Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Workshop i folkmusik

Eventet är avslutat

Workshop i folkmusik

Biljetter från Gratis

Plats

Datum

11 nov 2022 15:00 - 16:30

Beskrivning

Välkommen på workshop i folkmusik med Leif Ottosson, accordeonist och adjunkt i musikteori, ensemble och arrangering samt studierektor vid institutionen för folkmusik, Kungl. Musikhögskolan, Stockholm.

Leif har under ett 15-tal år sökt nya sätt att spela dragspel i den fiolbaserade folkmusikstil han arbetar med, och har baserat sitt sökande på soundet han hört omkring sig spelat på andra instrument, snarare än vad som är idiomatiskt hemtamt på dragspel. Som en del av accordeonfestivalen ger Leif en workshop som presenterar några av de metoder Leif använder sig av dagligen i sitt arbete med äldre svensk fiolspelsbaserad folkmusikrepertoar.

Workshopen kan ses som en inspirations- och fortbildningskurs, och vänder sig till dig som är utbildad dragspelare/accordeonist som i någon mån arbetar som lärare eller musiker.

Vi kommer att använda traditionella melodier för att arbeta med praktiska metoder för gehörsinlärning, övningar i sväng, bälgteknik och ornamentik i folkmusik, med solospel på dragspel som målbild. Workshopen kommer att presentera redskap för att lyssna till melodier och ”översätta” dem till dragspel. Vissa exempel på arrangeringstekniker kommer att presenteras.

Lokal

Nathan Milsteinsalen, Valhallavägen 105, 115 51 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.