Drottningsylt i Halmstad

Feb 23 2018 19:00 - 20:00

Dramalogen, Stockenbergsgatan 7, 302 38 Halmstad

Drottningsylt – En föreställning om alla Sveriges kvinnliga monarker!

Gustav II Adolf sköt fram ett nytt utryck i ”Lützen-dimma”, Gustav Vasa stavade till sig ett helt idrottsevenemang och Rallykungen körde fram en egen kurva. Vad Sveriges kungar hittat på i historien är väldokumenterat, tydligt och hålls fram i skolan och samhället. Varenda stad har en staty, ett porträtt eller torg efter våra svenska manliga regenter. Men vad höll då alla drottningar på med?

Det här är föreställningen där vi presenterar samtliga kvinnliga regenter i Sveriges historia. Cirka 70 stycken, från Sigrid Storråda på vikingatiden till Silvia idag. Däremellan träffar vi så väl Karin Månsdotter som Kristina och såklart de fyra Eleonorerna (Maria, Hedvig, Ulrika och Ulrika igen) – alla på en knapp timme!

Av och med:

Josefin Johansson - Årets kvinnliga komiker 2017. Har medverkat i produktioner som Allsång på Skansen, Så ska det låta och Intresseklubben. Tävlar nu i På spåret och programleder Smartare än en femteklassare på SVT.

Robert Noack - skådespelare och sångare. Har skrivit musik till diverse dramatiska uppsättningar och haft framträdande roller i Kristina från Duvemåla, Billy Elliott och är just nu aktuell i My fair lady på Stockholms Stadsteater.

General Admission

Not Available

Student/Pensionär

Not Available