Anna Von Hausswolff // Live at Plan B, Malmö

Dec 14 2018 20:00 - Dec 15 2018 03:00

Norra Grängesbergsgatan 26, 214 50 Malmö, Sweden, Norra Grängesbergsgatan 26, 214 50 Malmö

ANNA VON HAUSSWOLFF

12 dec - Stockholm, Slaktkyrkan
14 dec - Malmö, Plan B
15 dec - Göteborg, Truckstop Alaska


Efter sommarens framträdande på Way Out West, ges nu ytterligare tre chanser att se Anna von Hausswolff på svensk mark. I mitten av december mörkret stannar hon till i Stockholm, Malmö och Göteborg och vi ges då
möjligheten att uppleva en av landets mest storslagna röster i en nära 
och intim inramning på Slaktkyrkan, Plan B och Truckstop Alaska.

Med orgel och sin uttrycksfulla röst som främsta vapen har Anna von Hausswolff etablerat sig som en av de mest kompromisslösa svenska artisterna verksamma idag. Hennes musik bjuder på en sagolik resa genom karga, gotiska ljudlandskap där himmel och helvete existerar i vacker symbios. Det är storslaget och blytungt och utmanar konventioner på ett sätt som nästan saknar motstycke i svensk musikhistoria. Hyllat av press, publik och hela musikbranschen. Med all rätt då von Hausswolffs artistiska visionerna är lika stora som ljudbilderna själva.

Göteborgska Anna von Hausswolff fick sitt stora genombrott 2009, då hon utan att ens ha släppt en debutsingel fyllde Annedalskyrkan till bredden under Way Out West. Mellan 2010 och 2018 har tre album fått se dagens ljus. Årets giv – Dead Magic – är det fjärde i ordningen och även det är ett utmanande verk som spinner vidare på de idéer som von Hausswolff sjösatt tidigare i karriären. Albumet innehåller fem spår som tillsammans klockar in på hela 47 minuter – ett Magnum opus om något. 5/5 i DN9/10 av Sonic och 5/6 av Gaffa säger sig självt – Anna von Hausswolffs Dead Magic hör till det bästa det här året hittills har gett oss. I höst besöker hon Stockholm, Malmö och Göteborg för tre intima spelningar. 

1st Round - PRESALE

Not Available

2nd Round - PRESALE

Not Available