Damien Jurado w/ I'm Kingfisher

Oct 13 2018 21:30 - Oct 14 2018 01:00

Droskan, Umeå, Umeå

Seattle-baserade folk-singer/songwritern Damien Jurado har precis tillkännagivit nya albumet, ‘The Horizon Just Laughed’ som ges ut 4:e maj av Secretly Canadian, skivbolaget som varit Jurados hem de senaste femton åren. Det råkar även vara femton år sedan han efter albumet ‘Where Shall You Take Me?’ för första gången gav sig ut på våra svenska vägar på turné - något som han flitigt återkommit till sedan dess.


Precis som tidigare album börjar ‘The Horizon Just Laughed’ med en dröm, men det är redan där saker börjar ändras - som de så ofta gör. Det är Damiens första helt själv-producerade album efter att ha arbetat tillsammans med vännen Richard Swift sedan 2010, och är en personligare och mer rotad historia än till och med de senaste albumen i ’Maraqopa’-trilogin. Det är lite som om han hittat hem igen, efter all den här tiden som spenderats på vägarna.


Albumets utformning är lite av ett kollage, en reseberättelse med syfte att hitta en mening och en koppling till en allt föränderligare värld. Där varje sång är en ny del, som om de vore ett brev eller ett vykort från en ny plats på vägen.


En tidig föraning om det nya albumet, och den kommande turnén får vi med videon till varmt eleganta första-singeln ‘Over Rainbows and Rainier’ som vittnar om en Jurado i absolut högform.


Over Rainbows & Rainier
https://youtu.be/8l_WwM7lKeU


Support: I'm Kingfisher Sveriges bästa singer/songwriter, den Den Grumsbördiga Thomas Jonsson, är tillbaka med sitt nya album Transit som släpps den 13 april på vinyl, CD och digitalt genom det nystartade skivbolaget Fading Trails Recordings. Transit följer de hyllade albumen Arctic och Avian, och är hans första nya släpp sedan 2014 likväl som hans mest intima och avskalade samling låtar hittills där första singeln ”What Good Would Loving Do Me Now?” plockades omgående upp av amerikanska radiostationen KEXP som deras Song of the Day.

Bakom namnet I’m Kingfisher finns musikern Thomas Jonsson som i 15 år har varit en av Sveriges mest intressanta artister inom sin genre, först under eget namn och sedan 2010 som I’m Kingfisher, samtidigt som han turnerat runtom i världen. Transit spelades till början in av Jonsson själv med både gitarr och sång i kompletta tagningar tillsammans med producenten Carl Edlom, innan gästartister som Christian Kjellvander, Martin Hederos, Helena Arlock och Klabbe Hörngren bidrog med ytterligare pålägg.

Biljett Not Available