Winemakers Dinner med Barone Ricasoli och Pontus!

8 maj 2019 18:00 - 22:00

Atelier 23 by Pontus, Rålambsvägen 17, 112 59 Stockholm

Missa inte en stor vinhändelse på Atelier 23 DN-skrapan!

Den 8 maj besöker Barone Francesco Ricasoli Stockholm för en kväll med viner i den allra högsta klassen från Toscana, ackompanjerad av en elegant vårinspirerad meny skapad av krögaren själv, Pontus Frithiof.

På Atelier 23, högst upp i DN-skrapan, med hänförande utsikt över ett vårvackert Stockholm avnjuts en 4-rätters meny. Barone Francesco Ricasoli kommer att presentera två helt nya egendomsviner som släpps för första gången. Ett unikt tillfälle som man inte får missa!

Man kan tro att en producent som skriver 1141 som sitt grundande år skulle vara fast förankrad i sin historia, men för anrika Barone Ricasoli är utveckling och innovation två av de viktigaste ledorden. Familjen Ricasoli förvärvade Castello di Brolio, Gaiole i Chianti för snart 900 år sedan och genom historien har Barone Ricasoli haft en betydande roll i utvecklingen av Chianti. Det stora kvalitetslyftet har kommit sedan Francesco Ricasoli tog över ansvaret 1994 och nu i 32:a rakt nedstigande led från grundaren driver familjeföretaget.

 Idag hör man till de ledande vinfirmorna i Italien och med 250 hektar vingårdar i främst Chianti och Chianti Classico.  

                                                Varmt Välkommen!

Tid och plats: onsdagen den 8 maj kl. 18.00, Atelier 23, DN-skrapan våning 23

Meny och viner

Ni välkomnas med Albia rosé 2018 och amuse bouche

Vit sparris med hollandaise, ramslök och forellrom.

Torricella 2016

*

Svenskt vårlamm med örtsky, spetskål och toppmurklor.
Brolio 2016, Castello di Brolio 2015

*

Ostar

Sverigepremiär av de nya Cru-vinerna Roncicone 2015, Ceniprimo 2015

*

Rabarber med jorgubbskompott, maräng och vaniljkräm.
Castello di Brolio Vin Santo 2010

*

Kaffe och små frestelser

Pris per person 1595:-

Winemakers Dinner Ricasoli ordinarie pris

SLUTSÅLD