LILLY HIATT * local support : Hurricane Souls

May 06 2018 19:00 - 23:00

Captain James Cook AB, Hamngatan 9, 831 31 Östersund

Vi är stolta ett presentera ingen mindre än Lilly Hiatt på Captain Cook söndagen den 6/5 på Captain Cook.

Lokal support ( Hurricane Souls ) kliver på c:a 19:00 och Lilly Hiatt c:a 20:00

Om du gillar din americana och din rock n roll är detta kvällen för dig!

Bar/Restaurang öppnar 17:00 och bordsbokning görs direkt med Captain Cook

Roots singer/songwriter Lilly Hiatt hade en hel del att leva upp till när hon bestämde sig för att satsa på en musikalisk karriär.
Pappa John Hiatt är tveklöst en av USA’s ledande låtskrivare sedan 70-talet och när Lilly föddes tidigt 1984 så checkade John in på en avvänjningsklinik för sina långvariga alkoholproblem. En kort tid efter att han fått ordning på sin existens igen tog Lilly´s mamma, som då levde ensam, sitt liv.
En oerhört tragisk händelse som har följt Lilly genom åren och krävt mycket personlig bearbetning.


John flyttade med dottern till Nashville och Lilly växte upp med en pappa vars karriär som musiker och låtskrivare tog rejäl fart samtidigt som stabiliteten i hans personliga liv fick en helt annan nivå jämfört med de traumatiska åren under drogoket.
Lilly började på high school i Nashville och läste sedan vidare på universitet i Denver, och det var på det senare som hon bestämde sig för att hon ville bli musiker på heltid.
2008 gjorde hon sin debut när hon sjöng på pappa John’s album ”Same Old Man” och började spela live med sitt eget band The Dropped Ponies.
2011 skrev Lilly Hiat och "T.D.P." på ett kontrakt med Normaltown Records, ett dotterbolag till New West Records, och släppte debutalbumet ”Let Down”.


Massivt turnerande följde de närmaste åren, bland annat med ett antal gig som öppningsakt för pappa John, och 2015 var det dags för uppföljaren ”Royal Blue”.
I samma veva började Lilly greppa och bearbeta sina egna alkoholproblem och hennes erfarenhets därifrån är den textmässiga grunden för låtarna på album nummer tre, ”Trinity Lane”, som kom 2017.
Gitarriffen och soundet på ”T.L.” är lika mycket Seattle som southern rock spetsat med americana.


– Det finns mycket hopp på ”T.L.” men också smärta. Samtidigt är det ett moget svar på den smärtan och mitt perspektiv på livet är så mycket ljusare numera. Men det har tagit en hel del tid att komma dit, säger Lilly Hiatt.

Kvällens lokal support Hurricane Souls har funnits ett tag men mest agerat i skuggorna, nu kliver dem upp på stadens scener och presenterar sin version av rock 'n' roll, inspirerad av t.e.x Hellacopters och Humble Pie.Lilly Hiatt Not Available