Klubb 10TAL – Poesi musik samtal mingel fest

Jun 13 2018 18:00 - Jun 14 2018 01:00

Scalateatern, Wallingatan 32-34, 111 24 Stockholm

KLIMATVREDE.

Klubb 10TAL ons 13 juni
Nu ska vi ägna oss att reflektera över det nya klimat vi har skapat. På onsdag den 13/6 bjuder Klubb 10TAL in till releasefest för 10TALs nya nummer, Klimatvrede.


Fortfarande lever vi i västvärlden bekvämt med klimatförändringarna. Vi har inte behövt göra avkall på våra privilegier, lägga band på vår girighet. Tvärtom fortsätter vi att exploatera jordens resurser för att ytterligare höja vår levnadsstandard. Alltmedan glaciärer smälter, orkaner och översvämningar gör stora landområden obeboeliga, öar i Stilla havet försvinner under vågorna och människor måste fly sina hem, vilket skapar stora flyktingströmmar.

Dubbelnumret Klimatvrede samlar författare, essäister och konstnärer från hela Norden för att få olika perspektiv på klimatförändringarna.

Unikt smakprov ur föreställningen Nationalparken, premiär på Riksteatern våren 2019, med folkmusikerna Sara Parkman och Samantha Ohlanders(Matriarkerna), popmusikern Hampus Norén och poeten Jonas Gren.

Performance av konstnären Vida Lavén, med verket Ett nytt sätt att älska – vad händer med mänsklig kärlek och närhet efter en katastrof?

Maria Salomaa, skådespelare vid Dramaten och just nu aktuell med Oidipus/Antigone, framför nyskriven nordisk poesi från 10TAL nummer 29/30, bl a av poeter som Sjón och Øyvind Rimbereid.

Klubb 10TALs litterära debutant är Sami Aidi som för närvarande studerar vid Biskops Arnös författarskola.

Jonas Gren premiärläser ur sin kommande diktsamling Dälden där de blommar (10TAL Bok 2018).

Kan berättelser förändra världen? Nya berättelser om jorden och människorna efterfrågas allt oftare. I 10TALs nya nummer publiceras texter av författare med visionen att litteraturen kan översätta förändring till förståelse. Jonas Gren och Sofia Roberg, forskare med inriktning på litteratur med ekologiskt tema, samtalar om litteraturens möjligheter att skildra den nya värld vi skapat. Vilka frågor behöver vi ställa om människorna och fördelningen av jordens resurser i antropocen?

Klimatvrede kommer att finnas till försäljning. På Billetto.se finns ett specialerbjudande, där du kan förbeställa nummer 29/30 för 120 kronor och få entrén på köpet. Tidskriften får du i handen när du kommer!


Välkommen till festen! Scalateatern, Wallingatan 32-34, kl. 18.00–01.00.

Biljett Not Available
Biljett student Not Available
10TAL nr 29 + fri entré Not Available