Skörheten och äcklet- en afton i ord och rep

Mar 29 2017 20:00 - 23:00

Vertigo, Karlshamnsgatan 4, 214 35 Malmö

Välkommen till Vertigo förlags bunker och njut med oss när Tifereth och Hedwig låter sig inspireras av Jean de Bergs och Dennis Coopers ord. En tillställning där orden formar rep och kropp på sköra och otäcka vis.

Tifereth är en kanadensisk konstnär som arbetar i olika medium, både med repbondage och oljemålning. Hon upptäckte BDSM och rep på ett event där hon efter ett tag hängde upp och ner i en förvånansvärt bekväm bindning och sedan dess har hon varit fast.

Hedwig är en sexualutbildare, aktivist och repbondagefantast. Hon har också en bakgrund i kreativt skrivande och spoken word, och spenderar väldigt mycket tid både med rep och böcker. Hedwig i sin tur upptäckte rep när det omfamnade henne som en helkroppskram och samtidigt gav henne en adrenalinkick på en källarklubb i London.

I varsitt performance kommer Hedwig & Tifereth att med partners gestalta två litterära klassiker.

Bilden är en kort intensiv roman som berättar om ett sadomasochistiskt förhållande mellan tre personer: den unga slavinnan, den äldre dominatrixen och berättaren, den unge mannen Jean de Berg, som också är den pseudonym som romanen ursprungligen publicerades under. Numera är det väl känt att det är Catherine Robbe-Grillet som ligger bakom pseudonymen.

Närmare är Dennis Coopers första bok i en romankvintett. Karaktärerna är besatta av kroppar och ytor och av vad som döljer sig bakom kropparnas skal. Utan att värja för det brutala eller det äckliga utforskar Cooper med lyrisk prosa besattheten och dess konsekvenser.

Vertigos böcker och enklare förtäring finns till försäljning under kvällen.Begränsat antal platser
Observera att lokalen dessvärre ej är anpassad för rörelsehindrade

General Admission Not Available