Polarpristagare, Zohra och Dream Orchestra

Mar 10 2019 18:00 - 19:30

Högskolan för scen och musik, Sjöströmsalen, A301, Fågelsången 1, 412 56 Göteborg

Afghanistans första orkester för kvinnor, Zohra, och vinnaren av Polarpriset 2018 Dr. Ahmad Sarmast och Afghanistan National Institute of Music (ANIM), framträder för första gången i Göteborg den 10 mars. På Artisten ger de en exklusiv konsert tillsammans med ungdomarna i Dream Orchestra.

Dream Orchestra består av barn och ungdomar från mer än 16 nationaliteter, många av dem ensamkommande från just Afghanistan. Liksom Zohras musiker har de förändrat sina liv genom att spela musik tillsammans. Detta möte mellan organisationerna bakom orkestrarna, ANIM och föreningen Dream Orchestra, är också en hyllning till initiativet att erbjuda en utbildningsmiljö för hundratals barn och ungdomar. 

Vid konserten kommer även studenter från Högskolan för scen och musik att delta. 

Denna kväll uppmärksammas musikens kraft och betydelse för människan och samhället sedan århundraden tillbaka, världen över genom olika länder och kulturer. Konserten är ett unikt och internationellt möte, arrangerad av föreningen Dream Orchestra i samarbete med Högskolan för scen och musik i Göteborg, Zohra och Polarpriset.

Ordinarie Not Available
Extra donation Not Available
Barn under 12 år Free