Workshop på Skissernas: Animation med Freddy Wallin

Workshop på Skissernas: Animation med Freddy Wallin

Biljetter från Gratis

Plats

Datum

27 apr 2023 18:00 - 21:00

Beskrivning

Workshop på Skissernas: animation med Freddy Wallin

Vi använder en ljusbox för att skapa lekfull och experimentell animation med olika material i flera lager. Med en Ipad riktad ovanifrån och två lager plexiglas kan man animera tredimensionellt, vilket skapar ett djup i bilden och öppnar upp för att blanda material som vanligtvis inte samspelar. Vi lär oss grunderna inom stopmotion där ett föremål flyttas och varje gång föremålet flyttas så tar vi med hjälp av Ipads en bild. När vi sedan lägger ihop bilderna får vi en bildsekvens, m.a.o. en film. Animationstekniken är enkel och inkluderande och man kan skapa sin egen animation från idé till färdig produkt på några timmar.

Freddy Wallin driver Avvikande Animation i Göteborg och arbetar främst med stopmotion-animation. Han utforskar ständigt nya tekniker och blandar olika material. Hans filmer är korta, oortodoxa och ibland abstrakta. Freddy gör också arbete för andra, inklusive musikvideor, och planerar och leder workshops i inkluderande tekniker som leranimation och cut-out, samt mer avancerad och experimentell animation.

Entréavgift till museet gäller. 

Fri entré för studenter, unga under 25 och anställda vid Lunds universitet.


Arrangör

Skissernas Museum – Museum of Artistic Process and Public Art är ett unikt konstmuseum med fokus på den konstnärliga kreativa processen. Här finns världens största samling av skisser, modeller och förlagor till svensk och internationell offentlig konst. 

Lokal

Finngatan 2, 223 62 Lund

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.