Psykologer läser böcker om människan och klimatfrågans psykologi

Dec 03 2019 18:30 - 20:00

ABF Stockholm, Sveavägen 41, 111 83 Stockholm

Den uppmärksammade norske miljöpsykologen Per Espen Stoknes kom för några år sedan med boken What we think about when we try not to think about global warming. I den beskrivs hur vi människor på olika sätt försöker slippa att ta till oss budskapen om klimatförändringar. Psykologin kring våra olika försvarsmekanismer kring klimatfrågan förklaras men också strategier för att hantera vårt psyke och börja agera mera klimatsmart.

I höst kommer även boken Klimatpsykologi – hur vi skapar hållbar förändring av de tre svenska psykologerna Kali Andersson, Frida Hylander och Kata Nylén. En bok om varför vi människor gör som vi gör. Boken ger en en övergripande förståelse för hur vi kan agera mer effektivt i klimatfråga och skapa förutsättningar för en mer hållbar utveckling.

Medverkande:
Per Espen Stoknes, norsk klimatexpert och psykolog
Klimatpsykologerna, 
Kali Andersson, Frida Hylander och Kata Nylén, samlar och delar fakta och kunskap om mänskligt beteende; hur vi gör val, hur organisationer funkar, vad som möjliggör och försvårar för oss att vara miljövänliga. Och såklart hur vi gör för att hantera klimatångest.

Moderator:
Jonas Mosskin, organisationspsykolog och skribent

Lokal: Sandlersalen, plan 1
Observera att föreläsningssal kan ändras vid behov. Uppdaterad information om föreläsningssal finns alltid på skärmarna i ABF-husets entré. Välkommen!