Drottningsylt - EXTRAFÖRESTÄLLNING

Apr 02 2017 14:30 - 15:45

Fria Teatern, Lilla Scenen, Bergsgatan 11, 11223 Stockholm

På allmän begäran, två extraföreställningar med:

Drottningsylt – En föreställning om Sveriges alla kvinnliga monarker

Gustav II Adolf sköt fram ett nytt uttryck i ”Lützen-dimma”, Gustav Wasa stavade till sig ett helt idrottsevenemang och Rallykungen körde fram en egen kurva. Vad Sveriges kungar hittat på i historien är väldokumenterat, tydligt och hålls fram i skolan och samhället. Varenda stad har en staty, ett porträtt eller torg efter våra svenska manliga regenter. Men vad höll då alla drottningar på med?

Det här är föreställningen där vi presenterar samtliga drottningar i Sveriges historia. Drygt 70 stycken, från Sigrid Stordåda på vikingatiden till Silvia idag. Där emellan träffar vi så väl Karin Månsdotter som Kristina och så klart de fyra Eleonorerna (Maria, Hedvig, Ulrika och Ulrika igen) - alla på en dryg timme.

Kronologiskt går vi genom drottninglängden med hjälp av sketcher, sång och dans. Vissa av damerna får extra mycket utrymme medan några nämns i grupp, men alla är med. Ibland roligt, ibland sorgligt, alltid intressant.

Av och med:

Josefinito Johansson - komiker och artist. Har skrivit och agerat för radio, tv och scen sedan 2006 och medverkat i produktioner som Så ska det låta, Doobidoo, Tjejgrejer, Intresseklubben och Kändisbarnvakten. Hörs just nu i Helt sant i P4, humor för barn.

Robert Noack - skådespelare och sångare. Har skrivit musik för diverse dramatiska uppsättningar och just avslutat fyra år som huvudrollen Karl-Oskar i Björn och Bennys Kristina från Duvemåla. Repeterar nu Billy Elliot på Stockholms Stadsteater.

Ordinarie

Not Available

Student/Pensionär

Not Available