Andrew Combs w/ Charlie Whitten

Jan 19 2019 21:00 - 23:30

Droskan, Storgatan 60, 903 30 Umeå

Make it Sound presenterar stolt den talangfulla, Texas-fostrade singer/songwritern Andrew Combs, som numera bosatt sig i Nashville. Den extremt begåvade musikern med en unik känsla för att kombinera smäktande, vintage country, pop och nutida Americana.

Dörrar öppnar 17.00 

På scen:
21.00-21.45 Charlie Whitten 
22.00-c:a 23.30 Andrew Combs

Andrew Combs, en Dallas-fostrad sångare och låtskrivare som numera är bosatt i Nashville har en känsla för att kombinera smäktande, vintage country-pop med mer nutida Americana.
På hans senaste EP, ‘5 Covers & A Song’, delar Combs med sig av fem tolkningar på låtar som gjort ett avtryck på honom på ett eller annat sätt genom åren - och avslutande ‘Expectations’ som skrivits tillsammans med Sarah Siskind. Covers på The Strokes och Radiohead är nostalgiska tillbakablickar till sitt själv-sökande tonårs-jag, medan Loudon Wainwright III’s ‘4x10’ representerar ett mer nutida perspektiv på rollen som pappa och gift man. Lucinda Williams och Blake Mills har inspirerat som låtskrivare, arrangörer och ordsmeder.

De två senaste fullängdarna ‘All These Dreams’ och ‘Canyons of my Mind’ har gett honom bredare internationell uppmärksamhet, och han har jämförts med bland andra Mickey Newbury, Glen Campbell, Townes Van Zandt och Harry Nilsson. Genom dessa båda album har den känsliga vagabonden som Combs tidigare gett uttryck för, nu fått sällskap av en mer jordad personlighet. En Combs som gradvis blivit mer bekväm i sitt skinn, och som nu också delar med sig av sina musikaliska influenser.
I Januari är han tillbaka i Skandinavien för en rad duo-spelningar.

Biljetter: 250 kr (plus förköpsavgift) på Billetto.se
Studentpris: 180:- (plus förköpsavgift) endast med giltigt studentleg
I dörren: 300:-

Från kl 17 serverar vi bland annat Tacosbuffé, grillbuffé och "Black Rock Grill" - succékonceptet där gästerna själva grillar kött, fisk eller vegetariskt på varma lavastenar vid borden.

Skicka ett PM eller sms: 076-1260806 alt ring 090-13 55 88

Boka bord i tid. Vi ses på Droskan!

I samarbete med Studieförbundet Bilda och Omnipollo!

Ordinarie Not Available
Studentpris Not Available