World Music Culture Club med gästartister

31 okt 2020 20:00 - 23:00

Oceanen presenterar: World Music Culture Club med gästartister

Plats: Oceanen, Stigbergstorget
Datum: 8 oktober
Tid: 20:00
Åldersgräns: 20 år


Klubben och bandet med hela världen musik inom sig i en konsert tillsammans med Avin Omar från Kurdistan och Celso Paco från Mozambique.

David Bäck samlar sitt band och gästartister med stämningsfull musik från Mellanöstern och Afrika, i en kärleksfull konsert. 

Avin Omar är uppvuxen i Sulaymanyya i södra Kurdistan och blev tidigt intresserad av musik och teater. Hon har en gedigen musikutbildning och går just nu på Världsmusiklinjen på Högskolan för scen och musik med inriktning sång. Dessutom är Avin med i ett antal grupper och har uppträtt runt om i världen på olika festivaler och events. Hon tävlade även i Kurdistans Idol.

Celso Paco är musiker från Maputo, Mocambique. Multinstrumentalist och dansare upplärd i de gamla traditionerna i Maputus lokala skolor och dansgrupper sedan nio års ålder. Uppträder som sagoberättare, som folkmusiker och ledare i dansworkshop för barn och vuxna. Sjunger och spelar olika musikinstrument som timbila (marimba), Kalimba/Mbira (tummen-pianon), xitende (musikalisk båge), xikitsi (skallra ombord), ngomas (trummor) och flera andra. Celso turnerar runt om i Skandinavien, Afrika, Europa, Nordamerika och Australien sedan 1987.

David Bäck har varit med i Planeta Festivals program sedan starten i början på 90-talet. Han är uppvuxen i Hjo med sin fars jazzskivor där det fanns Charlie Parker och Count Basie i samlingen. Genom åren har turnerat runt om i världen och flitigt anlitats som musiker. Han har spelat med storheter som Svante Turesson, Nils Landgren, Bengt Hallberg och Jaquee. David har även studerat västafrikansk musik i Gambia, varit musiklärare flera olika sammanhang, bland annat i Sydafrika, och gjort turnéer i Mellanöstern. Mottog Planetapriset 2017.


Nätverk

Kulturhuset Oceanen is located in the district of Majorna in Gothenburg, Sweden and has been officially running as a culture house since 1995. Oceanen represents innovative scenic concepts with more than 100 public events every year.
Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.