Dylan LeBlanc w/ The Pollies plus A Tribute to Neil Young

Aug 18 2018 19:00 - Aug 19 2018 02:00

Droskan, Storgatan 60, 903 60 Umeå

Dylan Leblanc slog igenom som ett endast 20-årigt singer/songwriter-underbarn med debuten ‘Paupers Field’ på anrika Rough Trade. En debut som kröntes med det ultimata beviset för en exceptionell americanabegåvning; countrylegenden Emmylou Harris gäst-inhopp på ‘If The Creek Don't Rise’. Det var den tveklöst intressantaste debuten från en ung, ensam amerikansk man med gitarr sedan Ryan Adams numera klassiska "Heartbreaker". Talangen är den ultimata kombinationen av arv och miljö, då Dylan är uppväxt med en far som arbetade som session-musiker i legendariska Muscle Shoals studion.

Hyllade uppföljaren ‘Cast The Same Old Shadow’ befäste att First Aid Kit-generationen fått sin egen Townes Van Zandt. Men efter endast två album klev tvingades Leblanc på bara ett par månader ifrån en major label-deal, ner i självtivel och självmedicinering. Utmattad och skadeskjuten, vid 23 års ålder, så retirerade Dylan till hemtrakterna kring Muscle Shoals ett par år för att komma på fötter

Mellan ett par välbekanta fallgropar och ett par stunders klarhet så skrev han också ett nytt album. ‘Cautionary Tale’ gavs ut i början på 2016 och är en samling skimrande och gripande sånger med samma efterhängsna röst som redan fångat Lucinda Williams och Bruce Springsteens uppmärksamhet, fast vässad av en påskyndad mognad.

Medan Dylan är en av de första att erkänna att han inte var redo för den tidiga framgången, så råder det inga tvivel på att han är det nu. Men en kalibrerad livskompass och en ny chans att dela med sig av sin talang så gjorde han ett efterlängtat återbesök i Skandinavien sommaren 2017 tillsammans med nya kombandet The Pollies. Bland annat han de med en bejublad spelning på nya Americana-festivalen Sthlm Americana och i sommar är han här på nytt, för en mycket längre turné - och återigen med The Pollies som backning.


A Tribute to Neil Young

Stilbildande och ikonisk med en odödlig låtskatt

Under den här kvällen kommer flera etablerade lokala akter köra tolkningar av sina Neil Young-darlings både från Droskans scen och utomhus på deras patio

Följande startfält i vår Neil Young-tribute med start 18.00:


- Rossco Galloway

- Jonas Mattebo

- The Fools We Are As Men featuring Emelie Enström och Nadja Carlstedt
- Mightiest of Guns (Viktor Lander och Lollo Åhfeldt)
- Bulan Persson från Gamla Mejeriet
- The Beverly Brothers w/ Friends
- The Pollies
- Dylan LeBlanc

Ticket 487679

Not Available