vinbar - Mat och dryck i kombination tickets in your Billetto account that you can access in the browsers or the dedicated Billetto app. For more help with this, read here.

  • I wish to cancel my Vinkurs på Julie Vinbar - Mat och dryck i kombination ticket and receive a refund. What should I do?

    The approval of refunds is entirely at the event organiser’s discretion, and you should get in contact with the event organiser to discuss what options are available to you. To get in touch with the event organiser, simply reply to your order confirmation email or use the "Contact organiser" form on the organiser's profile. For more help with this, read here.

  • I have registered on the Vinkurs på Julie Vinbar - Mat och dryck i kombination waiting list, what happens now?

    If more tickets become available you will be notified (by email) amongst others who have joined the list. Purchasing is on a first-come first-serve basis. For more information, read here.

  • Where do I find a link to an online event?

    Check your order confirmation page or order confirmation email. Usually, the organiser of the event provides the details in the order confirmation email or they might send you a follow-up email with a link to their online event. You might also want to read the event description on Billetto where an event organiser should describe how to join the Vinkurs på Julie Vinbar - Mat och dryck i kombination event online. For more information on this, read here.

  • What is refund protection and why would I need it?

    Refund Protection provides you with the assurance that if unforeseen and unavoidable circumstances interfere with your ability to attend an event you can claim a refund. For more information on this, read here.

  • Does Spirit by Me accept refunds?

    Yes, Spirit by Me accept refunds.

Vinkurs på Julie Vinbar - Mat och dryck i kombination

Get tickets

Re-visit events

More Events You’ll Love

Nearby events

Event from same category


  • Are you an organiser?

    Maximise your event's success with Billetto - the ticketing platform that helps you sell more tickets, promote with ease and save time.

  • Upptäck mer